torsdag 12 mars 2009

Large = small??!!

Läste en artikel i Aftonbladet om att klädstorlekar i princip aldrig stämmer. Det kan till och med vara så illa att ett par byxor i large kan vara mindre än small!! Men hallå, hur hänger det ihop?
Är det underligt om folk blir frustrerade när de ska ut och prova kläder? Märkningscirkusen innebär ju att man är tvungen att släpa med sig varje plagg i typ 3 olika storlekar in i provrummet. Och hur ofta har man bara ett plagg med sig? Ni fattar ju hur mycket kläder man måste dra med sig in. Tungt blir det, och inte minst trångt.
Vissa butiker skulle behöva att bygga större provrum. Det är inte helt enkelt att se hur kläderna sitter när det känns som om man mer eller mindre har fastnat i en råttfälla. Inte nog med det, om man mot förmodan skulle vända sig om för att kolla in passformen där bak så finns en överhängande risk att man får ett öga utpetat av en galge som sticker ut som ett spjut mellan alla kläder.

Jag fattar inte heller varför de hippsomhapp ändrade storlekarna från ex 38/40 till 40/42. Inget passar ju, antingen för stort eller för litet.
Men snart ska det tydligen bli någon slags enhetlig storleksmärkning över hela Europa. Sedan är väl förvirringen total.

Var en sväng på stan igår och kollade runt lite. Vad har hänt? Det var som att vandra runt i en spökstad! Visst är det kris i hela världen, men ändå..
Slank också in på ett av stadens alla fik för en kaffe. Normalt sett brukar det vara en hel del folk där, men det var bara jag och några andra modiga. Ganska trist faktiskt.
Det verkar som om de enda affärerna som går bra är de som säljer mat. Folk måste ju äta som tur är.

Tjingeling

Inga kommentarer: