fredag 19 mars 2010

T & T (Tourism & Travel)

Dagens första inlägg kommer att handla om turism & resor, bara så ni vet:)

Välkommen till USA! Det blir $10 tack.
Från och med nästa år ska bl a vi svenskar (som inte behöver visum) få betala $10 för att få beöska det stora landet i väster.
Det är visst någon ny lag som kallas för Travel Promotion Act. Pengarna ska tydligen gå till att marknadsföra USA som turistland genom att skapa ett statligt bolag.
Många kommer nog att tycka att inte nog med att man måste fylla i en ansökan på nätet och bli intervjua av mer eller mindre tillmötesgående personal i passkontrollen som om man vore värsta typen nu ska man även behöva betala för att landet ska ha råd att marknadsföra sig ordentligt. Är det bara jag som tycker att det är lite motsägelsefullt?
Jag kan verkligen tycka att det är på tiden att USA får en ordentlig organisation som marknadsför landet i turismsyfte. Nu är det mest en hel drös med olika sajter på nätet, men ingen som har ett riktigt fokus när det gäller hela landet. Turism handlar till stor del om tillgänglighet. Är det för krångligt väljer många att åka någon annanstans. Något att tänka på för den nya organisationen kanske.

Prisvärdaste staden
I USA är det tydligen Atlanta. Detta beror på bra erbjudanden och låga priser på hotell och ett bra utbud av attraktioner och underhållning som inte gräver djupa hål i plånboken.
På andra plats kommer Orlando. Bra att veta för de som vill dra dit med hela familjen.

Boka bord hemifrån
Nu går det att boka bord på mer än 6000 restauranger i 19 länder direkt från din dator via den nya webtjänsten www.bookatable.com
Smidigt om man vill besöka en restaurang som kan vara svårt att få bord på innan man åker.

Sol & värme
Efter en lång och kall vinter bokar nu svenskarna sina sommarresor för att vara säkra på att de får sol och värme. Grekland ligger i absoluta toppen med Turkiet och Spanien som tvåa och trea. Solsängarna kommer garanterat att ha en strykande åtgång.

All-inclusive ökar
Alla chaterbolagen säger att antalet all-inclusive bokningar ökar. Säkert ett bra sätt att resa om man har med sig hela familjen med barn som vill ha dricka och glass i parti och minut. Men åker man utan barn och vill att lokalbefolkningen ska kunna försörja sig på turismen, då ska man välja ett annat alternativ.

2 kommentarer:

Annika sa...

Jasså, jaha...
Där ser man.
Tio dollar.
Detta är väl ändå världens mest besökta land, så de lär få in en shit-load på det sättet av turister som kommer hit.
Opentable.com är en skitbra site som vi ofta använder då vi bokar bord.
Menar du att stora USA inte har ngn rikigt bra marknadsföringssida? Märkligt.
Isåfall är det about time...
Kram!

Camilla sa...

Annika:

Kul att få feedback på opentable.com! Läste lite nyheter på olika resesajter & tänkte dela med mig lite. Har ju en fil kand i turism så jag tycker det är kul att läsa en massa o dela med mig av bra eller kul grejer som jag hittar.

USA har ju ingen nationell turismorganisation som många andra länder har. Konstigt? Javisst, det tycker jag också. Men det är det de ska inrätta nu bl a mha dessa pengar som turisterna som betala.
Ska bli intressant att se hur det kommer att se ut.

Kram