fredag 25 februari 2011

Nu är det återigen dags att skriva lite om turism & resor tycker jag och beger mig därför ut bland alla webbsidor jag brukar läsa för att delge er det senaste.

Som alla vet så kan detta med att växla pengar inför en resa vara ett gissel, särskilt om man bor på en plats där man är hänvisad till en bank där de tar vansinniga avgifter. Men nu är det problemet löst för nu lanseras ett nytt växlingskontor på nätet, Valuta Online, som gör att man kan köpa resevalutan där och hämta ut den hos närmsta postombud. Smidigt.
För varje inväxlade 5000kr betalar man 25 kr i fraktavgift. Minimibelopp att växla är 1000 kr och maxbeloppet är satt till 20 000 kr per 7-dagarsperiod.

Att sitta och vänta på vissa flygplatser brukar ju vara en upplevelse tråkigare än att se färg torka. Men på JFK har man nu bestämt sig för att, i samarbete med American Airlines, råda bot på detta genom att ha livekonserter. Först ut i början av april är New York Pops, USA's största symfoniorkester som inte bara spelar klassisk musik utan även populärmusik.
Ett bra initiativ som förhoppningsvis kommer att göra väntan mindre trist.

Statistik över 2010 års dyraste hotellstäder har dykt upp och i topp är det inga förändringar, Moskav leder tätt följt av New York. Däremot har Stockholm smugit sig in på en åttonde plats med ett snittpris på 2068 kr/natt. Faktiskt enda stad i nordeuropa som återfinns på denna lista. Hoppas att priserna sjunker något med de stora hotell som kommer att öppna.

Inga kommentarer: