måndag 20 maj 2013

ESC och VM-guld

Vilken helg det har varit! Final i ESC och som kronan på verket så tog Sverige VM-guld i hockey. Och så jobb förstås.

Vi kör väl igång med lite ESC-snack.
Danmark lyckades ju vinna det hela, men själv tyckte jag att Norges bidrag faktiskt var bättre. Rysslands bidrag var det bästa de någonsin sänt sedan de kom med i tävlingen. Hon sjöng himla bra, den tjejen.
Finlands var trallvänlig. Sedan var det ju killen som sjöng någon slags opera men lät som en tjej och såg ut som Dracula. Jag minns inte ens vart han kom ifrån. Hua.

Petra Mede, som jag normalt inte gillar särskilt mycket, skötte sitt uppdrag som programledare med bravur. Och vilka klänningar hon hade! Ujuj! Och håret sen. Måste ha varit kvällens högsta frisyr.



(Bilder lånade från nätet)

Många bidrag var det och hela tävlingen var inte över förrän efter midnatt.
För Sverige gick det väl lite sådär halvhyfsat. En 14:e plats får man väl vara nöjd med tycker jag.

Jag passade på att Skypa med Tom under tiden. Och när ESC var över så passade vi på att spela på Preakness, en av de största galopploppen i USA. Det visade sig vara ett helt rätt beslut då vi vann över 2000 kr, vår insats var totalt 60 kr. Tom hade spelat på vinnaren och tvåan och jag hade spelat på tvåan. Favoriten, som de allra flesta spelade på, kom fyra. Den spelade inte vi på. Lite trist att de inte hade live video från loppet, vilket de ibland har så att även jag kan se. Så Tom fick agera kommentator. Han ska nog inte ge upp sitt jobb för att ge sig in på den banan, då fattar ni hur mycket info jag fick av honom under loppet. Den var minst sagt bristfällig;)

Igår vid 20.30 var det dags för VM-final i ishockey i Globen. Sverige skulle möta Schweiz, och normalt sett så skulle väl inte det vara några större problem för Tre Kronor, men med tanke på att Schweiz tagit sig till final för första gången sedan 20 eller 30-talet så var ju inget givet.
Nu måste jag erkänna att jag inte kollade så värst mycket eftersom jag jobbade så hade jag lite att göra. Så det blev en liten kik då och då. Nu gick det ju vägen för svenskarna.
Grattis till guldet säger jag.

Igårkväll började det att åska när jag var på jobbet. Det var bara 20 min till min kollega skulle dyka upp för att avlösa mig. Men plötsligt står han där i dörren. Han sa att han sett att det börjat åska och kommit tidigare eftersom han vet jag tycker att det är otäckt. Så himla snällt!!
Det försvann ganska snabbt, tack och lov för det.

Vädret idag är lite sol och moln, men det gör inget för jag har tänkt åka till syrran och hälsa på lite. Kanske får jag med mig en cykel därifrån också eftersom jag ska låna en av henne.
Lite annat ska jag väl också hinna med.

Dags att sparka igång dagen med lite frukost.

Ha en bra dag.

Tjingeling

2 kommentarer:

Annika sa...

Jag såg så lite av ESC eftersom det var bröllop för hela slanten.
men det lilla jag såg via min iPhone App var verkligen bra.
Petra Mede. Sverige kunde inte ha haft en bättre programledare.
Snacka om proffsigt.
Jag impades av henne.
Ha en fin start på veckan!!
Kram!

Camilla sa...

Annika:

Klart att du inte kunde kolla in ESC när du var på ett mycket roligare evenemang:)
Men Petra var nog den bästa programledaren hittills. Så himla tydlig och bra. Jätteduktig verkligen.

Kram