tisdag 23 februari 2010

Turism & resor

Från och med nästa år kommer Hertz även att hyra ut elbilar. 5 pers ryms och laddas med en sladd till vanligt eluttag, väldigt praktiskt. En laddning räcker 16 mil och bilen kan snabbladdas på 30 min. Något att tänka på kanske om man bara kommer att göra kortare resor och vill köra miljövänligt när man är ute och reser.

Tydlien finns det svenskar med gott om kulor som vill ta en tur till rymden med Virgin Galactic. Första rymdfärden är planerad till nästa år och en liten tur kostar 1,2 miljoner. Tre svenskar har bokat och betalat varsin resa med rymdfarkosten.

Att bo på hotell när man reser kan gräva djupa hål i plånboken. Men allra dyrast är ett rum i Moskva, i snitt 3081 kr, följt av Abu Dhabi och New York. Köpenhamn kommer på en "hedrande"8:e plats på listan. Med andra ord så kan det löna sig att göra efterforskningar innan man ger sig iväg, för vem vill lägga nästan hela reskassan på boende?

Vill man semestra billigt så ska man ge sig iväg till Mexico City, som har blivit utsedd världens billigaste storstad. Eller vad sägs om följande för 2060 kr: rum för två på förstklassigt hotell, trerätters middag med vin för två,, taxi, hyrbil, teaterbiljetter och kommunala transporter.
Känns inte Mexico City lockande kanske tvåan på listan, Kuala Lumpur gör det istället



2 kommentarer:

Annika sa...

Nej tack, inte halva reskassan på boende.
Visst, det lönar sig alltid att kolla runt och numera är det ju så LÄTT tack vare internet. prisa tekniken.
har ingen som helst längtan till Mexico City och inte heller vill jag ut i rymden :-)
Kram!

Camilla sa...

Annika:

Nej, det kan bli väl dyrt med hotell ibland. Men Malaysia skulle jag inte tacka nej till:) Det kommer att bli nästa stora resmål för svenskar när de vill någon annanstans än Thailand.

Kram