fredag 28 oktober 2011

En massa oväsen

Inte långt efter att jag klivit ur sängen och inte ens hunnit få i mig dagens första kopp kaffe bröt värsta kalabaliken ut på gatan. Världens liv när brandkåren, poilsen och ambulanser dök upp med sirener och blåljus. Kollade ut genom fönstret och fick se bbilköer och en massa folk som hade stannat upp för att se vad som hänt. Min första tanke var att det var en cyklist som blivit påkörd. Det visade sig vara en helt riktig tanke. Både cyklist och bilens förare fick åka till sjukhus i ambulans verkar det som.
Det är inte så konstigt att det händer många olyckor just på den här vägen som går utanför mitt hus med tanke på att det är tre cykelöverfarter på en sträcka som är ca 100 meter. Själv har jag hållt på att krocka med flera stycken för de cyklar bara rakt ut utan att ens göra en ansats att stanna. Jag bara undrar om de där cyklisterna inte har någon slags självbevarelsedrift överhuvudtaget.
Värst var en dag i vintras då jag höll på att krocka med två cyklister och en fotgängare, på samma dag! Efter det lät jag bilen stå resten av dagen.
Dessa förare av motorlösa tvåhjulingar borde faktiskt gå en kurs eftersom de i många fall visar noll hänsyn mot både bilister och fotgängare. Jag fattar inte hur svårt det kan vara att använda ringklockan på cykeln när man närmar sig en fotgängare bakifrån? När jag går blir jag ju livrädd när någon kommer susande bara några centimeter ifrån mig, särskilt då jag inte ens kan se dem. Vem har ögon i nacken typ?

Jaha, som om inte oväsnet för ett tag sen var nog så drar de nu igång någon slags lövdammsugare här utanför. Det låter ungefär som en stenkross. Jag säger bara att jag är mycket glad över att jag inte jobbar natt och behöver sova på dagen. Då hade jag nog blivit tokig. Den skällande hunden är iallfall tyst. Än så länge ska jag kanske tillägga.

Idag ska jag försöka beta av det mesta på ToDo-lista. Den är ganska lång kan jag meddela. Det vore skönt att få det mesta gjort på den innan det är dags att åka iväg till pållen. En sväng hem till den ömma modern blir det ikväll också då hon behövde hjälp med lite grejer. Fullspäckad dag med andra ord. Jag tror att det kommer att gå åt en hel del kaffe idag känns det som:)

Dags att köra igång så att jag blir klar.

Ha en skön fredag.

Tjingeling

4 kommentarer:

Annika sa...

Läskigt, läskigt...
OCH väldigt vanligt, tror jag.
Då man är ute och gär här i mina trakter av US och det kommer en cyklist ropar de till då de är ngta meter bakom "ON you left!" eller "ON your right"! Det funkar ju bra, men mindre bra om man går med iPoden på...
Hehe...
Kram!

mammaxtre sa...

Hoppas du får en fin helg utan en massa oväsen. Sjölv hoppas jag på att imorgon få lyssna till tystnaden, det gillar jag att få göra ibland.

Ha det fint

Camilla sa...

Annika:
Ja dte är läskigt. Både med cyklister som blir påkörda, inget ovanligt direkt här i stan, och att som fotgängare bli halvt ihjälskrämd av en cyklist som smyger upp bakom.
Det där med att ropa är ju bra, men jag skulle vara glad om de bara kunde använda ringklockan. Det är ju det den är till för liksom.
Kram

mammaxtre:
Jag ska jobba hela helgen, men då kan jag välja oväsen själv:)
Hoppas att du får njuta av tystnaden. Det är skönt ibland.
Ha en riktigt go' helg.
Kram

Charlie sa ... sa...

Läskigt!

Det händer så lätt olyckor.


Hoppas du har en skön kväll nu när det här skrivs. Snön har lugnat ner sig lite. Jag lyssnar på Coldplays Paradise...lyssna!

Kram