söndag 29 maj 2011

Dagen som var

Vilken skön dag! Bara att koppla av tillsammans med en del av familjen var helt underbart, syrran med man befinner sig just nu i Sorrento, Italien. Lilla A, min solstråle, gudbarn och systerdotter, hade suttit på staketet och väntat på mig. Värsta kramkalaset bröt ut när jag väl kom och det blev mycket mys med henne. Gud, vilken go´unge! Jag älskar henne även om vi inte ses så ofta. Men snart hoppas jag att hon kan komma hit och sova över en hel helg så vi bara kan mysa och umgås med hästar, som hon älskar.
Hon hade med sig en mattebok från förskolan hem till min mamma.  Det var nu inga tal typ 1+1( även om det kanske var det i början av boken). Oh nej då, _+6=10! Snacka om överkurs. Tjejen är 6½år och går i förskolan! Jag bara undrar vad ska de lära sig i 1:an? Inga dåliga krav de har nuförtiden.
Men vi körde tändsticksprincipen och hon kunde allt utom när det var noll. Undrar om min syrra haft samma tålamod. Det betvivlar jag. Men det gick bra.
Vi hängde med A till ridskolan också. Något som syrran vill att hon ska sluta med och börja med fotboll istället. Är hon helt vrickad? Ursäkta,men A älskar hästar och hatar fotboll. Jag håller på A och kommer att säga det till min älskade syster när hon kommer hem igen. Någon ordning får det allt vara. Och lite får man offra för sina barns intresse. Faktiskt.

Middagen var helt suveränt god med helstekt filé och potatisgratäng med pannacotta och hallon till dessert. När vi kom hem från ridskolan väntade Daimtårta och kaffe. Ojoj, vad mycket jag ätit. Och ändå känner jag mig hungrig nnu. Hur går det ihop? Det får nog allt bli en liten macka innan det är dags att ha en date med kudden.

Ja, så får det bli.

God natt

3 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

HIhi, du är som jag! Ätit en brakmiddag men ändå fick jag plats med goda glassar efter allt...nåja. Ibland är det helt enkelt bara att ge sig hän. Why not, eller hur?

Låter som en härlig dag med del av familjen, hästar och god mat.

Kram!

Annika sa...

Låter ju toppen det där med god mat och familj!!
Kram!

Camilla sa...

Lotta:
Ja, brakmiddagar blir det alltid hos mamma så jag käkar aldrig frukost för att få plats med allt:) Syrran brukar säga att jag äter som en orm. Allt eller väldigt lite.

Det var en helt suverän dag tillsammans med familjen:)

Kram

Annika:
Ja, det var en toppendag. Kunde intte bli mycket bättre faktiskt.
Kram