onsdag 13 maj 2009

Kryssning med historisk anknytning


2012 är det 100 år sedan Titanics jungfruresa som blev så ödesdiger. Ett brittiskt reseföretag kommer att fira jubiléet genom att erbjuda en 12 dagars kryssning i Titanics kölvatten. Kryssningen kommer att bli så verklighetstrogen som möjligt. Ett exempel på det är att antalet passagerare kommer att bli exakt lika många som vid jungfruresan, 1309 personer. Även mat och underhållning ombord kommer att efterlikna originalet. Dessutom kommer det att finnas föreläsningar och så ska det hållas en minnesstund på platsen där Titanic mötte sitt öde.

Helt billigt kommer det givetvis inte att bli att åka på denna speciella kryssning, 3350 pund kommer den billigaste hytten att kosta. Men helt säkert kommer alla platser att bli bokade.

För den som känner sig sugen kan jag meddela att kryssningen kommer att gå av staplen i april 2012.

Och förhoppningsvis kommer fartyget inte att gå samma öde till mötes som Titanic. Resebolaget lovar att undvika isberg till varje pris, det kan ju kännas tryggt i farvatten där isberg inte direkt är en ovanlig syn. Fartyget är ju dessutom av modernare snitt får man hoppas, inga isbergsutkikare här inte utan modern teknologi med en massa instrument som snurrar och blippar. Plus den hederliga kikaren förstås.
En spännande resa som säkert mer än en gång får det att kittla lite i magen.


Inga kommentarer: