söndag 17 april 2011

Skriva, skriva och sen ut i solen

God morgon!

Uppe tidigt som vanligt. Ärligt talat fattar jag inte vad det är som händer. Jag som tidigare alltid kunnat sova till 8-9 vaknar nu runt sex-tiden. Varje morgon!
Det är liiite irriterande. Men idag ägnar jag den tiden åt att börja skriva lite personliga brev till jobb som jag ska söka.
Det är kanske inte det mest roliga man kan ägna en söndagsmorgon åt, men det måste bli gjort om jag ska vara med i jakten.
Har ju skrivit x antal ansökningar under åren så man tycker ju att det vore ganska enkelt. Men det gäller ju att skriva nya för varje arbetsgivare eftersom kravprofilen, eller rättare sagt önskelistan, varierar hela tiden. Och fasiken vad svårt det kan vara att på de första fem raderna fånga läsarens uppmärksamhet så att de ska fortsätta att läsa och välja ut mig som en kandidat.
Det är ju inte heller lätt att framhålla sig själv hur bra man är när vi i detta landet har blivit uppfostrade till att inte tro att vi är bättre än någon annan. Snacka om mixade budskap!
Men det ska nog gå bra och bli klart om någon dag eller så.

Men jag har inte bara tänkt sitta fastklistrad vid datorn hela dagen eftersom det verkar bli en helt underbar dag vädermässigt. Solen går nu upp över Öland och det har pratats om temperaturer upp mot 20 grader. Jag ska ut! Nu börjar ju gräset bli grönt och blåsipporna blommar för fullt. Välkommen vår! Som jag har längtat.

Nu ska jag inte bara studera naturens under utan lite annat måste också tas itu med. Som rengörning av bilen. Den ser ju för jäklig ut, både inne och ute.
 Därefter blir det middag hemma hos den ömma modern innan jag ska ta med henne till pållen för en promenad i solskenet. Det är alltid trevlig med lite sällskap på turen. Skönt för henne också att komma hemifrån lite med.

Dags för en kanna kaffe och tillbaka till skrivandet.

Ha en skön söndag.

Tjingeling

2 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Vilken skön dag och produktiv är du också! Det är fördelen med att vakna tidigt. Man hinner mycket :)

Så skönt med fint väder, promenad och kaffe. Jag ska helt ägna mig åt mat idag :)

Önskar dig en fortsatt fin söndag

Kram

Camilla sa...

Lotta:

Ja, planen var god men blev helt omkullkastad när de ringde från jobbet och hade ngn slags kris så det var bara att åka dit i 5 timmar. Och alla mina planer gick upp i rök. Förutom att åka till pållen o promenixa med honom.

Vädret var alldeles super med ca 17 grader. Så skönt!

Kram