måndag 18 maj 2009

Dog-o-matic

Visst hade jag hört talas om ställen där man kan lämna in hunden och få den tvättad, ja det finns tydligen också ambulerande hundtvättar i landet i väster. Lite som glassbilen men i hundtvätt version. Men nu har det kommit en ny grej som heter dog-o-matic. Denna finns än så länge bara i Frankrike.
På följande vis går det till. Ta med jycken till en dog-o-matic inrättning, stoppa in den i en pryl som ser ut som en stor tvättmaskin/torktumlare. Stoppa i pengar och välj sedan program, precis som en biltvätt typ. Sen kör det hela igång. Dusch, schamponering och torkning. Voila, ut kommer en ren och torr jycke :)
Att stoppa in hunden i tvätten kostar 160 kr för liten hund och 390 kr för stor.
Även katter kan tvättas och kostar då som en liten hund.
Detta är kanske inte direkt något att rekommendera för hundar som lider av cellskräck, men å andra sidan slipper man en ruskande hund i badrummet som blöter ner allt som finns inklusive hundbadaren.

3 kommentarer:

Taina sa...

Vi försöker bada vår hund själv, men visst händer det att de får göra det på hunddagiset där han går en gång i veckan. Anledningen att vi har honom där är för att han ska få leka med andra hundar. Sedan är han ju van med det stället nu och då är det inga problem att lämna honom där några dagar om vi är ute och reser.
Den där "tvättmaskinen" lät ju läcker ;)
Kram!

Camilla sa...

Taina: Smidigt med hunddagis. Kan de stanna över natten där också?
Du skulle ha sett bilden, såg ut som en sådan där jättestor torktumlare som brukar finnas i hyershusens tvättstugor, fast modell större. När man valt program är hela grejen automatisk.
Som biltvätt fast i doggy variant hihi.
Kram

Taina sa...

Vårt hunddagis har sk internat och det är perfekt när vi är bortresta. Till helgen åker vi iväg och då får hunden stanna där i 3 nätter. Han trivs som attan och är helt slut när vi hämtar honom!
Jag skulle verkligen vilja se den där tvättomaten!!!
Hahaha.
Kramen!