onsdag 18 februari 2009

Resa är trevligt

Äntligen fick jag sova en hel natt! Hade lite svårt att somna då jag var alldeles stelfrusen. Det var bara att se till att inte en enda liten luftstrimma lyckades hitta in under mitt täcke. Det hela slutade med att jag låg helt inrullad i täcket med bara ansiktet utanför.

Idag händer det inte så mycket. Ska läsa Aftonbladets nya resbilaga "destination". Det brukar bli en hel del olika resetidningar samt olika sajter. Det är intressant vad som händer.
Den senaste galenskapen man har kommit på i Dubai är att kyla sanden så att man inte bränner fötterna. Ja du läste helt rätt. Hotellet Palazzo Versace har grävt ner kylrör under sanden som ska se till att de små fossingarna inte blir överhettade.
Det kanske vore något för min frusna kropp. Hoppas bara att det inte blir alltför svalt då kanske man får dela ut tofflor med hotellets logga som man kan ha på sina fötter medan man trippar ner till vattnet för ett litet dopp.
Det är som sagt kul att hitta galenskaper som uppfinns i på jakten på att locka turister.

Den senaste trenden för svenskar verkar vara att välja all-inclusive på sin charterresa. Väldigt praktiskt att allt ingår, javisst. Men det finns en baksida med detta påfund. Lokalbefolkningen missgynnas i och med att folk stannar på hotellområdet och äter & dricker där. Ibland ingår även diverse vattenaktiviteter vilket innebär att även den inkomstkällan går förlorad. Detta är kanske inget man tänker på som turist, men det kanske man bör ta sig en funderare på.
Att dessutom inte gå ut och äta på lokla restauranger gör att man i många fall missar en hel del av den lokala kulturen. Och man kan aldrig hitta egna små smultronställen.
Alla får välja hur de vill, men var medveten om att ditt val är någon annans inkomst.

"Om ett belamrat skrivbord är ett tecken på en belamrad hjärna, vad är då ett tomt skrivbord tecken på?" (A. Einstein)

Tjingeling

Inga kommentarer: