söndag 5 maj 2013

Dagens ros

Jag undrar om inte den där värmen redan har kommit idag. Det är jätteskönt ute. Åtminstone vad jag kan känna från mitt öppna fönster. Ska bara käka lite frukost och sedan ge mig ut. Det gäller att ta vara på dagen innan det är dags att jobba. Så idag kör jag lite blandad kompott.

Dagens ros går till en genomärlig tjej som hittade en mans plånbok på bussen, med en ansenlig summa pengar i, och lämnade in denna till polisen. Som tack fick hon 10.000 kronor och en gigantisk blomsterbukett av mannen som trodde att han aldrig mer skulle se röken av vare sig pengarna eller plånboken. Ärlighet lönar sig alltid.

Enligt ett amerikanskt väderinstitut så ska vi få en kanonsommar i Sverige med temperaturer över det normala. Jag hoppas verkligen att de har rätt. Kan man stämma dem annars mån tro?

På jobbet hade vi en hel hög med nattgäster som skulle gå något som tydligen kallas för Coast 2 Coast. De ska gå mellan Kalmar och Varberg, en nätt sträcka på 36 mil ungefär. Starten gick klockan 8 imorse och med på färden finns tydligen en häst som heter Allan också. Men hästen ska inte ridas utan ledas hela vägen! Allt detta från en mycket säker källa (en av deltagarna).
Jag bara undrar varför man gör en sådan grej. De räknar visst med att vandra 3-4 mil om dagen, i 10 dagar! Tydligen ska de gå på olika vandringsleder och sova i tält eller vart man nu vill sova. Det låter inte riktigt som min grej. Men jag önskar alla deltagarna god tur och hoppas att det inte kommer att ösregna på dem under färden.

Får väl se om jag lyckas att se någon Arontorpsros när jag är uppe vid stallet. Det vimlar av olika typer av orkidéer där. Jag vet ju knappt hur en sådan ser ut om jag ska vara ärlig, men vi får väl se.
Dags att dra iväg alldeles strax.

Ha en skön söndag.

Tjingeling


2 kommentarer:

Annika sa...

Ja, vi ska hoppas att det blir en fin sommar för er hemma.
Jag vet iallafall att min sommar blir garanterad het.
That's for sure,
Härlig rytt de ska ut på från kust till kust.
Måste vara en frihetskänsla till max.
Kram

Camilla sa...

Annika:

Ja, det hoppas jag med. För alla, här hade vi visserligen torka, men ingen direkt värme. Saknar det:)
Din sommar kommer att bli mycket varmare än vad du är van vid. Men du kommer nog att sakna de underbara nätterna här:(
Hoppas att alla vandrarna kommer dit de ska. Lååång vandring, inget för mig kan jag säga.

Kram