torsdag 12 mars 2009

Kyliga svenskar? Inte alls

Debattprogram är alltid kul att titta på tycker jag.
Dessa typer av program följer alltid ett mönster. Folk babblar i mun på varann, de blir avbrutna, de svarar inte på frågor, de blir ofta upprörda känslor etc. Detta är ett intressant fenomen då svenskar generellt anses vara tillknäppta och lite kyliga. Men om någon anser detta så har de aldrig sett ett svenskt debattprogram. Där blommar minsann svenskarna ut och har åsikter om allt mellan himmel och jord. Känslorna svallar ibland så mycket att man nästan kan ana att smockan hänger i luften.
Att ha med politiker i någon debatt är i princip helt meningslöst då dessa mest ägnar sig åt käbbel om vilken sida som är skyldig till vad. Och att försöka få ett rakt svar från dessa folkvalda personer är näst intill omöjligt. Med andra ord så blir man inte mycket klokare när de väl snackat klart.
Och att blanda politiker med vanligt folk leder nästan alltid till att stämmningen närmar sig kokpunkten. Särskilt då icke-politikern ställer en fråga till en politiker, och inte får ett ordentligt svar. Finns väl inget som retar mer än en politiker som slingrar som en heltokig orm.
Som sagt, var debatter kan hetta till ordentligt och visar att svensken inte alls är en kylig typ som man kan tro.

Tjing Tjing

Inga kommentarer: