lördag 30 april 2011

Partaj

Har precis kommit hem från en grillfest hos chefen. Mycket trevligt måste jag säga med massor av prat och skratt. Och god mat.
Jag agerade chaufför och såg till att de övriga kom hem över bron då jag ändå ska jobba imorgon (idag). Men jag hade lika trevligt som de övriga i sällskapet. En badade i utomhusjaccuzin, frivilligt, och en annan ramlade i när hon bara skulle bada benen, med kläderna på (ofrivilligt). Som tur är finns det ju torktumlare, så in med kläderna och efter 1 timma kunde hon få på sig varma och torra kläder igen. Sånt händer:)

Tidigare på dagen var det ju dags för bröllopet mellan William och Kate. Ja, jag kollade in hela spektaklet. Och visst hade hon en vacker klänning, men jag måste säga att hennes systers klänning var oerhört vacker i all sin enkelhet. Och brudnäbbarnas också. Väldigt stilfullt. Men vilken skillnad mot när Victoria och Daniel gifte sig. Då kärleken verkligen strömmade genom TV-rutan. Två personer som inte kunde låta bli att ta i varandra och visa hela världen sin kärlek. Här var det mer stelt på den fronten. Kanske William borde ha gått på Victorias bröllop och fått lite inspiration istället för att dra till Sydafrika och fotbolls-VM med brorsan.

Jag måste snart krypa ner i sängen och försöka få igen korpgluggarna för om några timmar kör fågelkören igång med värst konserten. De har väckt mig två nätter i rad nu. Och visst är det trevligt att vakna till fågelkvitter, men jag skulle önska att de kunde senarelägga sin konsert med ett par timmar eller så. För jag har ingen som helst lust att vakna vid 04.15.

Nej, dags för skönhetssömn.

Godnatt

onsdag 27 april 2011

Klorofyllexplosion

Godmorgon världen!

Solen fortsätter att skina här, men värmen den har försvunnit. Tillfälligt sägs det. Det hoppas jag för idag är det minsann ingen värme precis.
Det fick jag minsann känna på nu på morgonen på jag skulle lämna bilen för service och tänkte att jag skulle passa på att köra in den i biltvätten på vägen dit. Hua, vad det blåser kallt! Osmart som jag var hade jag bara en tunn jacka på mig och det var inte direkt skönt. Kanske inte så konstigt när termometern i bilen inte visade mer än 9 grader.
Så nu sitter jag här med en kopp kaffe för att tina upp.
Men jag ska inte klaga, för nu har växtligenheten kommit igång på allvar. Klorofyllet står formligen som spön i backen. Träden blir grönare för varje dag som går och påskliljorna blommar för fullt. Vitsipporna bildar stora vita mattor på sina ställen och fåglarna far runt som projektiler i sin iver att få sina bon redo för alla ägg.

Idag är jag ledig och tänkte passa på att pyssla lite här hemma innan det är dags att hämta upp pärlan (bilen alltså) och därefter susa över Ölandsbron för att rida lite. Och idag ska det inte bli någon badande. Det fick jag nog av igår;)

Snart är det hög tid att börja titta efter en klänning till bröllopet som jag ska gå på i sommar. Sånt är ju alltid väldigt trevligt. Det ska bli jättekul att träffa alla kusiner och släktingar igen. Tyvärr kommer inte T att följa med då vi inte vet om han ens kommer att vara här då. Men jag kommer nog att ha väldigt trevligt ändå. 
Tänkte höra med bästa väninnan om hon har lust att ställa upp som smakråd någon dag. Det var ju en evighet sedan vi var på stan och det är alltid mysigt att umgås. Det har tyvärr blivit dåligt med det den senaste tiden då båda har varit upptagna med annat och jobbar om varandra. Men förhoppningsvis ska det snart bli av.

En annan god vän från Göteborg som jag inte har träffat på flera år kommer att komma hit under helg i maj. Och det ska bli hur kul som helst. Vi pratar med jämna mellanrum på telefon, men när jag tänker efter så var det nog 10 år sedan vi sågs sist. Herregud, vart tar tiden vägen? Det känns ju som om det var igår.
Men det är det som är så härligt med vänner som man känt i åratal, det är bara att ta upp tråden där man avslutade sist. Jag måste säga att de flesta av mina vänner bor långt härifrån. Visst är det tråkigt, men oavsett vart jag hade bott så hade det blivit långt till vissa.
Men en tur till Göteborg, min gamla "hemstad", hade varit väldigt kul. Det var så längesedan. Jag vill gå på Liseberg, sitta på Avenyn med ett glas vin och titta på folk med en god vän och bubbla om allt och ingenting, besöka Universeum, kanske ta en båttur ut i skärgården, sitta på en klippa och lyssna på havet.. Ja, det finns hur mycket som helst. Och ibland saknar jag verkligen Göteborg. Men Kalmar är mysigt också, fast på ett helt annat sätt. Jag gillar närheten till allt här, de gamla byggnaderna, slottet, närheten till havet, att mamma, Riskas och bästa väninnan finns nära, att det finns så mycket restauranger och fik för en så pass liten stad och närheten till Öland. Ja, det finns en massa bra med att bo här på ostkanten.

Tror att det är dags att dra igång med något litet projekt och sedan ska jag nog krypa upp i soffan några timmar för att försvinna in i bokvärlden. Riktig avkoppling för kropp och hjärna.

Ha en skön dag.

Tjingeling

tisdag 26 april 2011

Årets första dopp

Tro nu för allt i världen inte att jag är någon slags vinterbadare eller så. Nej då, jag vill helst ha 20 grader eller mer i vattnet. Kan i och för sig tänka mig att hoppa i även om det bara är 18, men där går gränsen. Men det fanns andra idag som tyckte att det nog var en alldeles ypperlig dag för ett dopp, en fyrbent.
Vi var tre stycken som red ut en tur och hamnade på ett ställe där det var stora översvämningar så vi lät hästarna gå i och plaska lite. Det hela gick bra tills vi skulle vända och rida upp på torra land igen. Då får väl Riskas för sig att doppa sig och snabbt som tusan fällde han ihop benen under sig, som en fällkniv ungefär, och istället för att ha torra skor och byxor stod jag helt plötsligt med vatten halvägs upp till knäna! Han kom snabbt upp på alla fyra och tyckte nog mest att det var kul. De andra skrattade så att de nästan ramlade av medan jag försökte få med mig hästen, och behålla skorna på, ur vattnet. Tur att det var nästan 20 grader på torra land.
Så ett ofrivilligt dopp fick jag. Och kan nu konstatera att jag har en häst som fullkomligt älskar vatten! Dusch i söndags och bad idag. En riktig sjöhäst:)

Så kan det gå när inte flytvästen är på.

Tjingeling

måndag 25 april 2011

Sol, värme och vatten

Vilket underbart väder! Solen fortsätter skina så den nästan håller på att gå sönder och termometern kryper upp mot 20 grader varje dag. Det kan inte bli bättre. Och jag jobbar, det är väl det enda trista i sammanhanget. Men å andra sidan får jag njuta när jag är klar.

Påskaftons eftermiddag och kväll spenderades hemma hos den ömma modern med en massa mat. Jag fattar inte hur mycket hon tror att man kan äta. Mat, efterrätt, ostbricka och tårta. Efter det kunde jag knappt röra mig.
Men en riktigt rolig kväll var det. Har inte skrattat så mycket på länge.

Igår fick pållen duscha för att bli av med allt damm och bli fin. Det hela slutade med att vi nästan var lika blöta. Han skakar sig som en hund så vattnet står som en kaskad runt omkring. Men att han gillar att duscha råder det inga tvivel om. Och att dricka vatten ur slangen.

Nehj, nu verkar det vara dags att snart ge mig av till jobbet igen.

Ha en riktigt skön dag.

Tjingeling

fredag 22 april 2011

Glad påsk


Ha en riktigt trevlig påsk med massor av god mat och påskägg fyllda med godis!

torsdag 21 april 2011

Rapport från spiltan


Halloj igen. Nu var det ju ett tag sen jag fick snacka lite här på bloggen. Ja, jag brukar försöka att smyga in ibland men det är inte alltid att det lyckas. Visst Camilla lyckas ibland skriva lite om mig, men det är ju en helt annan version, hehe.
Sen sist har jag varit hos veterinären. Fick åka stor hästbil då det tydligen blåste storm. Ingen höjdare kan jag tala om, varken veten eller den där monsturösa bilen. När jag väl kom hem var jag ju helt uppstressad och ingen lunch hade jag ju fått heller. Av snabbast möjligt typ. Matten hade nog lite dåligt samvete och jag fick en hel drös morötter och ett nytt täcke (det på bilden). Jag tckte att det var rätt snyggt. Rött och allt, men inte efter att jag rullat mig några varv, hihi. Vad trodde hon? att jag skulle stå upp? Inte en chans.
Det var något fel på mitt knä och den där hästdoktorn stack en spruta i mitt knä. Fy sjutton, vad man får stå ut med!
Nu har matte och jag bara gått på en massa promenader runt gården och så ger hon mig något som ska vara bra för mina leder, glukosamin. Tydligen tycker hon att  promenaderna ska vara bra för mig. Ibland är det trist, men nu börjar det ju komma lite grönfoder på backen och det är ju mumsigt värre. Värsta smörgåsbordet vet ni. Matte tycker inte alltid att det är lika kul när jag börjar käka. Och nu börjar hon yra om att vi ska ut på en ridtur på tisdag. Jaha du.
Ja, vad sjutton det kan ju inte bli värre än den där förbenade hagen de har satt mig i nu. Alldeles ensam och knappt ett grässtrå. Fatta hur trist jag har det. Tro faskien att jag inte har så bråttom att gå ut till den på morgonen, men har väldigt bråttom in på eftermiddagen. Jag har ju astrist! Förut gick jag ensam i en superstor hage med en av mina kompisar bredvid. Ni fattar.

Nej, nu är det dags för mig att käka lite mer.

Over and out.

Klart för start


Dags för alla påskkärringar att ha kvasten redo för avfärd till Blåkulla idag. Det borde bli lätt att hitta, åtminstone härifrån, då vädret ser ut att bli klart och soligt.
Besök av några påskkärringar får nog inte jag. Det brukar i alla fall inte dyka upp några, så jag får nog kolla om jag ser några ute istället. Kanske flyger det förbi någon utanför fönstret. Fast då är nog chansen större att jag får syn på några påskharar för det bor två stycken bakom huset.

Idag är jag ledig, jobbar hela påsken, så jag har en hel lista med grejer som jag borde hinna med. Var ledig igår också, men då blev det lugnare för en envis huvudvärk förföljde mig hela dagen och som blev värre ju längre dagen gick. Så det blev tidigt sängläge. Irriterande värre.
Jag hann i alla fall med att hjälpa mamma med en del grejer och åka till pållen innan huvudvärken satte stopp för fler aktiviteter.

Just nu häller jag i mig en kanna kaffe och sitter och funderar på vad jag ska börja med. Dekorera mitt påskris tror jag faktiskt att det blir nu när jag har fått tag i gula och rosa fjädrar. Inga svarta eller vita här inte. Jag vet att jag har några hönor någonstans också. Det gäller bara att hitta dem;)

Ha en skön skärtorsdag.

Tjingeling

tisdag 19 april 2011

Lite av varje & glad överraskning

Läste Aftonbladet på nätet som jag för det mesta gör och satte kaffet i vrångstrupen, minst sagt, när jag läste en artikel om att en sexåring tagit med sig en pistol till dagis! Inte nog med det. Pistolen som låg i pojkens ryggsäck ramlade ut när barnen åt lunch, och brann av! Resultatet blev att flera barn blev skadade i benen.
Det kanske är dags att se över lagarna om rätten att ha vapen i USA när till och med sexåringar börjar ta med sig pistoler till dagis. Det är ju så att man blir mörkrädd.

En som inte verkar ha alla hästar hemma är Charlie Sheen. Men frågan är om han är medveten om det själv. Tror faktiskt inte det, för nu begär han enskild vårdnad om tvillingarna som han har med sin senaste exfru. Det är väl bara att hoppas att någon annan får vårdnad om de arma barnen. För varken mamma eller pappa verkar vara i ett tillstånd där någon av dem kan ta hand om några barn eftersom de båda har fullt upp med sina respektive missbruk.

Igår ringde jag för att boka tid för service på bilen och det blev ganska trevligt när mannen i andra änden började prata om 15% rabatt. Jo, man tackar. Alla sådana nyheter mottages tacksamt:) Kan inte fler företag göra samma sak. Typ energibolaget eller så.

Imorgon är jag ledig, men det blir ingen vilodag direkt. Massor att göra. Så det är bäst att hoppa i snarkofagen snart så att jag är pigg och förhoppningsvis utvilad imorgon. Jag hoppas att jag får sova hela natten. I så fall blir det väl första natten på en vecka typ. Jag är faktiskt rätt trött nu.

God natt

måndag 18 april 2011

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Igår skrev jag ju om hur jag skulle njuta av den underbara dagen med middag hos den ömma modern och diverse andra aktiviteter.
Jag kan meddela att mina planer blev abrupt omkullkastade av ett samtal från jobbet. Kris var ordet som användes mer än en gång under detta samtal och det hela slutade med att jag fick åka och jobba istället. Vid fem hade jag röjt undan den värsta krisen och sedan var det bara att hoppa i stallkläderna för en tur till min fyrbenta vän för omsorg och promenad.
Vilken kväll det var! Så varmt och skönt med solen som fortfarande sken för fulla muggar under vår promenad. Fast jag ångrar att jag inte hade på mig solbrillorna faktiskt. Några timmar senare när pållen var ompysslad och tillbaka i sin spilta körde jag hem till mamma för att hämta upp middagen som hon så snällt sparat till mig. Nästan yr av hunger och trötthet kastade jag mig över maten här hemma som om jag inte sett mat på en vecka. Resultatet blev att jag efter att ha sett Mästarnas mästare på SVT somnade som en gris i soffan och vaknade upp någon gång runt midnatt. Sedan följde en natt av väldigt orolig sömn och imorse kände jag mig som ett vrak, vilket jag för övrigt fortfarande gör. Så det kommer att bli en tidig kväll i säng, även om det inte känns lockande alls. Jag vill ju helst sitta på en uteservering i solen med ett glas rosé tillsammans med någon jag tycker om och lösa världens problem. Det blir inte idag tyvärr, men kanske senare i veckan. Vem vet.

Jaha, så nu närmar sig påsk med stormsteg. Undrar om jag får något påskägg i år eller om jag måste fixa det själv? Ett till min systerdotter ska jag i alla fall inhandla, de andra får klara sig utan. Lite pysselgrejer och givetvis lite hästbilder, hästgalen som hon är, tänker jag nog fylla hennes med för godis brukar hon få av alla andra. Annars lär väl tandtrollen gå i spinn av lycka.
Idag har jag i alla fall börjat med påskpyntadet. Det brukar inte blir mer än någon höna eller så. Men i år kommer jag att utöka det hela med påskris. Kvistade snabbt över till blomsteraffären snett över gatan och inhandlade ett fång ris. Det fanns med fjädrar, men vem vill ha vita eller svarta?! Inte jag, så jag kommer att köpa rosa och gula för det tycker jag är mycket finare. Ska nu bara komma ihåg att inhandla ett gäng fjädrar också.
Jag har blivit inbjuden till den ömma modern för någon slags påskmiddag, men vilken dag detta ska gå av staplen återstår att se då hon inte sagt något än. Men ett ganska säkert kort är påskafton. Och vem tackar nej till det? Inte jag i alla fall.

Nu känner jag att det är dags att koppla av lite och titta på ett av mina favoritprogram, husköparprogram;)

Ha en trevlig kväll.

Tjingeling

söndag 17 april 2011

Skriva, skriva och sen ut i solen

God morgon!

Uppe tidigt som vanligt. Ärligt talat fattar jag inte vad det är som händer. Jag som tidigare alltid kunnat sova till 8-9 vaknar nu runt sex-tiden. Varje morgon!
Det är liiite irriterande. Men idag ägnar jag den tiden åt att börja skriva lite personliga brev till jobb som jag ska söka.
Det är kanske inte det mest roliga man kan ägna en söndagsmorgon åt, men det måste bli gjort om jag ska vara med i jakten.
Har ju skrivit x antal ansökningar under åren så man tycker ju att det vore ganska enkelt. Men det gäller ju att skriva nya för varje arbetsgivare eftersom kravprofilen, eller rättare sagt önskelistan, varierar hela tiden. Och fasiken vad svårt det kan vara att på de första fem raderna fånga läsarens uppmärksamhet så att de ska fortsätta att läsa och välja ut mig som en kandidat.
Det är ju inte heller lätt att framhålla sig själv hur bra man är när vi i detta landet har blivit uppfostrade till att inte tro att vi är bättre än någon annan. Snacka om mixade budskap!
Men det ska nog gå bra och bli klart om någon dag eller så.

Men jag har inte bara tänkt sitta fastklistrad vid datorn hela dagen eftersom det verkar bli en helt underbar dag vädermässigt. Solen går nu upp över Öland och det har pratats om temperaturer upp mot 20 grader. Jag ska ut! Nu börjar ju gräset bli grönt och blåsipporna blommar för fullt. Välkommen vår! Som jag har längtat.

Nu ska jag inte bara studera naturens under utan lite annat måste också tas itu med. Som rengörning av bilen. Den ser ju för jäklig ut, både inne och ute.
 Därefter blir det middag hemma hos den ömma modern innan jag ska ta med henne till pållen för en promenad i solskenet. Det är alltid trevlig med lite sällskap på turen. Skönt för henne också att komma hemifrån lite med.

Dags för en kanna kaffe och tillbaka till skrivandet.

Ha en skön söndag.

Tjingeling

fredag 15 april 2011

Solen skiner

Återigen vaknade jag tidigt, fast inte vid kl 5. Tack och lov. Verkar som om kroppen vill utnyttja varje minut av ljuset. Och idag skiner solen så det kommer att bli en härlig dag. Men fullproppad.
Dagens främsta utomhusaktivitet kommer att bestå av promenad med pållen då vi kollar in blommor och soptunnor längs vägen. De kan ju förvandlas till livsfarliga krokodiler som kan sluka en liten häst hel tycks pållen tro. Så därför går han gärna bakom mig när vi närmar oss de hemska gröna plastgrunkorna. För skulle de nu vakna till liv så anfaller de mig först och pållen kan promenera förbi helt oskadd. Smart häst:)

Nu hör jag att hundstackaren kör igång igen. Stackars jycke! Skönt att jag knappt kommer att vara hemma idag så jag slipper höra eländet.
Jag trodde inte att den hade någon röst kvar efter gårdagen, men det visade sig tydligen vara helt fel.

Dags att dra iväg nu.

Ha en skön fredag.

Tjingeling

torsdag 14 april 2011

Blodgivare? Inte jag

Åh nej, nu kör den igång igen. Hunden som bor i trappuppgången bredvid. Den gillar helt klart inte att bli lämnad ensam och skäller då och ylar som en galning. Som tur är verkar den inte vara ensam så ofta, men när det sker kan man inte annat än att tycka synd om hunden och de som bor granne med den för då kan den hålla låda i flera timmar. Konstant.

Idag är jag ledig, men det blir inte att ligga på soffan och käka chokladpraliner precis (även om det hade varit en trevlig aktivitet) för jag har en lång lista på grejer som jag behöver göra. Får väl se hur mycket som jag hinner pricka av, vissa saker är mer prioriterade än andra.

Däremot ska jag inte följa uppmaningen i TV4:s kampanj för fler blodgivare. Jag är nämligen livrädd för allt vad nålar heter, så att då frivilligt lägga sig och bli tappad på blod är nog inte min grej. Tyvärr för det är ju något som behövs. Är det någon av er som läser som lämnar blod eller som skulle tänka sig att göra det?

Mina sovvanor har blivit helt knäppa. Imorse vaknade jag vid 5!! Vad fasen är det som händer? Att vakna vid 6.30 eller 7 det kan jag ju ta, men kl. 5 det är alldeles för tidigt. Jag lyckades somna om några timmar efter att jag läst tidningen. Så nu känner jag mig inte direkt superpigg. För att råda bot på halvkoman häller jag nu i mig en kanna kaffe så att jag sedan kan ta itu med dagens planer.

Ha en skön dag.

Tjingeling

onsdag 13 april 2011

Vem tänkte och hur??

Ibland är saker inte riktigt som de ska, ja rent utav helt tokiga. Som när det gällde den 23-åriga mannen som ett flertal gånger ringde till SOS 112 ett flertal gånger och ville ha en ambulans då han hade allavarliga andningsproblem. Resultatet av hans ringande var: ingen ambulans och att mannen dog av brusten mjälte. Så sorgligt.
Ursäkta, vad är det som krävs för att få en ambulans egentligen? Man undrar ju verkligen.

En annan helt galen sak är en svenska kvinna som blev våldtagen av en grekisk man kvällen innan hon skulle åka hem. Nu är hon själv åtalad för förtal även om hon när hon kom hem fick sina skador dokumeterade!  Grekiska myndigheter menar på att hon har en våldtäcktsförsäkring", något som inte ens finns i Sverige. Men vad fasen menar de?! Att den där lumpna typen ska gå fri och få möjlighet att göra om detsamma med någon annan? Ärigt talat får det mig att må illa. De personer som jobbar för den där myndigheten i Grekland måste alla var män, något annat är uteslutet. Om inte, skule den kvinnan utsättas för exakt samma sak själv så kanske denn/dessa ändrade åsikt.
Helt otroligt.

Ska nu gå och lägga mig innan jag läser mer som gör mig upprörd.

God natt.

Uppe med tuppen

Vad är det som händer? Vaknar astidigt, typ 6 varje morgon nu och det är totalt omöjligt att somna om. Så efter att ha legat och vridigt mig som en orm i sängen i 20 min gav jag upp. Lika bra att gå upp så att inte hela dagen känns som om jag vandrar runt i någon slags dvala.
Så nu sitter jag här med en kopp rykande hett kaffe och försöker få kroppen och hjärncellerna att vakna till liv.
Vädret gör det ju inte precis lättare att vakna, grått och trist med regn som liknar hårspray. Ja, ja det är bara att gilla läget.

Snart är det dags för den stora bröllopssäsongen att köra igång. Och för någon månad sedan fick jag en väldigt inbjudan till min kusins bröllop i sommar. Det ska verkligen bli väldigt roligt för då brukar alla kusiner och släktingar samlas och det finns en chans för oss alla att träffas.
Lika stort bröllop som för dessa två lär det knappast bli.


Bild lånad från nätet
Och det ska man nog vara tacksam för. Läste någonstans att 1500 (eller var det 1900?) gäster var inbjudna till vigseln mellan prins William & Kate Middleton som äger rum den 29 april, förutom alla de som kan se det hela via TV vill säga.
Garanterat kommer det bröllopet som jag ska på att bli bra mycket roligare.
Så snart är det dags att ge sig ut på jakt efter något att ha på sig. Det är inte alltid helt lätt, men i värsta fall får jag väl ge mig av till en betydligt större stad för att göra en djupdykning i affärernas utbud.

Vad händer idag då? Ja, inte mycket skillnad mot igår. Dvs först jobb och sedan iväg till den fyrbenta älsklingen. Sedan ikväll kommer syrran förbi en sväng. Kul att prata med henne lite. Och så måste jag komma ihåg att ringa bästa väninnan som jag egentligen skulle gjort igår, men istället somnade jag som en sten i soffan.

Dags att dra snart.

Ha en skön dag.

Tjingeling

tisdag 12 april 2011

Ditt och datt

Igår etfermiddag hade vi sommarkänning här i stan. Termometern visade på 20 grader och solen sken från en klarblå himmel. Det var bara att njuta.
Skönt även för dem som gick på premiärmatchen i den nya arenan. Fullsmockat med folk och hemmapbliken fick se KFF vinna över Djurgården med 3-2. Bra gjort.

Själv drog jag iväg till Maxi efter jobbet för att införskaffa lite mat. Och där fanns det en del kul folk. Bl a damen som babblade i sin mobil under hela shoppingturen så att hela butiken hörde vad hon skulle köpa. Antingen hade hon dålig mottagning eller så hörde hon förbaskat illa för hon mer eller mindre skrek ut varenda grej hon skulle köpa.
Jag kunde knappt hålla mig för skratt. Sånt är riktigt komiskt.

Idag blir det full rulle på jobbet så det är väl lika bra att jag gör mig iordning för dagens begivenheter.

Ha en skön dag.

Tjingeling

måndag 11 april 2011

Veckan kan nog bli riktigt bra

Ny vecka och jag känner på mig att den kan bli riktigt bra.

Helgen som gick bjöd ju på helt underbart väder. Så igår efter jobbet hade jag stora förhoppningar på skön sol och värme på min & pållens promenad. Med vad händer? Stora moln drar in och temperaturen sjönk som en sten. Från 15 grader till 7 på några timmar. Det blev lite kyligt. Men pållen var pigg och glad så det var ju skönt. Nu ska jag köpa glukosamin till honom och det kanske gör susen för hans leder så att vi slipper mer problem i framtiden.

I lördags körde TV-serien "The Kennedys" igång. Den med Katie Holms och som av någon märklig anledning tydligen inte får visas i USA.
Jag tyckte faktiskt att den var riktigt bra, seriestarten om amerikas mest omskrivna familj.
Pappa Joe verkade inte vara någon älskvärd typ precis och hans buffliga sätt ledde till att han fick sparken som USA:s ambassadör i London mitt under andra världskriget. Det var kanske inte helt smart. Men därefter styrde han ju sonens väg till president med järnhand, även om JFK inte var förstahandsvalet för pappan. Vilket jag inte hade en aning om.
Det blir intressant att följa fortsättningen.

Ikväll är det premiär på Kalmars nya stolthet. Första matchen på den nya fotbollsarenan alltså. I folkmun kanske det nya namnet blir kycklinggrytan eftersom Guldfågeln är sponsorn. Fullsmockat lär det nog alldeles säkert bli och motståndarna i denna första match är Djurgården. Det vore ju kul för KFF om de vann, vilket inte verkar vara en omöjlighet eftersom de vunnit 2 av de 3 senaste hemmamötena med DIF, enligt lokalblaskan.
Jag ska inte dit eftersom jag är totalt ointresserad av fotboll, ja såvida inte Sverige spelar i VM typ. Då sitter jag också och tittar som de flesta andra.

Dags nu att starta upp dagen med några koppar kaffe innan det är dags att dra iväg till jobbet några timmar.

Ha en skön dag.

Tjingeling

söndag 10 april 2011

Vädret är underbart!

Vaknade upp till en ny dag med underbart väder. Och nu har blåsandet gett med sig också så idag kan det nog bli riktigt varmt. Skönt.
Tidigare i veckan drog en storm in och på många ställen ställde det till problem med nedfallna träd och tak som blåste av. Tågen fick också problem och på centralen i Stockholm var det smockfullt av folk som inte kom någonstans. I detta fall får man väl ändå säga att SJ var oskyldiga till skillnad från vinterns tågkaos.

Först blir det jobb och sedan ska jag susa iväg till pållen. I fredags var han hos veterinären och tyckte väl inte att livet var helt på topp. Han var lite stressad stackarn efter att ha åkt hästtransport i blåsten och en spruta i knät. Som kompensation fick han extra många morötter. Men idag ska vi ta en promenad i det fina vädret och det brukar han tycka är skönt. Eftersom han har fått en inflammation i knät så får jag inte sitta på honom på två veckor och sedan kommer det att gå långsamt innan han är tillbaka i full sving. Förhoppningsvis så kommer det inte att bli mer problem med hans ben på ett tag. Jag håller tummarna.

Dags att pila iväg för en dag med mina härliga kollegor.

Ha en skön söndag.

Tjingeling

torsdag 7 april 2011

Dyrt, minst sagt

God morgon världen!
Vaknar upp till en dag med sol men också väldigt mycket blåst. Och värre ska det tydligen bli, så nu gäller det att hålla i hatten. Fixa till sig i håret är väl knappt att tänka på ens. Man ser ju ut som ett troll efter att ha vistats ute ett par minuter ändå. Samma prognos gäller tydligen för imorgon.

Igår fick jag väl en mindre chock när jag susade förbi en bensinstation och fick syn på bensinpriset. 14,48 kr/liter!! Är de helt galna?! Jag är tacksam för att jag bor nära stan och kan promenera in dit på en kvart, men det är ju inte överallt det går att ta apostlahästarna.
Jag får nästan ångest när jag tänker på att jag måste åka och tanka den här veckan.

Det händer inget särskilt här, livet bara rullar på som vanligt med jobb och besök hos pållen som för övrigt ska åka till veterinären imorgon och få fotleden undersökt. Det innebär att han kommer att få extra många morötter imorgonkväll när jag träffar honom. Det måste han ju få eller hur?

Nej, nu är det dags att dra iväg till jobbet.

Ha en skön dag.

Tjingeling

tisdag 5 april 2011

Husdjur??

Bild från aftonbladet.se

I ett hyreshus i Malmö har man ordentliga problem efter att någon/ägaren satt upp denna lapp i trapphuset. En teori har varit att det är ett aprilskämt och i sådana fall är det ju helt sjukt.
Nu är det hursomhelst full aktivitet i jakten på ormen, för det är ju inte vilken orm som helst utan en helt livsfarlig typ.
Nu undrar jag hur ägaren är funtad. Varför i herrans namn skaffar man sig denna typ av husdjur, som orm? Och isåfall en som är absolut livsfarlig! Jag undrar hur man sköter om en sådan och vad är syftet med att ha en. Den går ju inte att ta upp och gosa med direkt.

Själv tycker jag att det borde vara förbjudet att ha ormar i flerfamiljshus. Jag skulle absolut inte bo kvar en sekund om jag visste att det fanns en enda liten orm här. Nu är den risken noll i mitt hus, tack och lov,för här bor de mest äldre personer och jag tror inte att de är några ormfantaster precis.

Hoppas att de snart hittar ormskrället så att de boende kan återgå till ett normalt liv och inte behöver sova med en brödkavel bredvid sängen (som en dam gör). Nu tror jag ju inte att brödkavlen skulle ha någon större effekt på ormen, mer än att reta upp den möjligen.

Hua säger jag bara. Jag ryser i hela kroppen.

måndag 4 april 2011

Min nya favvopryl

Ny vecka igen och idag har den ömma modern födelsedag. Så i eftermiddag ska jag åka dit med blommor och blader och äta middag. Egentillverkade kuddar får hon också. Det ska bli väldigt trevligt. Förmodligen kommer jag att åka hem proppmätt för det blir liksom nästan alltid så av någon anledning.

När jag fyllde år fick jag en mycket trevlig present av T.


En Kindle som nu har blivit min nya favoritgrej. Perfekt för mig som gillar att läsa i sängen men som får gräsligt ont i händerna av alla tunga böcker. Jag har köpt hem en drös med böcker till denna platta och den är väldigt skön att läsa på eftersom den inte ger ifrån sig något ljus. Det känns som om man läser en vanlig boksida. Jag har även testat den i solljus och det blir inga reflexer vilket gör det väldigt lätt att läsa. Surfa runt på webben är heller inga problem. Med 3G går det snabbt.
Helt klart passar den mig nog bättre än en Ipad som jag kikade på redan förra året i Apple Store men som jag lät stanna i butiken. Den här är liten och smidig och kommer att bli min ständiga följeslagare när jag ska åka någonstans eftersom den får plats i min handväska.

Dags att fylla på koffeinförrådet lite innan dagen kör igång på allvar.

Tjingeling

lördag 2 april 2011

Vad händer?

Undrar om mobilen har fått spader. För nu ändrar den signaler av sig själv. Ringer med ett pip och hur i all världen ska jag höra det??!! Ren tur att jag råkade gå förbi den när de ringde från jobbet och undrade om jag kunde jobba imorgon.
Kanske dags att snart investera i en ny. Min kära vän M sitter säkert med ett stort leende och nickar nu.
Oh, well det är inget som det är någon panik med.

Lurad eller inte?

Äntligen lördag och inte en endaste liten grej planerat idag. Ska bara göra det som faller mig in och det känns härligt.
Det där fina, varma vädret som utlovades av väderfolket tidigare i veckan måste ha fastnat någonstans på vägen för ute är det grått och 7 grader. Perfekt dag för att vara inne och pyssla lite. Kaffe, några mackor och morgontidningen är ett perfekt sätt att starta dagen på.

1 april passerade utan att jag blev lurad en endaste gång. Inte ens tidningarna verkade ha fått till några riktigt bra aprilskämt.  Hur gick det för er? Var det någon som lyckades eller lyckades ni lura någon?

Just nu kollar jag på Mästarnas Mästare på SVT och jag måste säga att jag är grymt imponerad av Ingemar Stenmark. Vilken kondis den mannen har! Inte ens fotbollstjejen hade en chans i backtävlingen. Han bara flög förbi henne. Jag gillar verkligen att se dessa idrottsstjärnor som berättar om sina tankar runt sina idrottsliv. Absolut ett av mina favoritprogram som jag gillar att följa.

Nej, nu ska jag återgå till att titta klart innan det är dags att fylla på koffeinförrådet.

Ha en härlig lördag.

Tjingeling