torsdag 24 februari 2011

Spretigt

Morgonens väder är följande -9 grader och snöfall. Ja, jag vet det är inte kul för jag vill inte ha mer snö nu. Nej, jag vill ha vår med små snödroppar och andra vårblommor som kikar upp och fågelkvitter i mängder. Men det lär väl dröja kan jag tro.

Är det konstigt att svenskar är galna i solen och att man kan se rader med folk som sitter ute så fort vårsolen råkar visa sig? Inte alls, när vi är tvingade att leva med flera lager kläder för att inte frysa ihjäl och få elräkningar som kan knäcka vem som helst i flera månader.



Det här med elpriset är en riktigt het potatis här, och folk har fått nog. Inte alls konstigt då det är hysteriskt dyrt. Dessutom blir man ju mörkrädd när man får reda på hur mycket pengar elbolagen tjänar. Det är väldigt mycket.

Men efter protester i pressen verkar politikerna äntligen ha vaknat till liv och inser att folk i många fall går på knäna av räkningarnas storlek. Jaha, det var ju de själva som stod för det här med avreglering av elmarknaden som skulle bli så himla bra. Frågan är väl om någon avreglering någonsin har inneburit lägre priser för konsumenterna.
Bokrean är i full gång nu. Själv har jag inte haft möjlighet att sticka in i någon bokhandel ännu för att kolla in utbudet. Men som det verkar från de reklamblad som kommit är årets rea ganska hyfsad. Det jag främst gillar är att alla bokhandlar inte har samma böcker på rea.
I helgen är ju den stora Oscarsgalan där den engelska filmen The King's Speech kan ta hem storslam. I år finns ingen svensk film med, men trots detta finns det svensk representation i form av Mikael Persbrandt som spelar huvudrollen i den danska filmen Hämnden som är nominerad i kategorin för bästa utländska film. Enligt recensioner här hemma ska filmen vara riktigt bra så den vill jag gärna se.
Jag håller tummarna:)
Som tur är håller den värsta huvudvärken på att ge med sig nu så jag hoppas att känna mig helt normal framåt kvällen. Det vore väldigt skönt.
Dagens inlägg har blivit väldigt spretigt känner jag, men sånt händer.
Ha en bra dag.
Tjingeling

2 kommentarer:

Marie sa...

Hämnden är riktigt bra! Jag var och såg den på bio. Så se den! =) Kram

Camilla sa...

Marie: Ja, den måste jag se då.
Kram