tisdag 2 februari 2010

Ensam igen

Idag kom min syster och svåger hem från Stockholm och givetvis var systerdottern A väl medveten om detta faktum. Så efter timmar av förfrågningar när de skulle komma så begav vi oss iväg till tågstationen, jädrans vad kallt det var! Men A rusade fram emot föräldrarna när hon fick syn på dem, full rulle som vanligt.

Nu sitter jag här helt ensam. Ja, jag har visserligen snacka med T som var extra nere idag. Hans helt idiotiska chef gav honom sparken, så är det i amerikat om man inte jobbar för ett företag som är fackanslutet. Helst sjukt, jag vet. Men jag antar att det är priset för den så kallade friheten som amerika står för. Enligt mig är det bullshit. Vad är det för frihet? Ja, för företagen kanske, men definitivt inte för de anställda. Dessutom var alla de anledningar de gav helt påhittade. Allt kan han dessutom motbevisa, hur smart är man då?
Hur som helst kommer han hit som planerat, mamma kommer att hålla det stora talet om att flytta till Sverige, jag vet. Här finns det ialla fall lagar och regler, sen kan folk tycka vad de vill. Men de funkar, till skillnad från det stora landet i väster där man kan bli kickad som en vd, förutom lönen. Jag trodde slaveriet var avskaffat för längesedan, men tyvärr verkar det leva kvar i form av arbetsgivare. Efter detta vet jag faktiskt inte om jag har någon lust att flytta västerut. Ok, jag har en hög utbildning. Men att bli behandla som mindre vetande och behöva knipa käft när jag tycker något är fel är inte riktigt min stil.
Kanske flyttar vi någon annanstans, vi får se, världen är stor.

Ska krypa ner i snarkofagen och fundera över dagens händelser och dessutom sova gott i min egen säng. Hoppas jag.

Good night all my friends.

6 kommentarer:

Caroline sa...

Oj da...blev han sparkad bara sa dar? Weird! Hoppas det ordnar sig for honom o att han inte gar ner sig allt for mycket! Nar kommer han o halsar pa?

SweFlo sa...

Fy vad trist! Både jag och maken hade fått nog av horribla arbetsgivare, och ingen av oss ångrar en sekund att vi båda startade eget på var sitt håll. Visserligen blir det dyrt med sjukförsäkringen, men det är det värt! Jag tror faktiskt jag tjänar mer som egenföretagare ändå, så det jämnar ut sig. Och så är mitt jobb väldigt flexibelt, vilket jag skulel ha svårt att gå ifrån. 10 år som egen nu, skulel nog inte funkat om jag haft "vanligt" jobb här i USA...

Taina sa...

Va, fick han sparken? Usch vad tråkigt. Mötte i höstas en upprörd förälder vars man precis hade blivit kickad. Han fick beskedet en fredag morgon och de bad honom jobba hela dagen ändå! Ja vad säger man?

Hoppas allt löser sig för honom och för er vad gäller framtidsplaner om boende.

Kramen!!

Camilla sa...

Caroline:

Ja den där arbetsgivaren kan man både ha och mista, helt ologiska.
Jag hoppas nu bara att han inte deppar ihop totalt.
Han kommer hit den 6:e mars, om inte tidigare. Det ska bli så mysigt att ha honom här.

Camilla sa...

Sweflo:

Ja, det är trist. Som tur är så är han duktig inom sitt område, HVAC. Kanske flyttar vi till Florida där det är varmare och man är i ännu större behov av ac:)
Vi har faktiskt pratat om att starta något eget tillsammans, vi får väl se hur det blir.

Camilla sa...

Taina:

Va?? Hur kunde de med att fråga om personen kunde jobba hela dagen?! Skulle jag aldrig ha gjort, inte en chans.

Det ska nog lösa sig vad det gäller boende och annat. Blir det inte där så finns det ju fler länder på planeten som tur är.

Kram