onsdag 1 juni 2011

Inget regn och jag njuter av värmen

Läser från mina kära bloggvänner att vädret på den amerikanska ostkusten är varmt och fuktigt. Här är det också varmt, med svenska mått mätt alltså. Idag låg tempen i Kalmar på 23 grader i skuggan. (För det är väl så de mäter, väderfolket?) och vi hade alltså varmast i landet. Ingen luftfuktighet att tala om. Att en kollega sa att det skulle börja regna kl 14 tog jag med en nypa salt. Gissa vem som hade rätt? Synd att vi inte slog vad;) Däremot kom det ett par droppar inatt och när jag stängde takfönstret hörde jag åskmuller men det var rätt så långt borta. Av någon helt märklig anledning så vaknar jag alltid när jag har takfönstret ovanför sängen öppet och det börjar regna. Måste vara någon inbyggd mekansim som gör att jag vaknar eller nåt.

Vae och red på pållen nu ikväll. Det fick bli sent eftersom det var så varmt ute. Och när jag närmade mig det lilla hjärtat ute i hagen så tyckte han väl att det var dags att rulla sig lite. Skrapade i marken och sen slängde han sig ner på backen glad i hågen och for runt som en väderkvarn med alla benen upp i luften. Tyvärr hade jag inte med mig kameran för att föreviga denna ritual. Men från och med nu kommer den att hänga med, helt klart.

Imorgon kör konstrundan igång på Öland. Kanske åker jag över och kikar lite. Får se. Jag är ju ledig:)

Tjingeling

7 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Konstrunda...trevligt!! Det hade jag gärna hängt med på Camilla. Så härligt att ni har bra väder nu inför långhelgen också. Även om man arbetar är det skönt med det fina vädret. Här tenderar ju sommardagarna snabbt bli extremt heta och med hög luftfuktighet. Ännu är det ok. Nu laddar jag för lite mer ledigt, har tagit två dagar till så det blir en längre helt.

Kram!

Magdalena and Co in US sa...

Inte dåligt att ha varmast i landet. Värmen här är så fuktig nu. Men skönt att solen äntligen kom. Fiffigt med inbyggd regnmekanism. Ja, ta med kameran. Jag skulle vilja se pålle som rullar :) Kram

Camilla sa...

Lotta:
Ja, det ska bli kul. Och vädret är underbart dessutom. Du hade gärna fått hänga med. Öland är som allra finast nu tycker jag.
Jag gillar vädret i NJ, förutom luftfuktigheten då. Den kan vara riktigt otrevlig.
Med 2 dagar extra ledigt får du en lång, skön helg. Hoppas den blir riktigt bra.
Kram

Magdalena:
Vi har verkligen tur med vädret här, men det var 23 grader. Inte så mycket att skryta med men så skönt.

Den inbyggda regnmekanismen är väldigt praktisk för jag vill inte ha regn i min säng. Tröttsamt när jag inte sover så bra, men det ordnar sig alltid:)

Hoppas att jag kan fånga pållen på bild när han rullar runt. Jag har aldrig sett honom göra det förut och det sprattlades ordentligt med benen kan jag tala om:)

Kram

Annika sa...

Visst mäter man skuggtempen...Vill inte ens tänka på soltempen. Förtränger det :-)
Härligt med er värme!
Och lite mer lagom också!
Konstrunda låter trevligt!
Njut av er verkliga långhelg!!
INTE DUMT!!!
Kram!!

Camilla sa...

Annika:
Ja, soltempen kan bli liiite väl häftig hos dig:)
Här är det sådär skönt bara med nästan ingen vind alls.

Min långhelg blir lite uppbruten av jobb, men så kan det bli. Jobbar hellre lördag än söndag iallafall.

Kram

Stef sa...

Härligt med värme och sol eller hur! Njut av sommaren och eventuellt öland! Kram

Camilla sa...

Stef:
Jag älskar detta vädret! Jag älskar värmen, solen, när det är lite vind och de underbara kvällarna.

Hoppas du njuter också:)
Öland njuter jag av minst 4 dagar i veckan, men det var skönt att bara åka runt lite.
Kram