tisdag 15 september 2009

Helgen som gick

Helgen blev som vanligt aktiv. Ingen lugn och ro har precis:)
I lordags akte vi till New York och gick pa American Museum of Natural History. En bra dag for ett besok dar da molnen hangde regntunga overallt.
Vi hade programmerat GPS:en, men vem behover en sadan., Jag hade ju specialstuderat kartan over NY och visste hur vi skulle kora (trots att jag aldrig varit i denna del av staden). Vi kom ratt med en gang:) Visserligen ar Tom uppvaxt i Brooklyn och kanner till stan val. Men nar det galler kartor ar det jag som ar skarpast.
Vi har insett efter nagra forsok att GPS i NY ar helt bortkastat da den lilla manicken hela tiden stors av for hoga byggnader. Sa att kunna lasa karta ar inte alls dumt. Later jag lite sotlt, eller mycket kanske? Ja, men det ska man ju vara om man hittar pa ett frammande stalle tycker jag.
Hursomhelst. Museet var mycket bra. For er som inte varit dar kan jag verkligen rekommendera detta. Vilket stalle! Fyra vaningar och hela byggnaden upptar ett helt kvarter! Har finns allt som ett Naturhistoriskt museum ska ha. Plus en hel avdelning om rymden.
Vi sag en film om solen och olika planeter, valdigt intressant maste jag saga. Och larorikt.
Men haftigast var nog dinosaurerna. Hur stora som helst!
Det har tradet hade tagit 13 dagar! for tva personer att hugga ner. Jag tycker nog att det borde ha fatt sta kvar, men pa slutet av 1800-talet tankte man nog inte likadant som man gor idag.


En massa djur fanns det ocksa att titta pa. Jag tror att jag tog narmare 50 bilder darinne. Som ni alla vet sa ar ju jag ingen masterfotograf precis. Men jag bestamde att nasta inkop av kamera ska bli en digital systemkamera. Far val se nar detta hander. Men jag vill kunna ha mojlighet att byta objektiv och kunna se bilderna innan jag framkallar dem.
Tom holl faktiskt med om detta. Sa om jag hittar en till bra pris sa slar jag kanske till. Kikaren far iallafall hanga med till Florida. Jag ska ju spana efter delfiner.
I sondags hade Tom fullt jobb med att byta panel pa ena sidan av huset. Jag hjalpte till sa gott jag kunde. Men stegar och hojder hor inte till mina favoriter precis. Sa jag stod pa backen och kollade sa att det hela blev rakt.
Himmel, vilken tid det tog! Sa istallet for att harja med middag mitt i det hela lovade jag att ta med honom ut och ata. Sagt och gjort sa drog vi ivag till Olive Garden efterat. Men det tyckte jag verkligen inte var nagon hojdare precis. Sa fler besok dar lar det inte bli for min del.
I eftermiddag, nar Tom kommer hem, ska vi mala hela terrassen sa vi har bestamt att ikvall blir det pizza eller liknande for hemleverans. Alsklingen kan namligen inte sluta jobba forran det hela ar klart. Jag skulle ha gjort det, men han glomde att lagga ut presenning och plocka fram fargen. Typsikt. Annars hade det varit klart nu.
Just nu ser vi verkligen fram emot att aka till Florida. Tom tycker att det ska bli skont. For nar vi ar hemma kommer vi alltid pa nagot att gora. Eller ja, HAN gor det. Tror manniskan har lite svart att sitta still. TV:n ar mest pa nar jag ar ensam hemma. Mest pa formiddagen faktiskt. Jag tar det lite lugnt da. Tack Nika, for att ha introducerat mig till The Wiew! Det ar verkligen bra. Forsoker kolla pa Oprah ocksa men oftast kommer Tom hem mitt i det hela, sa det blir nar det blir.
Igarkvall tog vi en promenad till glasstallet har. Mmmm, vilken god glass! Vi hade med oss Sadie ocksa. Jag tycker att det ar pa tiden att hon blir mer "socialiserad". Det maste ha tart pa krafterna. For hon var helt utslagen efter att ha gatt pa tva(!) promenader samma dag. Ett tag trodde jag nastan hunden var dod!!
Well doggy, relax now cause tonight you're up for another walkie;)
Far val ta det lite lugnt sa har i borjan. Men hon trippar pa bra, sa det ar inga problem. Men jag tror att hon inte fatt sa mycket motion som hon skulle behova det senaste aret. Men nu ar det andra tider:)
Nej, nu ska jag slanga mig i en dusch. Har suttit ute hela dagen, aven om solen bara visat sig sporadiskt.
Tjingeling


.

2 kommentarer:

Nena in da USandA sa...

Vilken helg! Lyllos er som verkar ha så nära till NY, min favoritstad... Tack för museum-tipset; vågar vi oss dit med kidsen så ska vi absolut dit!
Ha det! :)

Camilla sa...

Magdalena:
Det tycker jag definitivt att ni ska. Kidsen kommer verkligen att gilla det. Dessutom ligger Central Park tvars over gatan fran huvudingangen.
Ha det gott