fredag 12 augusti 2011

Äntligen fredag

Äntligen kan jag säga: Äntligen fredag! Annars brukar det ju finnas en avsevärd risk att mina helger består av jobb. Men inte den här helgen. Skönt det för imorgon vankas det kräftskiva hemma hos den ömma modern. Min enda uppgift, förutom att dyka upp på ett strålande humör, är att göra tunnbrödsrullar. Det projektet tänkte jag ägna morgonen åt. Som tur är så går det hela fort.

Just nu har jag lite paus i tvätteriet. Finns det något tråkigare när man bor i lägenhet och inte har tvättmaskin i lägenheten? Jag tycker att jag far upp och ner i hissen mest hela tiden. Att få något gjort hemma under tiden man håller på med det är ju nästan hopplöst.
Samtidigt måste jag säga att jag är grymt tacksam över att inte behöva tvätta det hela för hand som man gjorde för inte alltför många år sedan. Fy sjutton, vilket jobb!!
Men det hjälper liksom inte att tänka på det när man tycker att det är astrist.

Och på TV är det matprogram på varenda kanal. Fattar de hur hungrig jag är!? Och värre blir det ju när det visas maträtter i parti och minut i rutan. Nu hoppas jag bara att tvätteländet snart är på upphällningen så jag kan fixa lite middag. Annars lär jag väl snart gå ner minst 10 kg. Vilket önsketänkande det var;)

När jag väl är klar med tvättandet och middag tänker jag luta mig tillbaka i soffan med ett glas vin och titta på storfilmen Mitt Afrika på SVT1. Det ska verkligen bli underbart att se den igen för det är en sådan film som jag verkligen älskar.
Måste säga att det blir en helt perfekt avslutning på arbetsveckan.

Kalmar Stadsfest som smällde igång igårkväll får minsann klara sig utan min medverkan.  Den håller på hela helgen men jag hinner inte se något av det som finns, men nästa år ska jag banne mig se till att ha hela helgen fri.

Ha en skön fredagskväll.

PS. Har jag berättat att jag drar till franska Rivieran i några dagar i september? DS.

Tjingeling

4 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Jag är så avis på din resa till Frankrike ;) vad underbart det kommer bli!

Din helg låter också skön och jag LOVE Out of Africa. Jag måste se den då och då :)

Ha det så trevligt imorgon!

Kram

Stef sa...

Härligt! jag vet precis vad du pratar om när det gäller tvättmaskinen, vi asar stora ikea kassar upp och ner för trapporna, som tur är bor vi på första våningen, jag vill inte ens tänka på dom som bor högst upp! Och hör här, vi måste betala för varje maskin, 5 kr...det blir en hel del i slutändan! kramar

mammaxtre sa...

Franska rivieran låter underbart!

Jag förstår att dte måste vara urjobbigt att inte ha en tvättmaskin i lägenheten. Men, man får vara glad för de tvättmöjligheter som finns :-)

Ha en fin ledig helg!

Camilla sa...

Lotta:

Det ska bli härligt att återvända till Frankrike, det var alldeles för många år sedan jag var där nu.

Helgen kommer att bli väldigt bra. Men jag måste erkänna att jag somnade framför TV:n så jag missade mer än halva filmen. DET gillade jag inte när jag vaknade. Får väl se till att köpa den.

Kram

Stef:
Tvättandet i sig är ju helt ok. Det är ju det där evinnerliga farandet upp och ner som jag inte gillar.
Va?? Måste ni betala? Det är förstas gången jag hört om det här. Det är ju rena rånet tycker jag. Något borde ju ingå i hyran tycker man.

Kram

mammaxtre:

Den lilla trippen kommer att göra underverk för själen. Ska bli underbart att se något annat.

När det gäller tvättandet så ska jag ju inte gnälla alltför mycket, men det är bara trist att vara uppbunden hela kvällen:)

Ha det gott.