onsdag 25 februari 2009

Konsten att ta sig in & ut ur en biltvätt

Morgonens första betraktelse bestod av ett äldre par som skulle köra in sin bil i biltvätten som jag kan se från mitt köksfönster. Himmel och pannkaka vilket drama säger jag bara.
Damen försökte öppna dörrarna genom att vandra fram och tillbaka som om hon befann sig på en catwalk. När detta inte lyckades tryckte hon på någon slags knapp som hon lokaliserade. Allt detta medan maken satt bakom ratten. Efter ett tag kom mannen som väntade i bilen bakom till undsättning. Uppenbarligen talade han om för mannen bakom ratten att om han bara körde lite närmare porten så skulle denna öppna sig. Sagt och gjort, maken närmade sig porten med följden att damen fick hoppa åt sidan för att klara livhanken.
När bilen var ren och fin kom nästa utmaning för paret, att ta sig ut ur biltvätten. Ett sätt är ju att backa rakt ut då man kom in denna väg. Åh nej då, det vore ju alldeles för krångligt. Istället börjar mannen av någon mystisk anledning att vrida lite på ratten. Följden blir att han är på väg att backa rakt in i dörren. Medans detta sker springer hans fru runt bakom bilen viftande med armarna som en väderkvarn i orkan. Efter mycket om och men och 10 minuter senare lyckas mannen i alla fall manövrera ut bilen utan skador. Frugan fortsätter veva med armarna ända tills hon är i säkert förvar inne i bilen.
Man skulle ju kunna tro att storleken på bilen är gigantiskt, men det visade sig vara en liten golf!
Hoppas att de två aldrig har varit på husvagnssemester, i så fall fick nog frugan ha båda armarna i mitella efteråt.

See ya

Inga kommentarer: