söndag 30 januari 2011

En bra dag

Vilket underbart väder det varit idag med strålande sol! Men halt efter gårdagens töande och sedan har det frusit på över natten. Bambi på hal is är liksom ett understatement.

Var hos bästa väninnan på lite fika och spanande på alla hennes bilder från Thailand. Åh, vad jag önskar att vi kunde ha åkt med. Helt underbart! Och vad kul vi kunde ha haft tillsammans. Men nästa gång ska vi förbaske mig hänga med.
Sen bar det av till stallet för lite ridning. Hittade Riskas i sin spilta, helt lös! Jaja, som tur var fanns det en del mat där och då rör han ju inte en fena. För mat är det bästa han vet. Och morötter som nog är ett snäpp bättre.
Ridningen var väl ingen direkt höjdpunkt idag, men å andra sidan kan det bara gå bättre på tisdag. Han var väl helt enkelt inte på humör, så vi hade våra duster. Jag vann de flesta ialla fall. Friska nya tag nästa gång:)

Just nu sitter jag och spanar in Landskampen på TV3. Det är väl något liknande Mästarnas mästare fast mellan Norge och Sverige. Kan ju bli spännande att se dessa vinteridrottare som lagt av in action igen.

Nu har jag börjat läsa en bok som har varit bra från första sidan. Och jag har bara läst 39! Så det verkar som jag har mycket att se fram emot. Enligt mamma ska det fortsätta i samma stil. Sånt gillar jag:) Ja, jag har faktiskt en till som ligger på nattduksbordet som jag hoppas kunna komma igenom. En bok av Marian Keyes, som normalt bruar vara bra, men denna har jag svårt att få något riktigt flyt med. Efter 100 sidor känns det fortfarande trögt.
Den andra boken kommer kanske att komma som ett tips längre fram när jag kommit igenom den och om den fortsätter som hittills.

Nej, dags att fokusera på Landskampen ett tag.

Tjingeling

fredag 28 januari 2011

Kinesiskt nyår


Vill man fira kinesiskt nyår i Sverige ska man imorgon (den 29) bege sig till Östasiatska museet i Stockholm, där man kan prova på grönsaksskulptering, prova på teceremoni och kaligrafi.
Andra europeiska städer som firar det kinesiska nyåret, men på andra datum, är London den 30 januari, Liverpool 6 februari, Prag den 9 februari och Paris den 17 februari.

Så himla bra

Fredag åter igen. Tiden verkar gå fort, åtminstone med tanke på att det är januari. Och snart är den månaden slut. Vart tog den vägen? Annars brukar den månaden ju gå sååå långsamt, men i år.. ja, jag vet inte vad som hände.

Igår var jag och den ömma modern och såg Änglagård Tredje gången gillt. Den var himla bra tyckte vi båda och följde det sedvanliga mönstret som de tidigare filmerna . Jag måste säga att jag verkligen gillar dessa filmer. På något sätt fångar Colin Nutley det svenska på något märkligt vis, särskilt på landsbygden. Jag kan verkligen rekommendera den till de som gillar den andra Änglagårdfilmerna.
Så nu måste jag bara införskaffa de andra filmerna på dvd. Har haft dem på VHS men videon har jag slängt ut då den havererade på något vis. Så vissa filmer måste jag nu åter köpa på dvd. Ja, jag har haft både och. Så jag är inte helt omodern. Även om en av mina bästa väninnor tycker att jag borde uppdatera min mobil lite oftare än vad jag gör. Var lugn Marie, jag funderar på att köpa en ny:)

Idag träffade jag min allra bästa väninna i stallet just hemkommen från Thailand. Åh, vad jag har saknat henne! Det hade varit så underbart att kunna hänga med och ta med T till Thailand. Ett land som jag aldrig besökt men som jag hoppas kunna besöka väldigt snart, och tillsammans med T vore det perfekt. Bara sandstränder, palmer och värme. Gud, vad jag saknar det!!

Nej nu ska jag fortsätta att titta på Let's Dance innan det är dags att vila huvudet på kudden eller kolla på något annat program innan det är dags att slå ihop ögonlocken.

God natt


torsdag 27 januari 2011

Härlig morgon

Vilken härlig dag! Solen skiner från en klarblå himmel och jag känner hur livsandarna väcks till liv ju mer kaffe jag får i mig. Men det är kallt. Jättekallt. -12 visar termometern. Tur att jag inte har några planer på att gå ut på några timmar. För idag ska jag göra sådana där tråkiga grejer som att städa och tvätta. Lite annat pyssel blir det väl också.

Halt som tusan är det också . På vissa ställen, ja mer eller mindre alla gator, är det rena isbanan.
Ikväll ska jag och mamma gå på bio. Vi ska se Änglagård 3. Det är väl i sista rycket innan den slutar visas här i stan, men det gör absolut ingenting. Jag gillar verkligen de filmerna så jag ser verkligen fram emot att se den.

Förutom kaffe och sol på morgonen så är det ju trevligt att se Henke Lundkvists ansikte i en reklamfilm på morgonkvisten. Han är ju så snygg, den mannen:)

Dags att ta itu med dagens projekt.

Tjingeling

onsdag 26 januari 2011

Vad var poängen?

Jag tittade på Uppdrag Granskning ikväll då det handlade om Ikea och Ingvar Kamprad. Det var ett evigt nystande i ägarstrukturen och ärligt talat ffatde jag faktiskt inte vad de var ute efter. Dessutom klämde reporten ur sig en undran varför en svensk ambassadör var med vid nyöppnandet av ett Ikea varuhus i Tyskland när Ikea inte är svenskt. Huvudkontoret ligger tydligen i Holland. Jaha, vadå? Företaget ägs av familjen Kamprad genom en stiftelse, det är inget nytt alls. Det har jag vetat i flera år. Att man sedan tjänar pengar och flyttar dessa till andra länder är väl inget ovanligt. Gör inte alla företag eller privatpersoner som har mycket pengar det? Varför skulle annars en hel drös idrottsstjärnor bosätta sig i Monaco där de inte betalar skatt. Då gör det ingenting.
Men vad menade reportern med att företaget inte är svenskt? För att huvudkontoret ligger i ett annat land? Det är ju alltid ett evigt tjat om Volvo och svenska bilar. I så fall borde det ju vara samma sak där. Volvo ägs ju faktiskt av ett kinesiskt företag. Hur många stora företag är verkligen svenska om man ska titta på ägarstrukturen? Väldigt få skulle jag säga.

Nej, kvällens program gav faktiskt ingenting och jag fattar inte riktigt vitsen med det hela. Det visade sig ju att han inte gjort något olagligt alls. Låt karln vara ifred och var bara stolta över att det finns en man som verkligen har satt Sverige på kartan med varuhus i alla hörn av världen. Och som byggt upp detta företag från ingenting och alltid hållit fast vid sin vision. Det skulle finnas fler som han.

måndag 24 januari 2011

Ny dag

Idag har jag mått mycket bättre tack och lov. Den där vetekudden gjorde nog susen tror jag:) Igår trodde jag att jag skulle insjukna i influensa, men det var som väl var falskt alarm.

Vaknade upp till snöande. Men himmel, ska eländet aldrig sluta?! Jag vill ju ha vår. Helst nu på en gång. Och imorgon ska det tydligen bli både regn och snö. Ja, tjena vad kul. Och sedan kyla på det. Ja alla kan ju räkna ut hur det blir, halka. Äh, det är väl bara att gilla läget. Men ibland är det inte så kul som att gå med en häst bredvid som benen far åt alla håll på. Trampad vill man ju helst inte bli för det gör rejält ont.

Idag har jag varit en sväng hos den ömma modern och fått med mig ett gäng skvallertidningar. Så nu vet jag vad det blir för kvällslektyr innan korpgluggarna faller ihop.
Och snart är det dags att krypa ner under täcket med en tidning i högsta hugg. Men innan jag gör det ska jag kolla lite på Morden i Midsomer på ettan. Ja, reprisen alltså. Jag missade ju det häromdagen. Dessutom är det ju sista avsnittet med Tom Barnaby som kommisarie. Trist, för han gör ju hela serien.

Dags att sväva in i mordens värld.

Tjingeling

söndag 23 januari 2011

Ont lite överallt

Ikväll känner jag mig riktigt risig. Ryggslutet gör ont, benen och huvudet värker. Undrar nästan om jag har åkt på någon influensa. Symptomen är ju ganska lika. Så jag ligger på magen i sängen med en varm vetekudde på ryggslutet och kollar på någon dokumentär på TV4 Fakta om dödsstraff och om hur det blev efteråt för de inblandade. Riktigt intressant faktiskt.

Ridningen hoppade jag över idag och istället blev det lite mystid med den fyrbenta vännen. Tänker ta igen det imorgon om jag känner mig piggare, då det även är min tur att ge alla hästarna i mitt stall mat. Det brukar vara ett himla liv innan de har fått sitt käk. Men sedan infinner sig lugnet och det enda som hörs är hästarnas tuggande. Det är rofyllt.

Kvällens avsnitt av Solsidan gjorde väl ingen besviken. Fredde fortsätter sin jakt på rikedom och fick fullkomligt frispel i kvällens avsnitt. Och Mickan verkar ha tagit shopping till en helt ny nivå med öppet köp som hon utnyttjar till max. Hos Alex och Anna är det helt andra bullar där Anna drar deras marknadsekonomiska deal ända in i sovrummet.
Helknäppt som vanligt, men väldigt kul. Helt klart den roligaste svenska serien på länge.

Nej, nu är det snart dags att dra igen korpgluggarna med en förhoppning om att morgondagen kommer att bjuda på ett mycket bättre hälsotillstånd.

God natt

fredag 21 januari 2011

Så kan det gå

Sitter och slöläser Aftonbladet och fastnar på ett heluppslag om de Svenska Hollywoodfruarna Anna Anka (eller ja, hon är ju inte fru längre) och Maria Montazami.
Dessa två kvinnor kunde ju inte vara mer olika, enda gemensamma nämnaren är att de kommer från samma land. Men medan Anna har en tunga lika vass som ett rakblad har Maria raka motsatsen. Snäll och omtänksam. Det finns väl inget ont i den människan alls. Maken till omtänksam person får man väl leta efter.
Ankan, som jag visserligen aldrig gillat, har skapat rubriker som nog ingen människa i världen skulle vara stolt över. Visserligen har hon gjort några halvtaskiga serier i TV3. Nu senast när hon skulle få några svenskar i form. Urtrist om ni frågar mig. Men förutom det har det varit väldigt tyst om henne. I motsats till Maria som har fått ett fullkomligt fantastiskt genombrott här hemma. Hon gör bland annat reklam för Max Hamburgare och Ving, och i den reklamen är hon lika snurrig som vanligt. Och senast ikväll var hon med i Let's Dance och levererade resultatet. Tofsprytt så klart.
Maria är en kvinna som just nu har många järn i elden. Det är kollektioner med väskor, hundhalsband, tofsar och doftljus som är på G. Snacka om att ha skapat sig ett starkt varumärke bara genom att vara en genuint snäll och vänlig person!
Ankan är på fallrepet medan Maria lyser starkare än Polstjärnan. Inget snack om vem som har tjänat mest på sin attityd.
Så kan det gå.

Sömnproblem och knäppa nyheter

Jag har lite svårt att sova nu efter att T åter är på hemmaplan. Sovrytmen blir det lite si och så med. Just nu är jag klarvaken efter att ha somnat på soffan tidigare och vad gör man då? Jo, kollar på TV och surfar på nätet.

Läste på lokalblaskans hemsida om att de boende nära en skola i en mindre ort en bit härifrån är minst sagt irriterade av att få sin nattsömn störd. Nej, det handlar inte om buskörning eller något liknande utan istället om att skolklockan ringer vid midnatt. Varje natt! Inte underligt att de har fått nog. Tur man inte bor där:)

Läser om några inbrottstjuvar som säkerligen kommer att undra om de är helt smarta. Å andra sidan vilka brottslingar är det?
Hursomhelst, vid ett villainbrott i Florida så fick de med sig något som de trodde var kokain. Detta pulver snortade de helt bekymmerslöst, men det visade sig ha noll önskad effekt, för att det var askan efetr husägarens pappa och hundar!

Läser också att vinterkräksjukan, vilket äckligt namn, är värre än någonsin och nu kommer att slå till med full kraft. Tydligen har det förhatliga viruset frändrats och därför kommer fler svenskar att insjukna i år i jämförelse med förra året. Hoppas nu att man slipper det. Kanske ska jag bara umgås med hästen, för de drabbas iallafall inte av denna hemska sjuka.

Nej, nu är det dags att försöka få lite sömn innan det är dags att vakna till en ny dag.

God natt
Hoppas att tjuvarna fick sig en ordentlig tankeställare efter detta.

tisdag 18 januari 2011

Hitochdit väder

Det här med vädret har varit en ständig följetång denna vinter i nyhetsflödet. De senaste dagarna har töandet tagit rejäl fart här och snön minskar ordentligt. Skönt, men samtidigt uppkommer nya problem, översvämningar. Ja, är det inte snökaos så är det vattenkaos. Dessutom hörde jag på nyheterna att det nu ska bli kallare. Vad fasen! Så istället för gator som är blöta och slaskiga kommer de att förvandlas till isbanor. Ingen höjdpunkt alls.

Idag tänkte jag att jag skulle ge mig på att fixa till ett par gardiner. Har lånat mammas symaskin för detta ändamål. Osmart som jag är har ju glömt fråga hur man ska trä maskineländet. Hmm, det ska bli intressant att se hur det går och om jag kan lista ut det hela.
Jag har ju dessutom köpt nytt tyg till några soffkuddar som jag tycker behöver livas upp lite. I mitt huvud har jag hela grejen klar, får väl se om jag kan fixa det i verkligheten också. Det var ju en hel massa år sedan jag gjorde samma sak. Men det ska väl lösa sig, hoppas jag. Blir det bra finns det en hel del idéer som snurrar i skallen. Men det är väl lika bra att ta en sak i taget:)

Tjingeling

söndag 16 januari 2011

Rolig kväll

Vilken kul TV-kväll! Först Solsidan som är helt klart det bästa på TV just nu och sedan Time Out efter det. Härligt när man får skratta ordentligt. Det händer alldeles för sällan när man tittar på TV tycker jag. Men ikväll fick jag flera ordentliga skrattanfall. Så himla skönt att bara kunna sitta ensam och gapskratta:)

Tulpaner


Tulpaner är ju finaste blommorna just nu tycker jag. Och eftersom det var tulpanens dag igår inhandlade jag en bukett till riktigt bra pris. Mina är dock inte röda utan rosa istället. Härligt med färg för utanför fönstret är det allt annat än färgglatt, molnen är så tunga att de nästan ligger på backen. Dimma verkar vara dagens melodi när det handlar om vädret. Men det töar så något positivt är det ju med det hela.
Ikväll kör Solsidan igång igen på TV4. Det måste vara den klart bästa komediserien på länge. Helt suveränt kul. Så det kan jag absolut inte missa.
Ha en skön söndag!
Tjingeling

fredag 14 januari 2011

Snö, halka och annat

Tillbaka igen efter att ha spenderat en dag i soffan med deppansiktet på. Men nu måste jag ta mig i kragen för att inte hamna i något komaliknande tillstånd.
Så för att fylla dagen med något vettigt har jag bestämt att det är dags för en storstädning. Jag behåller ju julgrejerna ända till tjugondag Knut. Men nu när allt är nerpackat inser jag hur dammigt det är här. Dags att attackera alla dammråttor med andra ord.
Roligare saker kan man ju ägna sig åt, men det är skönt när det väl är gjort.
När väl städningen är avklarad ska jag ägna mig åt betydligt roligare aktiviteter då det blir en tur till Riskas som nu verkligen har kommit igång och fått mer energi. Ja, iallafall vissa dagar:)

Tydligen ska det bli mer snöelände med början i eftermiddag. Detta i kombo med mildväder. Resultatet är att det nu är mer eller mindre svinhalt ute. Särskilt där det inte är plogat ordentligt. Hörde på nyheterna att ortopedklinikerna är översvämmade av folk som har brutit både det ena och andra så planerade operationer har fått ställas in. Och mer lär de väl få att göra den närmaste tiden om det fortsätter så här med tö och kyla om vartannat.
Jag har som tur är inte ramlat ännu även om det har varit nära flera gånger. Den ömma modern har däremot ramlat omkull ett par tre gånger innan syrran köpte halkskydd till henne.
Men man ska nog inte beklaga sig alltför mycket med tanke på vad som händer i andra delar av världen. I Australien och på Sri Lanka blir folk mer eller mindre dränkta av ofattbara vattenmassor och i Brasililen drabbas människor av jordskred som begraver allt i sin väg. Det är inte utan att jag undrar vad som försiggår på planeten. Bara för någon vecka sedan så ramlade det ner massor av döda fåglar från himlen på olika ställen samtidigt som det flöt iland en massa döda fiskar på ett ställe i USA. Var det en slump eller något helt annat? Det verkar inte som om någon har något vettigt svar på den frågan. Det är ju inte utan att man funderar lite.

Nej, nu kan jag inte sitta här och fundera längre för då får jag väl inget gjort.
Tjingeling för nu.

tisdag 11 januari 2011

Sista dagen

Tiden har gått så fort och nu har vi kommit till sista dagen innan det är dags för T att åka tillbaka den långa vägen västerut. Jag hatar verkligen dessa dagar då båda har magont och försöker att hålla masken fast man helst bara vill sätta sig ner och stortjuta.
För att råda bot på deppigheten ska vi ta en tur till den ömma modern för lite fika innan det är dags att hälsa på Riskas för lite motionerande.
Sen ska vi bara mysa hela kvällen, för imorgon går tåget tidigt.

Ha en bra dag.

Tjingeling

söndag 9 januari 2011

Me & the horse


Jag och Riskas (måste nog använda hans namn så han inte blir sur:)) efter en mycket bra ridtur i ridhuset. Så himla kul att han verkligen var på G! Det händer inte altid kan jag meddela. Så det gäller att ta var på stunderna:)
Nu är det snart dags för lite mat. Och sedan verkar det vara dags för football (amerikansk version). Jag tar nog och gör något anat under tiden. Som att surfa eller så.
Tjingeling för nu.

Lavin?

Nu har töandet kommit igång med en väldig fart här. Lite regn hjälpte till igår. Hoppas nu bara att det inte fryser för då lär vägarna förvandlas till gigantiska skridskobanor.
Igår kikade jag ut genom fönstret och rätt var det var hörde jag ett ordentligt brak. Var det en lavin? Inte precis, men snö och is på hustaket mittemot for ner med ett väldigt brak. Tur att ingen människa vistades där för då hade de nog fått ta en bil med blinkande lampor till akuten. Brakandet fortsatte med jämna rum under kvällen. På mitt tak har det inte börjat ännu, men det är bara en tidsfråga med de mängder av is och snö som ligger här.
Det gäller att hålla koll uppåt när man går ut nu.

lördag 8 januari 2011

Nu är det igång

Ja, Let's Dance alltså som körde igång igårkväll. Iår behöver vi iallafall inte se män som är så dåliga att man tycker att det är pinsamt där man sitter i soffan. För vem kan glömma Peppe Eng eller Lasse Brandeby som, när de väl rörde sig, mest liknade ett par felprogramerade robotar. Den förstämnda försökte röra sig efter bästa förmåga medan den senare mest stod still. Det var rent pinsamt.
Igår fick vi bl a se en Alexander Rybak, norrmannen som vann melodifestivalen med sin fiol, flyta fram i en vals med ett leende över hela ansiktet. Samt en annan kille som heter Figge och tydligen är skådis och som verkligen var kanonbra. Redan efter första programmet! Hoppas att formkurvan håller i sig.
Dessa två killar var absolut kvällens höjdpunkt. Det kan nog bli en riktigt intressant säsong.

Dagens planer är ganska flexibla, men vi ska ta oss ut till Modehuset för att spana lite. Sen ska jag börja fila lite på en jobbansökan medan T kollar på amerikansk fotboll.
Det kan nog bli en riktigt bra dag tror jag:) Det gäller ju att ta tillvara tiden nu innan T åker tillbaka över havet. Det försöker vi inte tänka på nu.

Ha en trevlig lördag.

Tjingeling

Är det regn eller is?

Liten väderuppdatering tänkte jag ägna mig åt så här på morgonkvisten. Dagens prognos lyder som följer: regn med inslag av underkylt regn. Jo, tack det har vi redan hört när regnet låter som småspik på fönstren. Superkul!
Förvisso vore det skönt om snöeländet försvann nu, men regn på iskalla vägar? Nej, tack då är det nog bättre om det inte kommer ner något alls.

Gårdagen ägnades åt diverse elektroniska installationer hos den ömma modern. Hon blev nöjd och glad och bjöd på äppelpaj efteråt. Mysigt värre. Därefter var det dags att åka och rida. Riskas tyckte inte att det var det roligaste han ägnat sig åt igår, men min envishet vann. Till slut så:) Imorgon tar vi nya tag och hoppas på bättre dagsform.

Tjingeling

torsdag 6 januari 2011


Halloj alla som läser. Tänkte att det var på tiden att jag presenterade mig ordentligt. Hon som skriver här brukar ju kalla mig för pållen. Ha, jag har faktiskt ett namn. Riskas heter jag och är 6 år.
De flesta brukar säga att jag är slö. Fattar överhuvudtaget inte vad de yrar om. Bara för att jag gillar att äta och chilla. De har ju inte fattat poängen med att njuta av livet. Som min polare Topaz till exempel. Han är ju helsnurrig. Springer runt och nafsar mig i rumpan för att han tycker att vi ska springa runt lite i hagen. Varför kan han inte kuta runt själv istället för att jaga mig?? När jag får nog av hans försök till motion så brukar jag slänga ut ett ben, inte för att skada honom förstås, bara för att visa att nu har jag minsann fått nog av att springa runt. Måste ju konservera lite energi så att jag orkar springa runt med den där människan som hyr mig.
Men när det väl är klart så brukar jag få morötter. Och det är nog det bästa jag vet, ja förutom äpplen då. Att bli kliad är också rätt trevligt. Då brukar jag nästan somna. Ja, stående då för jag vill ju inte krossa människan. Annars gillar jag att sova liggande. Att min pyjamas blir full med spån ger jag blanka sjutton i. Jag behöver ju inte skaka eländet.
Häromveckan var det någon pyttig person som satt på min rygg. Helt perfekt tyckte jag. Kunde ju gå runt lite som jag ville, när jag ville. Sen fick de för sig att jag skulle trava och då fick Camilla minsann springa framför. Haha, jag är ju för smart! Nu fick hon allt se hur jobbigt det är att kuta runt hela tiden.
De påstår visst att allt detta kutande ska vara bra för mig och att jag ska bli smalare. Jaja, det är möjligt. Ibland kan det faktiskt vara rätt kul. Och ibland livar jag upp det hela med att låtsas att en jacka, blomma eller vad som helst är farligt.
Näha, dags att vila lite.

onsdag 5 januari 2011

Div observationer

Nu kör snart diverse program igång igen efter helgerna. Först ut är Lets Dance. Och i år är Björn Ranelid med. Det ska bli kul att se hur denna ordkonstnär hanterar komplicerade fotarbeten. Kanske är han lika bra på det som att få ur sig en hel massa ord.
Just nu sitter han hos Malou i Efter tio tillsammans med bl a Maud Olofsson. Hittills har han varit ovanligt tyst. Kanske inte så konstigt när pratkvarnen från norra Sverige sitter bredvid. Karlstackarn får väl inte en syl i värdret.
Peter Jöback är också med hos Malou. Men hur ser karln ut? Han har någon slags hästsvans och ser mest ut som någon slags flamencodansare. Nej, vet du vad Peter. DET var inte snyggt, alls.

Andra observationer som inte har ett smack med TV att göra är snöskottarna Volvohandlarens tak, tvärs över gatan. Maken till långsamma har jag nog aldrig sett. I en vecka har de skottat och det verkar som om de skottar på samma ställe hela tiden för inte sjutton har de kommit längre. Jag tror fasiken att de får betalt per minut istället för per timma och försöker dra ut på jobbet så länge som möjligt. Måste säga att de lyckas bra med det:)

Tragiskt värre är dödsfallet som inträffade på Slottet under nyårshelgen. En kvinna blev inlåst på borggården och frös ihjäl. Hon bodde på ett särskilt boende och gillade att vistas på slottet. Däremot blev hon tillsagd att de skulle låsa men på något vis så måste hon ha gömt sig undan innan porten låstes. Nu går det faktiskt att ta sig ut därifrån även om det nu skulle vara så olyckligt att man blir inlåst där då det finns en nödutgång som går att öppna inifrån. Däremot kanske kvinnan inte riktigt hade sinnesnärvaro att gå runt och känna på diverse dörrar.
Tragiskt är det hela i villket fall som helst, och kanske värst måste det kännas för den stackars vaktmästare som hittade henne.

Nog med observationer för idag. Snart är det dags att motionera pållen. Och mig själv:)

Tjingeling

tisdag 4 januari 2011

Mer snö & bio

Igår var det ju underbart med sol och kyla, men idag är det tillbaka till det normala. Dvs snöfall. Jag tycker att det räcker nu.

Igår höll jag på att halka omkull sådär en 10 gånger när vi var på stan. Som tur var hade T att hugga tag i. Benen for som på en spratteldocka där någon drar i snöret som en galning. Ser nog rätt komiskt ut, men själv tycker jag det är allt annat än komiskt för det känns som om ryggen är i det närmaste spiralformad efter alla pareringar för att inte ramla.

Kvällen tillbringade vi i varsinn biofåtölj. The Town var filmen på duken. Den var riktigt bra tyckte vi båda. Två timmar bara flög förbi och det blir nog mer bio den här veckan. The Tourist är vi båda sugna på att se och den har premiär imorgon. Får väl se om den kommer hit innan T åker.
För övrigt verkar det komma en hel del film som jag är sugen att se, så den närmaste framtiden kommer jag nog att gå på bio en del.
Änglagård måste jag ju bara se! Bland annat.

Dags att försöka klå T i Gin Rummy, vilket jag allt som oftast misslyckas med. Desto roligare när jag väl vinner alltså.

Ha en skön dag.

Tjingeling

måndag 3 januari 2011

Underbara sol

Vädret så här på det nya året kan man verkligen inte klaga på. Solsken varje dag som ger dessa underbara solnedgångar. Synd bara att solen går ner så tidigt för den hade gärna fått vara uppe några timmar till. Men det kommer..

Planer för dagen har vi väl inga så där spikade precis. Men kanske blir det en tur hem till den ömma modern eller en promenad på stan, eller båda. Vi får väl se. Ut ska vi iallafall. Det gäller ju att ta tillvara dessa dagar med sol för det pratas om mer snö imorgon. Det vill vi ju inte ha! Hoppas det inte vräker ner om det nu nödvändigtvis måste snöa.

Igår körde Ikea igång med sin rea. Vi tog en tur dit för att kolla in utbudet. Men det var en skral rea måste jag säga. Jag kom ut därifrån med lite servetter och ljus. Med andra ord det gamla vanliga:)
Men vi har gjort rea-fynd på MediaMarkt istället. Ny TV, dvd och micro blev det. Till mycket bra priser dessutom. Alltihop för 4000kr så jag är nöjd.

Nej, nu kan jag inte sitta här och häcka längre. Dags att hitta på något medan solen visar sig.

Ha en skön dag.

Tjingeling

lördag 1 januari 2011

Återblick

Nytt år och nya oskrivna blad. Vad som kommer att hända är inget som jag har en blekaste aning om, så allt kommer att bli en överraskning. Jag hoppas i allafall att jag kommer att möta alla nya upplevelser med nya ögon och anta alla utmaningar som kommer min väg.
Sitter här och skriver i denna sena timma, det är alltför många tankar som snurrar i mitt huvud. Främst vad det gäller hur det föregående året var.T sover gott och snarkar.
Så för att knyta ihop säcken kommer jag nu att skriva ner en liten sammanfattning av året som gick.

I mars fyllde jag 40. Hemska tanke och tal! Jag, 40? Jag känner mig ju mer som 27, ju! Men det hela var ju tvunget att firas på något sätt. Och det gjorde jag också, även om jag haft tidigare tankar på att resa bort. Men dessa funderingar blev lagda på skräphögen. T kom hit och firade med familjen och bästa väninnan med make. Riktigt trevligt blev det faktiskt. Desutom bestämde sig T på stående fot, eller ja faktiskt i bilen på väg från Köpenhamn, att i detta landet långt uppe i norr ville han bo. När det kommer att bli vet vi ännu inte, men någon dag så..

I april var det så dags för mig att åka över Atlanten, trodde jag. Men det satte ett större vulkanutbrott på Island bestämt stopp för. Eller åtminstone försenade det hela min resa med sisådär 10 dagar. Efter ett antal ombokningar och åtskilliga timmar i telefonkö hos SAS, som för övrigt hade ypperlig service, kom jag till slut iväg. Och väl där tog vi både en tripp på några dagar till New York och Philadelphia även en sväng till Pennsylvania med jycken. Vi hann både se och göra mycket på 1 stackars månad. Späckat schema.

Väl hemma körde det igång med mycket jobb.
Kronprinsessan gifte sig och hela spektaklet visades i TV. Jag såg allt. Det var ju en historisk dag som jag inte ville missa. Daniels tal var ju helt klart bäst måste jag säga. Så väldigt bra och kärleksfullt.
Sommaren fortsatte med hetta efter en lång och kall vinter. Mycket varmt var det. Ibland kanske lite i varmaste laget, särskilt när man jobbar på ett ställe utan a/c. Svetten rann, likaså kilona.

Hösten kom och med det valet. Sossarna gjorde sitt sämsta val någonsin och efter ett tag sa Mona Sahlin att hon skulle avgå. Ingen var särskilt förvånad tror jag.

I slutet av september kom T åter tillbaka till Sverige. Härligt! Och jag blev "med häst", vilket jag inte ångrar en sekund. "Min" lilla pålle och jag funkar alldeles förträffligt ihop. Ja, förutom att han kan vara osevanilgt lat när ridning står på schemat. Men vad gör det när han är så himla go´? Jag får jobba som en tok för att få honom svettig. Ja, ni fattar att jag förmodligen är mer trött än vad han är. Men jag gillar honom skarpt.

Sommaren och hela hösten fram till jul har inneburit mycket jobb och nya utmaningar vilket har varit väldigt kul och utvecklande. Och så många härliga människor jag mött! Och dessutom har fått en fantastisk mentor som jag hoppas kunna ha nytta av i flera år.

I november kom vintern med besked. Snön formligen vräkte ner med halka som ett brev på posten. Samt en snöröjning som funkade sisådär. På min gata, inte alls. Men T kom och vi fick fira både jul och nyår tillsammans för första gången. Och vi fick en vit jul, precis som man önskar. Däremot var det samma elände med tågen som alltid när det blir snö och kallt. De går.. kanske, eller inte! Jag fick köra ner till Lund och hämta T där. Det var enda stället han kunde ta sig till med tåg från Köpenhamn. Hemresan var ingen höjdpunkt precis då den tog dubbelt så lång tid som vanligt pga snöstorm. Vi kom helskinnade hem trots allt.
Den där snön får gärna försvinna nu för jag har fått nog av sliriga vägar och öländska fåkar och annat som hör ihop med snö och blåst.

December bjöd också på en otrevlig överraskning i form av någon galning som sprängde en bilbomb i Stockholm och sedan sig själv mitt i julhandlen. Hoppas bara att detta var en engångsföreteelse så att vi slipper uppleva fler av dessa galningar i vårt land.

Nyår har firats tillsammans med bästa väninnan med make och hennes syster med man. Mycket trevligt måste jag säga.
Supergod mat, underbart sällskap och massor med skratt. Precis som det ska vara.

Vad det nya året kommer att innebära har jag ingen aning om, men jag hoppas att det kommer att bli ännu bättre än vad 2010 har varit. Gör man inte alltid det?

Nej, kära vänner nu är klockan alldelles för mycket för att sitta här och filosofera. Dags att dra mig tillbaka till min ljuvliga säng för lite skönhetssömn innan en ny dag gryr.

Hoppas ni alla haft en riktigt trevlig nyårsafton. Och att det nya året bjuder på nya utamningar och positiva överraskningar.

Tjingeling & Gott Nytt 2011