torsdag 10 juni 2010

Lite av varje och en liten fråga

Var sjutton är solen som jag beställt hela sommaren?! Blev det något fel i beställningen? Var det någon av vädergudarna som inte fattade frasen HELA SOMMAREN? Och med det menar jag från 1 juni tills någon gång i september. Det kan gärna regna på natten för mig. För då känns det friskt när man kommer ut. Men det här grått och regn, det har jag verkligen INTE beställt. Bara så ni vet. Hoppas att meddelandet går fram där uppe bland molnen. Kanske askmolnet från den isländska vulkanen var i vägen. Så bara för att vara på den säkra sidan så skickar jag iväg en ny beställning.

Jobbar en hel del nu och det är skönt för då har jag inte tid att sakna T så mycket, vilket jag givetvis gör när jag väl kommer hem igen. Tack gode Gud för Skype där vi pratar varje dag, men det är inte riktigt samma sak, om ni förstår vad jag menar.

Här hemma är det fullt ös med förberedelserna inför kronprinsessbröllopet. Det skrivs spaltmeter och i TV sänds olika program om detta. Jag ska ialla fall se detta evenemang då det kommer att bli en del av vår historia.
Oavsett vad man tycker om detta så måse jag säga att det är världens billigaste reklam för Sverige, även om svenska folket betalar en del. Läste någonstans, som jag nu inte minns var, att om man skulle annonsera det samma som kommer kommer att skrivas och visas om Sverige skulle det kosta 800 000 000 i hela världen. Så att betala en del är en spottstyver i sammanhanget. All fokus på Sverige är bra i marknadsföringssyfte.
I Europa gick antalet utländska besökare ner 2009, men det motsatta hände i Sverige. Kanske vi också kan dra nytta av att Euron är minst sagt skakig nu. Jag bara hoppas att årets turismår blir lika bra som förra året, om inte bättre.
Läste något väldigt roligt på Visit Sweden's hemsida att Kalmar Län 2009 låg på 5.e plats när det gällde internationella besök. Inte illa, för Kalmar Län är inte speciellt stort i jämförelse med Västra Götaland och Skåne Län.

Jag & T funderar på att öpnna upp en webbshop här med party prylar. Jag har kollat in de webbutiker som finns i Sverige, men jag måste säga att de har en hel del trista prylar. Och att gå och handla något i en butik är i princip omöjligt. Utbudet ä rminst sagt skralt. Ni som bor i USA vet vad jag pratar om. Vad tror ni om vår idé? Det vore kul att få lite feedback innan vi kör igång.
Vi har hittat ett jättebra företag som har försett amerikanerna med party prylar i åratal och det är främst dem som vi funderar på att samarbeta med. Givetvis måste det finnas svenska grejer också.

Senaste nytt om jordgubbarna. De kommer förmodligen att bli ganska dyra till midsommar. Men sjutton bryr sig. Jag kommer ialla fall att köpa svenska och jag vet att mamma kommer att göra detsamma. Det blir mums med andra ord, oavsett pris.

Nej, nu är det dags att göra någon nytta.

Tjingeling

2 kommentarer:

Nena in da USandA sa...

Jättebra idé tycker jag! Jag älskar att gå och kolla i affärer här för det finns så mycket man aldrig sett förut, både väldigt onödiga saker men också sånt som inte finns hemmavid och som man nästan blir beroende av (och packar in i containern när vi flyttar hem...).
Partyprylar finns det ju så fantastiskt mycket av här och det skapar fantasi och idéer. Här är ju vanligt med teman, tom för barnkalas (jag hade nåt inlägg om det i sep förra året). Många festfixande mammor (fr.a) är superseriösa och det finns jättemycket kul pynt och acessoarer.
När jag tänker på det svenska utbudet känns det ganska futtigt så jag tror absolut att det kan finnas en marknad för partyprylar om folk får upp ögonen för vad man kan göra. Jag har själv lekt med tanken att importera något amerikanskt till Sverige, inte just partyrelaterat (förutom typ Chuck E. Cheese's kanske, men det är för stor investering), så det tror jag på. Vad jag hört från Stockholm iaf så är det lite smått hysteriskt där man försöker bräcka varandra vad gäller barnkalas så det har kanske blivit mer fokus på festattribut etc.
Lycka till med det fortsatta funderandet och planerandet!

Camilla sa...

Magdalena:

Tacks å mycket för din feedback! Jag är helt inne på samma spår som du. Och det verkar gå mer mot temakalas för barn även här, åtminstone vad jag har fattat.
Sen har ju Halloween-firnade börjat ploppa upp även här. Och det finns dte ju hur mycket som helst av i USA.

Vi fortsätter planera och kolla runt lite till. Men det blir nog att starta i liten skala till att börja med för att kolla in inttresset.

Ha det gott.
Kram