söndag 12 september 2010

Inte ett rött öre


Snart går 50-öringen ur tiden, närmare bestämt den 1 oktober. Från och med då så går det inte att betala med detta lilla mynt längre. Och med det så försvinner det sista myntet som inte är en hel krona.
IEuroländerna har de ju en hel drös med mynt och alla vet ju hur jobbigt det är att gräva i en plånbok fylld med mynt i olika valörer. För att inte tala om vikten. Kvinnor riskerar ju att drabbas av axelskador när de ska bära runt på alla dessa mynt i väskan.
Så nu blir det till att dammsuga hela hemmet på dessa små mynt innan den 1 oktober.
Vädret är väldigt skönt idag och det ska bli ca 20 grader. Så jag ska ge mig ut lite i det fina vädret och bara njuta. Kanske blir det en tur till ridhuset när det är dags för lilla A's ridlektion. Hon är riktigt duktig och det var ett tag sedan jag hade möjlighet att gå och titta.
Lite fortsatt pyssel här hemma hade jag också tänkt hinna med. Det tar ju aldrig slut verkar det som. Det finns alltid något att göra, men ibland finns varken lust eller ork. Men idag ska jag ta itu med en del projekt som kommit lite på efterkälken.
Ha en skön söndag.
Tjingeling

2 kommentarer:

Annika sa...

Ja usch ja. ALLA Euro-cent blir man ju tokig på. Tycker att de ska försöka få bort så mkt grus som möjligt, hehe...
SAMMA sak här i US, 1 centarna? COME ON!! Tycker quartern borde vara minsta myntet.
Japp, nu får du samla 50-öringar.
Kram!!

Camilla sa...

Annika:
Ja, Euro-mynten är inte att leka med. Inte nog med alla cent, de finns ju i 1 & 2 Euro mynt också. Axellux kommer som ett brev på posten om man inte rensar i väskan:)
Och de där US-mynten är ju nästan värre med olika namn som jag alltid virrar ihop. Beror kanske på att jag har en lite förvirrad hjärna ibland:)

Hittills har jag fått ihop 43:- i 50-öringar. Inte illa.

Kram