måndag 22 augusti 2011

Vilken stank!

Hoppar ur hissen efter jobb och lite inhandling av förnödenheter. Och vad möter min näsa så fort jag får upp hissdörren? Jo, en stank som nästan gjorde att jag svimmade. Vad fasen håller de på med där på våningen under? Försöker de ta livet av hyresgästerna eller?? Jo, visserligen håller de på att renovera men nu vet i sjutton vad de har gjort. Och nej, de har inte börjat lacka om parkettgolven ännu. Tack och lov ska jag säga, för det luktar om möjligt ännu värre.
Jag ska kanske ta kontakt med den som är ansvarig för renoveringen och föreslå att de kan syssla med lackning av golven medan jag befinner mig på resande fot i september. Inte för jag tror att de skulle uppskatta mitt förslag sådär jättemycket. Men eftersom det luktade ända in i min lägenhet när de gjorde samma sak för några år sedan, fast då fler våningar ner, skulle jag verkligen uppskatta det. Då höll jag nästan på att både kvävas och spy samtidigt och kände mig nästan hög av ångorna som sipprade in i min lilla lya. Hua!
Det måste absolut vara den värsta lukt som finns. Ja, förutom surströmming då förstås.
Dessutom måste man ju stå ut med lukten i flera dagar för när den värsta stanken väl lagt sig så är det dags för andra lagret lack. Och det hela börjar om igen.

Nej, kära läsare nu har jag inte tid att sitta här och beklaga mig längre. Det är snart dags för säsongspremiären av Svenska Hollywoodfruar om bara sisådär 10 min och innan dess tänkte jag hinna dra igång en kanna kaffe.

Tjingeling

3 kommentarer:

mammaxtre sa...

Kanske vänjer du dig vid stanken, kanske märks den inte av så länge till.

Vad trist att det luktar illa!

Ha det gott

Charlie sa ... sa...

Uj, inte bra. Jag är känslig för lukter och vissa ämnen tar verkligen över. Förstår precis din känsla.

Visste inte att Hollywoodfruar drar igång igen...det måste jag kolla in!

Kram

Camilla sa...

mammaxtre:
Jag hoppas att den avtar snart. Och som tur är luktar det inte i min lägenhet.
Men sånt händer när de renoverar:)

Kram

Lotta:
Jag är också känslig för vissa lukter. Särskilt när det luktar illa eller väldigt starkt som av golvlack.

Tur att jag informerade dig om att Hollywoodfruarna drog igång igen. Det måste du se.
Kram