måndag 26 april 2010

Packa, packa..

Så är det då äntligen dags att dra iväg västerut med min pålitliga vän SAS (det har alltid funkat när jag rest med dem, med andra bolag har varit lite si och så).
Däremot har de nu gått och ändrat bagagereglerna för oss som åker ekonomi till en väska à 20 kg. Men det går att checka in en andra väska för $50 (ca 350 kr) per väg.
Jag kan i och för sig förstå att man begränsat antalet väskor, för det brukar vara en sjuhelsikes massa bagage som folk har med sig. Jag tycker väl å andra sidan att man kunde ha behållt vikten på 23 kg. Men det är bara att gilla läget.
På hemresan ska jag se om jag kan bli uppgraderad till economy extra och betala med mina poäng. Vi får väl se hur mycket folk det är.

Vi har en massa planer på vad vi ska göra. Men pga askmolnet så blir ju min avresa 11 dagar senare än vad som var bokat så det kommer att bli full rulle för att hinna med det vi har planerat. Men vad gör det, kul ska vi ha:)

SAS har varit kanon att ha att gör med under perioden med askmolnproblemet. Inga problem med att omboka eller få pengar tillbaka, även när det gäller billigaste biljetterna.
Däremot har ju telefonköerna varit oändliga, men det är bara att sätta telefonen på högtalare och pyssla med annat medans man väntar. Att sedan få tala med en urtrevlig person i andra änden gör det värt all väntan.

Morgondagen blir lång och full av resande. Kommer nog att vara ganska mör efter att ha rest i 15 timmar. Ska ta tåget vid 06 till Köpenhamn för vidare avfärd därifrån. Som tur är har jag några timmar att vandra runt på Kastrup som är en särdeles trevlig flygplats. Någr böcker hänger också med för att fördriva tiden med. Ska också lägga in lite ny musik på min mp3.
K D Lang blir nog alldeles perfekt att koppla av till tror jag.

Nog om detta. Nu ska jag snart iväg och tvätta & tanka bilen. Den tar den ömma modern hand om medan jag är borta. Vi ska vräka i oss en kebabpizza i eftermiddag, smakskigt värre:)

Solen skiner så en liten promenix ska jag också hinna med tänkte jag.

Tjingeling för nu

2 kommentarer:

Caroline sa...

Sa du ar pa vag hitat alltsa? Harligt! Kan ocksa saga att SAS har varit en av de palitligaste nar vi har flygit fram o tillbaka! Kanns tryggt pa nat satt....Skandinaviskt!

Camilla sa...

Caroline:

Ja, nu har jag antligen kommit fram:)
Ja, SAS kan man ha manga asikter om, men jag har aldrig rakat ut for nagot under alla mina ar jag flugit med dem. Andra bolag daremot....