söndag 11 april 2010

Vilken hemsk människa

Hörde och läste om den amerikanska kvinna som hade adopterat en 7-årig pojke från Ryssland och sen skickat tillbaka honom för att hon inte ville vara hans mamma längre. Den stackars killen blev tillbakaskickad till Ryssland med en lapp runt halsen. Enligt adoptivmamman var han instabil och enligt henne hade barnhemmet dolt detta.

När jag läste mer om fallet visade det sig att pojken hade haft en mamma som fött honom när hon var 19 år men hade fått lämna ifrån sig honom pga allvarliga alkoholproblem när pojekn var 6 år.
Den här adoptivmamman, som dessutom visade sig vara sjuksköterska, borde ha varit så pass insatt i hur levnadsvillkoren i Ryssland är och att anledningen till att många barn hamnar på barnhem är att föräldrarna har allvarliga alkoholproblem. Inte undra på att denna pojke var instabil med en mamma som förmodligen söp som en svamp.
Jag blir helt vansinnigt arg när jag läser sådana artiklar. Vad trodde hon? Hur kan man bara skicka tillbaka barnet? Det är ju detsamma som ett biologiskt barn.
J-a människa, rent ut sagt. Hon verkar ju vara väldigt instabil själv.
I mina ögon är hon en fullständig idiot som inte ens skulle få ha hand om en vandrande pinne!

Hela cirkusen runt denna lilla pojke har nu blivit en politisk kris mellan USA och Ryssland. Tack vare en kvinna som inte kunde tänka efter före hon tog det mest viktiga beslutet i den lilla pojkens liv. Hur ska han någonsin kunna känna förtroende för någon vuxen person igen?
Det är ju helt sjukt att göra så mot ett barn. Jag hoppas att hon kommer att få något slags straff för sina handlingar. Något annat är hon inte värd. Hemska människa.
Skönt att jag fick skriva av mig den irritation som jag kände om detta ämne.

Tjingeling

2 kommentarer:

Annika sa...

Galet, men jag känner till ett antal barn som blivit adopterade från Ryssland här. jag kan lugnt säga att det varit för j-gt för måna av dem. Ungarna kommer med så mkt skador och "bagage" att det är otroligt.
De nya fldrarna får ett h-vete, liksom barnen.
HAR aldrig hört om ngn som skickat tillbaka ett barn, och det är ju VIDRIGT. Gjordes det inga försök att adoptera bort honom igen här i US?
mÅster nog läsa på om det där.
Låter frukansvärt. Nu är han tillbaka på ett kärlekslöst ryskt barnhem igen. Men förmodligen var det HELL här också.
Kram!!

Camilla sa...

Annika:
Min syster adopterade en liten tjej från Kina, men deras förtsaval var Ryssland tills de blev medvetna om riskerna att få ett barn med alkoholskador.
Alice var 8 mån när hon kom hit & är hur härlig som helst.
Det gäller att vara medveten om vart man adopterar ifrån och riskerna.
Syrran & hennes man gick igenom en enorm screening och fick gå föräldrarkurs. Det tog 2 år.

Tyvärr verkade det inte som om adoptivmamman verkade ta kontakt med de sociala myndigheterna i US. Helt sjukt att sätta ett barn på ett flyg tillbaka till Ryssland. Jag fattar inte hur hon tänker.
Stackars barn.
Kram