tisdag 12 maj 2009

Mumsigt värre, vit choklad cheesecake


Tänkte dela med mig av receptet på vit choklad cheesecake. Hittade det i någon veckotidning hemma hos mamma. Riktigt smaskig är den :)

Botten:
ca 25 bragokex
75 g smält smör

Fyllning:
600 gram philadelphiaost
2 dl strösocker
4 ägg
250 g vit choklad
2 dl gräddfil
1/2 dl mjöl
1 msk vaniljsocker

Frosting:
200 g philadelphiaost
1/2 dl gräddfil
1/2 dl florsocker
25-50 g vit choklad

1. Blanda bragokex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
2. Rör ihop ost och socker. Tillsätt äggen, ett i taget.
3. Hacka chokladen fint och smält den över ett vattenbad. Rör ner chokladen och gräddfil i smeten. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner.
4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 1 tim. Ta ut kakan och låt den svalna helt.
5. Blanda ost, gräddfil och florssocker till frostingen och bred på kakan.
Hyvla över vit choklad. Kyl före servering.
Lycka till

3 kommentarer:

Ulrica sa...

Guuud så god den ser ut !!
Bakar du så kommer jag förbi och fikar....

thebromanders sa...

Det låter otroligt gott!!

Katja sa...

Ja du den slamk ner lätt som en plätt!!! Ses i morgon/K