måndag 29 mars 2010

Inget särskilt alls

Det där solskenet som jag skrev om i fredags försvann igår och ersattes av regn och blåst.
Usch, vad jag avskyr sådant väder.

I lördags var det dags för Earth Hour igen. Jag drog mitt strå till stacken genom att släcka ner allt som gick och satt i skenet av en mängd ljus i en timma. Lagom till 20.30 började det störtregna vilket bidrog ännu mer till mysfaktorn. Här i stan släckte kommunen ner varenda liten gatlampa så det blev verkligen kolsvart. Ölandsbron blev också becksvart, och det är en annorlunda känsla att köra över där när det inte är tänt. Det gjorde jag förra året under Earth Hour. Då var jag en bit ut på bron när det plötsligt blev kolsvart. Det tog en liten stund innan det hade malt klart i hjärnkontoret och jag hade listat ut vad som var på G.

Ikväll åker helggästen hem och det blir väldigt tomt när det inte finns någon liten hund som hela tiden är i närheten och vill leka hela tiden. Det enda jag inte saknar när nattgästen åker hem är att gå ut när det regnar. Då stannar jag gärna inne med en massa ljus tända.

Nu är det snart påsk och jag ska ge mig ut denna veckan för att fixa påskägg till A och födelsedagspresent till mamma som fyller år på söndag.
Tyvärr får jag inga besök av några små påskkärringar här. Det är lite trist tycker jag för det är en rolig tradition som tyvärr verkar vara på tillbakagång. Eller kanske beror det på hur man bor, jag vet inte riktigt.
Förra veckan var det ju trandagen då barnen får godis i en strumpa från tranan under natten. Jag vet inte om det är något som man bara gör här eller som finns på andra ställen, men här i stan är det något som är mycket vanligt.

Funderar på att hyra några filmer nu i veckan. Det finns en hel del som jag vill se, eller rättare sagt det finns massor som jag vill se. Får väl se hur det blir med det.

Nu ska jag ägna mig åt två gräsligt tråkiga aktiviteter, betala räkningar och köra 50 meter fritt i diskbaljan. Roligare kan man ju ha.

Återkommer nog senare idag.

Tjingeling för nu

2 kommentarer:

Annika sa...

Det var grejjer det. SÅ ska städerna göra tycker jag. Släck ner bara...
Här var det inte många som deltog.
trist nog....
Kram!!

Camilla sa...

Annika:

Ja, här i stan är de duktiga på att släcka ner. Det blir ju helmysigt. Som att bo långt ute på landet ungefär, utan gatlyse.
En del släckte i sina hus o lägenheter, men långt ifrån alla. Trist tycker jag för det handlar ju bara om 1 timma.

Kram