söndag 7 juni 2009

Film

För några dagar sedan hyrde jag några filmer. Det har ju varit varannandag väder på sistone. Dessutom var det ett tag sedan jag hyrde film.

Först ut var Rallybrudar, en småmysig svensk film om två tjejer som bestämmer sig för att köra rally. Vilket inte visar sig vara helt lätt i ett litet samhälle i norra Värland i mitten på 60-talet. Men tjejerna står på sig trots en hel del motstånd och annat krångel.
En klart sevärd film tycker jag.

Nästa var The Women. På omslaget stod att denna till och med skulle kunna så ut Sex and The City. Det lovade ju gott. Men visst den var inte direkt dålig, men absolut inte så bra som jag hade trott. Synd eftersom det var en hel hög med bra skådespelerskor, bla Meg Ryan & Anette Benning.
Nej, den rekommenderar jag faktiskt inte.

Sist ut var Changeling med Angelina Jolie. Hon gör en kanonbra roll måste jag säga.
Handlar om en mamma som förlorar sin 9-årige son i Los Angeles 1928. Polisen hittar en pojke och återförenar honom med mamman, det är bara ett problem. Det är inte hennes son.
Hon får slåss mot en poliskår som är genomkorrumperad och inte alls har medborgarnas bästa för ögonen.
Trots att polisen anser att hon är ett hysteriskt fruntimmer som inte fattar att pojken är hennes ger hon aldrig upp sin kamp mot polisen och sökandet efter sin son.
Filmen bygger på en sann historia och är klart sevärd.

Inga kommentarer: