söndag 19 juli 2009

Bloggare på resande fot

Nu har även bloggande slagit igenom på allvar inom turismbranschen.
En kille sitter för närvarande på en ö i Stora Barriärrevet och jobbar som bloggare där för en period. Svenska Turistföreningen (STF) har också sökt en bloggare som ska resa runt i Sverige och dokumentera sina upplevelser via en blogg. Fritidsresor sökte en person som skulle prova äventyrsbad runt om Medelhavet och skriva en blogg om det (tror att en tjej i 10-årsåldern fick det).
Och nu kan man få en gratiskryssning till Antarktis med Qark Expedition. Hela kalaset är värt $ 20.000 och då ingår flygresa till Argentina, hotell och givetvis kryssningen. Dessutom får man även ta med en person.
Kryssningen kommer att gå av stapeln mellan den 20:e februari och 3:e mars 2010. För att ha en chans att komma med krävs att du skriver ett blogginlägg på 300 ord, på engelska, där du förklarar varför just du ska bli utvald för detta uppdrag.
Den som känner sig sugen på att hälsa på ett gäng Kungspingviner kan gå in här.
Tävlingen fungerar så att man skriver ett inlägg och sedan röstar läsarna på sajten fram den ska bli utvald till "Official Blogger". Den 3 september kommer vinnaren att utses.

Det kommer säkert att dyka upp fler liknande uppdrag, från turismindustrin, där människor skriver om sina egna reseupplevelser, istället för att man bara kan läsa det som marknadsföringsfolk har skrivit ihop.
Jag tycker att det är en strålande idé som ett komplement till de mer professionella texterna.
Reseguider, i bokform, i all ära men när de kommer ut på marknaden kan informationen vara mer eller mindre inaktuell. Hotell byter ägare och namn, butiker försvinner och nya ploppar upp som svampar ur jorden. Mycket händer snabbt och då är bloggar ett mer aktuellt redskap då dessa uppdateras mycket oftare.
Det ska bli spännande att följa utvecklingen.

Inga kommentarer: