söndag 4 juli 2010

Vad händer i Kalmar

Tänkte att jag skulle tipsa lite om vad som händer i Kalmar under sommaren. Det gäller ju att marknadsföra sin egen stad lite för att locka besökare. Och bloggen är ju ett perfekt ställe att göra detta. Dels för dem som varit här en eller flera gånger förut och förstagångsbesökare.
Ok, nu kör vi. Är du inte intresserad så bara bortse från detta inlägg:) No hard feelings.

Vill man se teater så finns det några att välja på i min stad.
Zpanska flugan med Peter Dalle, Robert Gustafsson och Suzanne Reuter spelas på Kruzenstiernska gården i Gamla Stan. Här sitter man utomhus i en underbar gammal trädgård och tittar på föreställningen. Spelas 1 juli - 1 augusti.

Musikalen Grease spelas på Bastionen från den 10 juli - 14 augusti. Föreställningen spelas onsdag, fredag, lördag under perioden.

På Bastionen har man även föreställningar för barn. Och i år är det Karlsson på Taket som gäller. Premiär är måndagen den 12 juli och sen kör man måndag & tisdag varje vecka till och med den 10 augusti.

På Kalmar Slott kör man Fem myror är fler än fyra elefanter. Alla vi som är uppväxta med denna pedagogiska TV-serie får förmodligen världens nostaligkick, men den vänder sig främst mot barn och då kan det ju vara kul att ta med sig ett eller flera barn i lämplig ålder.

Det finns mer för barn på slottet.
Duran och Mollan t.ex som spelas på slottet kl 17 måndagar och onsdagar fram till den 11 augusti.
Dessutom fortsätter Kalmar Slott med sin satsning på barn även i år. Här kan barnen bli riddare eller prinsessa i ett riktigt slott. Det ni. Ute på borggården och inne i salarna väntar en hel del olika utmaningar som t.ex fly genom Gustav Vasas dass, prova tornerspel och andra hjältedåd. Avslutningsvis får man dra svärdet ur stenen och bli prinsessa eller riddare.

Kalmar Slott har även äventyr för vuxna. Vrakagillet är ett sådant. En gastronomisk tidsresa tillbaka till 1684. Här serveras revbensspjäll, sill i ättika, inlagda körsbär och höna med fänkål. Under hela kvällen berättas det skrönor från trakten och är en möjlighet att resa tillbaka i tiden.

Det var lite för nu, men jag återkommer senare med flera tips.
Har du aldrig varit här så rekommenderar jag verkligen ett besök.

Tjingeling

Inga kommentarer: