onsdag 27 april 2011

Klorofyllexplosion

Godmorgon världen!

Solen fortsätter att skina här, men värmen den har försvunnit. Tillfälligt sägs det. Det hoppas jag för idag är det minsann ingen värme precis.
Det fick jag minsann känna på nu på morgonen på jag skulle lämna bilen för service och tänkte att jag skulle passa på att köra in den i biltvätten på vägen dit. Hua, vad det blåser kallt! Osmart som jag var hade jag bara en tunn jacka på mig och det var inte direkt skönt. Kanske inte så konstigt när termometern i bilen inte visade mer än 9 grader.
Så nu sitter jag här med en kopp kaffe för att tina upp.
Men jag ska inte klaga, för nu har växtligenheten kommit igång på allvar. Klorofyllet står formligen som spön i backen. Träden blir grönare för varje dag som går och påskliljorna blommar för fullt. Vitsipporna bildar stora vita mattor på sina ställen och fåglarna far runt som projektiler i sin iver att få sina bon redo för alla ägg.

Idag är jag ledig och tänkte passa på att pyssla lite här hemma innan det är dags att hämta upp pärlan (bilen alltså) och därefter susa över Ölandsbron för att rida lite. Och idag ska det inte bli någon badande. Det fick jag nog av igår;)

Snart är det hög tid att börja titta efter en klänning till bröllopet som jag ska gå på i sommar. Sånt är ju alltid väldigt trevligt. Det ska bli jättekul att träffa alla kusiner och släktingar igen. Tyvärr kommer inte T att följa med då vi inte vet om han ens kommer att vara här då. Men jag kommer nog att ha väldigt trevligt ändå. 
Tänkte höra med bästa väninnan om hon har lust att ställa upp som smakråd någon dag. Det var ju en evighet sedan vi var på stan och det är alltid mysigt att umgås. Det har tyvärr blivit dåligt med det den senaste tiden då båda har varit upptagna med annat och jobbar om varandra. Men förhoppningsvis ska det snart bli av.

En annan god vän från Göteborg som jag inte har träffat på flera år kommer att komma hit under helg i maj. Och det ska bli hur kul som helst. Vi pratar med jämna mellanrum på telefon, men när jag tänker efter så var det nog 10 år sedan vi sågs sist. Herregud, vart tar tiden vägen? Det känns ju som om det var igår.
Men det är det som är så härligt med vänner som man känt i åratal, det är bara att ta upp tråden där man avslutade sist. Jag måste säga att de flesta av mina vänner bor långt härifrån. Visst är det tråkigt, men oavsett vart jag hade bott så hade det blivit långt till vissa.
Men en tur till Göteborg, min gamla "hemstad", hade varit väldigt kul. Det var så längesedan. Jag vill gå på Liseberg, sitta på Avenyn med ett glas vin och titta på folk med en god vän och bubbla om allt och ingenting, besöka Universeum, kanske ta en båttur ut i skärgården, sitta på en klippa och lyssna på havet.. Ja, det finns hur mycket som helst. Och ibland saknar jag verkligen Göteborg. Men Kalmar är mysigt också, fast på ett helt annat sätt. Jag gillar närheten till allt här, de gamla byggnaderna, slottet, närheten till havet, att mamma, Riskas och bästa väninnan finns nära, att det finns så mycket restauranger och fik för en så pass liten stad och närheten till Öland. Ja, det finns en massa bra med att bo här på ostkanten.

Tror att det är dags att dra igång med något litet projekt och sedan ska jag nog krypa upp i soffan några timmar för att försvinna in i bokvärlden. Riktig avkoppling för kropp och hjärna.

Ha en skön dag.

Tjingeling

6 kommentarer:

Stef sa...

Göteborg är en fin stad, och liseberg är superkul! ska bli spännande att höra om klänningen! kram

Charlie sa ... sa...

Jag blir sugen på Kalmar och Öland! Jag har aldrig varit där. Göteborg har jag besökt några gånger. Jag tog buss och båt ut till Marstrand, så härligt. Nu stundar en sådan skön tid då hela Sverige är charmigt på olika sätt. Öland skulle jag vilja se på hösten också och gå på marknader. En av mina bästa vänner har varit på öland varje sommar i många år.

Hoppas värmen kommer tillbaka snart! jag har knappt koll på vädret här..men ingen jacka behövs iallafall.

Kram

Camilla sa...

Stef:

Jag äslkar Göteborg och det var med sorg i hjärtat som jag flyttade därifrån. Kanske kommer jag tillbaka någon dag för gott, man vet aldrig:)
Jag gillar Liseberg även om jag inte är särskilt förtjust i att åka en massa attraktioner. Men det är ju så fint att bara gå runt där.

Klänning-historien kanske t.o.m blir dokumenterad i bild, vem vet:)

Kram

Camilla sa...

Lotta:

Både Kalmar & Öland är värda besök.
Den här årstiden tycker jag nästan att Sverige är som allra bäst. Ja, förutom de korta nätterna på sommaren förstås.
Öland på hösten är lika härligt som på våren. Och skördefesten i oktober är den årstidens aboluta höjdpunkt då hela ön sjuder av liv.

Värmen hoppas jag att den återkommer snart. Visst är det varmt i solen, men blåsten gör det kyligt. Men så länge det är sol är jag glad, för jag avskyr verkligen regn.

Kram

Annika sa...

ÖlAND har jag varit på ett par ggr, och även i Kalmar. Fin stad, Kalmar.
Öland skulle jg vilja tillbaka till så mkt så du anar inte. DET tack vare Johan Theorins böcker. Hoppas att jag kommer dit ngn ggn igen.
I GBG har jag aldrig varit. Skämmigt, men sant...
Kram!

Camilla sa...

Annika:

Jag förstår att du skulle vilja komma tillbaka till Öland för det har något magiskt. Nu kommer bästa tiden med allt som snart är i full blom.
Jag ska ta och åka runt lite nu under våren, så foton kommer alldeles säkert.

Göteborg är en underbar stad, men jag förstår att du håller dig på den här sidan när du kommer till Sverige. Men kanske får du tillfälle att åka dit någongång.

Kram