torsdag 24 november 2011

Kalla fossingar och säsongsavslutningar

Torsdag igen och tiden springer iväg så himla snabbt. Om 3 veckor är jag i en annan världsdel. Jag har massor att göra innan dess. Jag är ju inte klar med alla mina julklappsinköp än.
Ikväll ska jag och mamma iväg på julmarknad på Kalmar Slott. Vi brukar gå dit, och då särskilt på torsdagskvällen då de har öppet till 21. Mysigt att vandra runt därinne när det är mörkt ute och dessutom brukar de tända en massa marschaller utanför. Förra året blev det ingen tur dit eftersom det var full snöstorm, men idag blåser det bara. Skönt det. Den där snön får gärna hålla sig borta tills jag kommit iväg. Däremot fryser jag som sjutton av allt detta blåsande. Jag har en massa ljus tända nu när jag sitter och skriver med en stor mugg kaffe bredvid. Det är faktiskt ganska mysigt trots att fötterna känns som två isbitar.

Dagen kommer att innehålla städning och tvättning innan det är dags att ge sig av till slottet. Så dagen kommer att bli fullspäckad. Förhoppningsvis så kommer jag att hinna läsa ut min bok också. Jag vill gärna veta hur den slutar nu.

Igårkväll var det dags för bönderna i Bonde söker fru att göra sina val. Och de valde alla som jag trodde att de skulle göra, även om det inte alls var helt självklart. Jag tänker inte avslöja något för att inte förstöra för dem som inte har sett avsnittet ännu. Nästa vecka drar de iväg på resa och det var faktiskt bra resmål som de skulle till. Ingen Hurtigrutt i år inte.

Ensam mamma söker hade också säsongsavslutning i måndags. Och nu så här efteråt verkar det som om det går bra, åtminstone för två av dem. Det är ju bara att gratulera. Men jag måste bara kommentera Hannahs ögonfransar. Var det någon som såg dem? Eller ja, om man nu kollat på det programmet så är det ju faktiskt helt omöjligt att missa dessa gigantiska lösögonfransar som ser ut som om det är en kraftansträning för ögonlocken att bara hålla sig öppna. Tjejen måste ha väldigt vältränade ögonlocksmuskler den saken är säker. Undrar om hon sätter dit dem och tar bort dem varje dag? Eller finns det sådana som kan sitta på längre? Själv är jag helt novis när det gäller lösögonfransar måste jag erkänna.

Nähä gott folk, nu är det dags att köra igång med städningen så att jag sedan kan försjunka i bokens spännande upplösning.

Tjingeling

3 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Låter vackert och härligt att gå på julmarknad på Kalmar Slott! Det är julmarknad extraordinär kan jag tänka mig.

NU har thanksgiving kört igång här...jag pausar med lite bloggande ;) Strålande sol på östkusten och det är en sådandär skön dag som jag längtat efter.

Ha det fint du med!

Kram

mammaxtre sa...

Julmarknad på ett slott tror jag blir jättefint. Vad mysigt!

Vilken koll du har på serierna :-)

Happy friday

Camilla sa...

Lotta:
Julmarknaden på Kalmar Slott är verkligen starten på julen för mig. Det är så mysigt att gå där när det är mörkt ute.

Låter underbart med sol. Här är det bara grått.
Ha en riktigt skön helg.
Kram

mammaxtre:
Julmarknaden är alltid mysig och för mig ett måste.

Jag måste erkänna att jag tittar mycket på TV. Inte bara serier utan dokumentärer gillar jag också. Dox på SVT på tisdagar brukar visa bra dokumentärer.
Ha en skön helg.
Kram