söndag 4 juli 2010

Härlig helg

Jag har haft en sådär härlig sommarhelg som man vill ska fortsätta hela sommaren. Bästa vänninnan K och jag har umgåtts hela helgen. Solat och badat med hunden Bella som är omdöpt till wienerschnitzeln, eftersom hon efter badet gillar att rulla sig i sanden. Våt som hon är så kan ju alla gissa hur hon ser ut efteråt:) Panerad typ.
Idag vågade jag mig i för säsongens premiärdopp. Och himmel vad skönt det var! 23 grader i vattnet är ju riktigt behagligt.
Lite röd blev jag på ryggen igår så idag solade vi mest framsidan. Öste på med solskydd för att undvika en hummerlikanande kulör.
Nu har jag faktiskt lyckats smörja in ryggen med hudkräm och det vet ju alla hur svårt det är att göra det själv. Men hettan har försvunnit så jag måste ha lyckats göra ett bra jobb:) Undrar om det finns after sun lotion i sprayform som inte behöver strykas ut, precis som det finns solskydd? Det vore ju väldans bra för oss som inte har någon som kan assistera med det, ialla fall på ryggen.

Igår efter att ha solat hela dagen drog vi iväg till Borgholm för att kolla lite och äta en bit mat. Men vad har hänt där? Det var ju mer eller mindre stendött! Annars brukar det ju vimla av folk. Kanske har inte den värsta tillströmningen av turister anlänt ännu. Får väl se vad som händer vid Victoria-dagen då det brukar vara startskottet för den stora invasionen. Däremot verkar det vara bra fart på tillströmningen av turister till Kalmar, och det är ju kul. Jag minns sommrar för sisådär 15 år sedan då det var stendött i Kalmar under sommaren. Det fanns knappt en kotte här. Nu brukar det vara smockfullt på hotell, campingar och i gästhamnen här i stan. Mysigt med lite folk som livar upp.

Nej, nu ska jag bara slappa lite och försöka komma i snarkofagen i hyfsad tid. Imorgon är det dags för nya tag på jobbet. Jag räknar med att det blir svettigt värre, som vanligt.
Värmen ska fortsätta även nästa vecka. Och solen. Sommar på riktigt med andra ord.

Ha det gott.

Tjingeling

Inga kommentarer: