lördag 17 april 2010

Vulkanskrället fortsätter..


Vulkanskrället på Island fortsätter att spy ut aska i mängder. Och inte sjutton hjälper det att det blåser som tusan heller. Askmolnet fortsätter att ligga som ett lock över oss. Helt klart att det blåser i fel riktning, för alla flygplatser är fortfarande stängda. Och enligt de senaste rapporterna kommer det att vara så de närmaste dagarna iallafall.
Men när flygen kommer att gå igen är det ingen som vet. Förhoppningsvis kommer vulkanen snart att lugna ner sig, hoppas jag iallafall.
Hörde en rapport från en svensk kvinna bosatt 1 mil från vulkanen och där börjar askan att leta sig in i huset så nu får de även använda ansiktsmask inomhus också.
De där små askpartiklarna ska visst vara mikrosmå glasbitar, och vilka hälsoproblem kan inte de ställa till med?
Skönt att man inte befinner sig på Island just nu. Men å andra sidan kan jag inte låta bli att undra vad som händer med de partiklar som kommer ner ur askmolnet över oss. Är det något som man borde oroa sig över eller vad? Det verkar finnas olika åsikter om detta bland de som borde veta. Så det återstår väl bara att se, som med så mycket annat.
Vädret är allmänt trist här idag. Så planerna för eftermiddagen är inte direkt avancerade precis. Jag ska ta en bok och krypa under en filt i soffan och bara mysa.
Tjingeling

Inga kommentarer: