söndag 1 februari 2009

Med glorian på sned

Någon som kommer ihåg Michael Phelps, det amerikanska simmarfenomenet som vann en hel hög med guldmedaljer i OS? Jag kommer väl ihåg honom. Under OS befann jag mig i USA och det fanns inte en enda sändning från OS där man inte visade hans segrar. Det var massor av intervjuer och analyser. Phelps blev något av en superstjärna inom simmning. Ja till och med hans mamma, en rektor, blev superkänd och fick reklamkontrakt för att hon bar ett särskilt klädmärke. Ja du milde tid.
Michael och hans mamma blev synonyma med den amerikanska drömmen och nästan helgonförklarade.
Nu verkar det ialla fall som om Michaels helgon gloria har fått sig en törn och hamnat på sned. På Aftonbladet kan man läsa att han under en fest i november förra året tog ett bloss ur en "misstänkt" haschpipa. Detta tilltag har till och med fotograferats. Ursäkta mig, men vad då misstänkt haschpipa?! Med tanke på hur den ser ut på bilden så är det knappast någon vanlig tobak som finns däri. Visst det var en privat fest, men å andra sidan måste en person som är så påpassad vara medveten om att det alltid finns en fara i att någon tar en bild, skickar in den till en tidning och sen kan tjäna en rejäl hacka på den.
Jag anser att det tyder på dåligt omdöme. Väx upp Michael, du är ett föredöme för massor av ungar. Och i den bilden ingår INTE droger.
Som sagt även solen har sina fläckar.

Tjingeling

2 kommentarer:

Katja sa...

Får kolla med fredagen!! Jobbar rätt mkt de övriga dagrna.. Skåne?? Kram

Anonym sa...

Han har ju en bokstavsdiagnos att skylla på,
men att vara idol och förebild för så många
borde få en så stor att förstå att så lite
förstör så mycket...

Kramen