torsdag 4 februari 2010

Från rymden till havsdjupen

Richard Branson, vd för flygbolaget Virgin, är en mycket påhittig man. Inte nog med att resenärer nästa år ska kunna ta sig en tur ut i rymden med VSS Enterprise, givetvis till ett hutlöst pris, nu har han kommit på en ny affärsidé. Nästa projekt blir att resenärer ska kunna ta en tur till havsdjupen med ett slags flygplan under vattnet. Ner till 40 meter ska farkosten kunna dyka och turen beräknas ta ca 2 timmar. Ett krav är att man ska ha dykarcertifikat ifall något skulle gå galet med ubåtsplanet.
Detta är dock inget för folk med en normaltjock plånbok. För att få möjlighet att ta en tur i havsdjupet måste man hyra in sig en vecka med boende på Branson's lyxkatamaran vid hans privata ö i Karibien. Och bara den veckan går loss på 620 000 kronor, sen gäller det att punga ut med ytterligare 170 000 kr om man vill åka ner under vattenytan.
Som sagt var, inget för den som har lite skral kassa. Men i jämförelse med Picasso tavlan som precis såldes för 94 miljoner kronor är det ju rena vrakpriset, eller hur?

Inga kommentarer: