tisdag 13 september 2011

Knasiga djurnyheter

Eftersom det för det mesta står om tråkiga nyheter i tidningarna tänkte jag istället fokusera lite på de knasiga eller roliga som jag läst under de senaste dagarna. Och idag handlar det om djur.

Det verkar finnas en hel massa frukt i år. Träden fullkomligt dignar av frukt och det var väl det som lockade en älg till en trädgård på västkusten. Tyvärr hade väl en hel del av äpplena hunnit jäsa en del, vilket gjorde älgstackaren knallfull. När den försökte sträcka sig upp för att få tag i de äppel som växte lite högre upp i trädet bar det sig inte bättre än att älgen tappade balansen, brakade in i trädet och blev hängande mellan grenarna. Brandkåren tillkallades och efter mycket om och men dråsade den berusade älgstackarn ner i backen. Älgens fylla slutade iallafall lyckligt. Men den hade nog ont både här och där efter den upplevelsen. Undrar om den tänker käka fler äpplen i framtiden?

Det finns fler djur som ställer till det ordentligt. Eller vad sägs om de björnarna som tydligen har bestämt sig för att flytta in i Älvsbyn? En av dem har nu blivit skjuten, och jägarna är säkra på att det är en av nallarna som har strukit runt eftersom den hade mjöl både på tassarna och baken. Den andra nallen visade sig vara ännu mer närgången när den bestämde sig för att jaga en katt som var smart nog att springa in i huset där den bodde. Nallen däremot kraschade rakt in i altandörren istället och fick lomma iväg utan kattlunch. Både katt och husägare kom undan med blotta förskräckelsen.

I Kronoberg upplevde ett jaktlag en annan helknäpp händelse. Under ett eftersök av ett skadeskjutet djur blev en älgko så rädd att hon sprang rakt in i ett träd och bröt nacken! Vad är oddsen att det händer typ? Kanske blev älgen störd i sin skönhetssömn och dödsförskräckt när hon yrvaken fick syn på ett gäng män med gevär och bestämde sig för att fly. Helt förståligt.

Helt klart är att det inte är lätt att vara ett djur:)

3 kommentarer:

Stef sa...

Ja det är nog inte lätt att vara djur i vår värld idag. Jag kan tycka riktigt synd om dom när det är jakttider och djuren drivs och hetsas mot jägarna. Usch stackare, tycker inte riktigt det är rättvist att jaga på det sättet faktiskt. Men men så är det. Kram på dig och pussa pållen!

Osloskånskan sa...

Tänk att ha ett träd att hänga i när man är knallfull....

Camilla sa...

Stef:
Min farbror är jägare så jag är uppväxt med detta. Å andra sidan om man inte jagar o skjuter av så blir stammarna alltför stora. Något som vi här där jag bor är alltför medvetna om. Vi har massor av viltolyckor. De med älg är minst sagt otrevliga.
Men jag förstår hur du tänker.
Kram

Osloskånskan:
Man borde känna sig ganska säker i ett träd istället för att vingla runt på stan:)