lördag 17 juli 2010

Blixtar i mängder

(Bild lånad från aftonbladet.se)

Jisses, vilket oväder det blev imorse. Blixtarna avlöste varandra så det nästan liknade röda mattan på Oscarsgalan. Och inte nog med blixt och dunder. Regnade gjorde det också. Något helt vansinnigt mycket. Här i Kalmar fick vi 40 mm på 30 minuter. Regnet sog så hårt mot taket att det var omöjligt att höra TV:n utan att ha en uppskruvad på en volym som annars mest brukar användas av personer som hör väldigt illa.
På väg till jobbet hade en del av gatan förvandlats till en 20 cm djup sjö. Det var bara ett gäng ankor som fattades.
En av mina kollegor tyckte att det var bra att det åskade för som hon sa: "efteråt blir luften så frisk och skön". Jo, tjena du. Istället för frisk luft har vi hamnat i något slags väder som mest påminner om ett våtvarmt omslag. Med andra ord blev det inget av med den friska luften. Inte ens åskväder nummer 2 på eftermiddagen rådde bot på det. Just nu vid kl 21 ligger luftfuktigheten på 91%, och det regnar inte ens.
En sak är då säker och det är att det kommer inte att bli skönt att försöka sova inatt trots att fläktskrället gör sitt bästa för att sprida lite svalka. Inomhustempen ligger likt förbaskat på 28,5 grader. Jaja, det är inte mycket att göra åt. Bara gilla läget.

Nu har jag precis sett första avsnittet av Anne Lundbergs eminenta talkshow Sommarkväll. Ikväll var det Lena Olin & Lasse Hallström som var huvudgäster med några andra. Riktigt bra precis som vanligt.

Nu blir det lite slötittande på TV. Mina fötter och min rygg har tagit mycket stryk idag. Men imorgon är en annan dag:)

Tjingeling

Inga kommentarer: