torsdag 30 april 2009

Elden som försvann


Nu är det dags att hälsa våren men i år får Valborg firas utan brasa. Pga den extrema brandrisken här nere är brasor förbjudna i hela länet. Det är nog ett klokt beslut med tanke på att det inte heller är precis vindstilla. Lite trist är det men man vill ju inte att hela stan ska förvandlas till en majbrasa.
Föresten hörde jag i morse på TV:n att det faktiskt redan är sommar!!! Tydligen är det sommar om dygnsmedeltemperaturen överstiger +10 grader i en vecka. Hoppas nu bara att inte sommaren blir regnig och iskall.

Så istället får vi väl fira kungen på hans födelsedag. Och min goda vän N, som
övrigt ska slippa vara med på bild på min blogg. Skickar en jättestor grattiskram till dig i Göteborg, min gamla hemstad, och hoppas att du får en jättetrevlig dag.

När N var liten fick hon en grattis hälsning från kungen på sin födelsedag, och trodde att kungen skickade ut häslningar till alla som hade fyllde år på samma dag som han själv.

Snacka om besvikelse när hennes pappa senare avslöjade att han hade skrivit till kungen och att hon på så vis fått en hälsning. Ja vad ska man säga?!
Det är ju allmän flaggdag idag, något som grannarna i villakvarteren tvärs över gatan verkar ha missat, utom en. Det finns väl sisådär 20 flaggstänger i det området och annars brukar de minsann vara på hugget. Då är det som ett stort hav av blått och gult. Himla fint faktiskt att titta ut genom fönstret och se det.
Så alla svenskar utomlands, har ni en svensk flagga så är det dags att hänga upp den idag.
Trevlig Valborg

2 kommentarer:

thebromanders sa...

Ja, här firas ju ingen Valborg, som du vet... och ingen svensk flagga har vi heller... suck...

Camilla sa...

jag kan trösta dig med att nån eld blev det inte. blåste som bara den dessutom.
vill du ha flagga kan du ju köpa med dig en fasadvariant vid besöket i gamla hemlandet i sommar :) Det kommer att göra succé bland dina grannar hihi.