onsdag 3 juni 2009

Utan dåligt samvete

Nu ger jag upp. Ja, med att försöka gå ut med soporna utan att bli dyngsur alltså. Herregud, det är ju rena skyfallet mest hela tiden. Och ett mikrouppehåll då och då.
Så med gott samvete kan jag ligga på soffan och läsa.

Håller på med en bok av Sheila O' Flanagan. Hon skriver i samma stil som Marian Keyes, och hittills är den bra men jag har inte hunnit så långt ännu.
Jag gillar verkligen dessa irländska författare som har en fantastisk berättar tradition. Den första irländska författare som jag läste var Maeve Binchy. Köpte en bok av henne på vinst och förlust. Jag tror att det var Tänd ett litet ljus. Efter denna var jag fast.
Eftersom det var så längesedan jag läste den så kan jag inte tala om vad den handlar om för risken är stor att jag blandar ihop den med någon annan. Men jag tycker mycket om hennes sätt att berätta en historia.

Nej, nu ska jag inta horsiontalläge och åter låta mig föras in i bokens värld.

Tjingeling för nu

2 kommentarer:

Nena in da USandA sa...

Åååh, vad härligt det låter ändå, att ligga och softa med en skön bok...! Efter nyår, då även minstingen får gå några timmar på Preschool, ska jag ta igen lite missad läsning och känna mig som en lyxhemmafru... :)

Jag har läst alla Marian Keyes romaner utom den sista (This Charming Man) som ajg inte köpt ännu; jag älskar hennes mysiga böcker! Kul att det finns fler bra irländska författare. En vacker dag ska jag förkovra mig mer, hoppas jag...
//Magdalena :)

Camilla sa...

Jag har inte heller läst den senaste av Marian Keyes, väntar tills den kommer på pocket.

När du får nga timmar över tycker jag att du definitivt ska inta läsposition.
Återkommer med en recension när jag läst klart.

Ha det gott