onsdag 8 april 2009

Det finns levande änglar

Kollar just nu på en dokumetär om barn med helt otroligt vanställda ansikten som oftast kommer av tumörer. Dessutom bor dessa barn i fattiga länder och deras familjer har inga pengar för att kunna betala operationer. Där kommer en brittisk organisation in i bilden. Olika typer av kirurger och annan vårdpersonal ställer upp och opererar dessa barn, utan ersättning.
Måste säga att dessa kirurger är helt otroliga vad de kan åstadkomma. Barnens ansikten är ju ofta helt snedvridna. Dessutom blir det utsatta för massor av grymheter från befolkningen i de byar där de bor. En liten pojke kastade till och med de andra barnen sten på.
Dessa barn får chansen till ett helt nytt liv tack vare dessa personer.
De är, i mina ögon, levande änglar som tar sig tid att förändra livet för barn i en helt annan del av världen som har helt andra förutsättningar än vad vi i västvärlden har.

Nu till något helt annat. Åkte iväg för att byta däck på bilen idag. Eftersom jag bor i lägenhet så finns det inte riktigt plats för däcken i mitt förråd. Då är det ju himla käckt att man kan förvara dem på däckfirman. Inget kånkande på däck, bara att åka dit, rabbla upp reg numret och vips så trollar de fram däcken från gud vet var. Tyvärr är det hela inte precis gratis. Dessutom blev jag tillfrågad om jag ville ha hjulen tvättade. Ja, det är väl klart som korvspad att jag ville. De har ju rullat en hel vinter med salt sprutande runt om.
Hela kalaset gick på 740kr!!! Bara att betala och se glad ut. Fördelen är ju att man kan sitta lite vackert på en stol med en kopp kaffe medan de sköter hela alltet.
Nackdelen är priset. Ska nog ringa runt lite till nästa gång och se om det finns något billigare ställe.

Nej, nu är det snart dags för snarkofagen.

Sov gott

Tjing Tjing

2 kommentarer:

thebromanders sa...

Absolut! Levande änglar!!

virpi sa...

Såg programmet.Skönt att det finns dessa änglar!
Tror att det är normalpris på byte av däcken...:)
Det brukar kosta 400 att byta däck sen kostar förvaringen av däcken som inte används.:)
Däckfirman skall fortfarande betala hyra o värme för ytan alla däck står i.(+fastighetsskatter,försäkringar o dyl.)
Ha en skön påsk!
Kram