måndag 2 augusti 2010

Finns det inga gränser längre?

Här har vädret idag varit riktigt skapligt förutom att det känts klibbigt. Ja, hela helgen har det faktiskt varit skönt. Imorgon ska det tydligen bli regn. Men sen ska det tydligen räta till sig under veckan.

Läste som vanligt tidningarna på nätet idag. Varför köpa dem när man kan läsa så många fler gratis?
Det som har slagit mig den senaste tiden är att det verkar som om antalet våldsbrott ökar med en skrämmande fart. Det är folk som blir skjutna eller knivskurna. Många gånger med dödlig utgång. Det känns skrämmande tycker jag. Ibland är det helt oprovocerat som i fallet med en 19-åring som blev skjuten med två skott i ryggen häromkvällen på en skolgård i en Stockholms-förort. Ibland verkar det vara uppgörelser mellan olika gäng, och då kan någon komma i vägen som inte har ett smack med det att göra. Lika tragiskt är det oavsett.
Vad är samhället egentligen på väg? Har folk inga spärrar längre? Springer det runt en massa galningar överallt? Har man bara tur som inte har stött på någon av dessa?
Man läser om vad som hänt och förfasas men efter ett par dagar så kommer man knappt ihåg vad som hänt. Det rinner av en som vatten på en gås. Är det för att det hela tiden kommer nya hemskheter och man inte orkar ta in allt och bry sig? Eller har man blivit luttrad?
Den tanken är nästan lika skrämmande som de brott som begås. Eller vad tycker ni? Jag tycker att det är en otäck utveckling och hoppas verkligen att det snart svänger åt ett annat håll. För det är helt enkelt inte okej.

Själv tänker jag nu ta och krypa ner under täcket och läsa Mia Skäringers bok för att koppla av lite innan det är dags för John Blund att strö lite sovglitter i mina ögon.

God natt

Inga kommentarer: