måndag 26 mars 2012

Lite vårtecken

Igår var det dags att varva ner lite efter en vecka fylld med jobb. Var ju bara ledig en dag. Och så har jag ju tagit hand om pållen förstås:) Men det är ju rena avkopplingen. Vem behöver yoga och samtalsterapi när man har häst? Absolut bästa avkopplingen som finns.

Våren är verkligen på gång här. Krokusar har jag sett och vårgäck och en massa andra blommor som jag inte vet namnet på. Och på jobbet har andhonan med sina två pojkvänner anlänt. Vi har en liten fontän med damm där de simmar runt tillsammans med den hemska gula plastankan. Jag fattar inte varför de har slängt i den nu när vi har riktiga änder som plaskar runt! Änderna brukar flytta lagom till sommaren och då blir det tomt. Hon är riktigt tam och gillar mest Digestivekex till frukost.

Gårdagen avslutades med en migränattack så det blev tidigt sängläge. Det är rätt mycket som snurrar i huvudet för tillfället och då kan det lätt bli så att den förhatliga blixtrande huvudvärken kommer smygande.

Har nu läst ut Öster om Heden av Viveca Lärn. Vilken underbar bok! Jag verkligen älskade den. Så om ni gillar hennes böcker så kommer ni att älska den här. Jag vill att nummer två ska komma ut imorgon allra helst. För jag vill fortsätta att följa invånarna i huset och deras öden.

Just nu kikar jag på Maria Wern på fyran. I nästa reklampaus ska jag hämta upp tvätten och sen blir det bara lite tittande på TV innan det är dags att sova. För imorgon börjar det hela om igen.
Jag älskar detta underbara väder som vi har nu. Och imorse var det ju inte bara vädret som muntrade upp. Maria Montazami var i fyran och drog en väderprognos. Det gick riktigt bra. Det finns ju de som har varit så nervösa att de knappt kan skilja på norr och söder, men inte Maria. Hon körde på i sin vanliga stil. Lugn som en filbunke, men det är hon väl alltid. Jag tycker att hon gjorde väldigt bra ifrån sig för att vara första gången. Fram för mer av Marias prognoser:) Det livade minsann upp morgonen ordentligt och jag blev på väldigt bra humör.

Dags att kolla lite på TV nu.

Ha det gott.

Tjingeling

torsdag 22 mars 2012

Solen & värmen är här

Snabbt inlägg så här på morgonen innan det är dags att åka till jobbet.
Efter väderväxlingarna häromdagen kan jag nu meddela att solen och värmen är tillbaka. Igår var det 16 grader och det kan bli upp till 20 grader idag och de närmaste dagarna.
Efter jobbet tänker jag gå en sväng i Stadsparken innan jag åker hem. Har sett att krokusarna blommar för fullt där.

Dags att åka snart. Återkommer senare.

Tjingeling

tisdag 20 mars 2012

Vårdagjämning

Jaha, idag är det vårdagjämning. Dagen då dag och natt är lika långa över hela jordklotet tydligen. Och sedan får vi här på norra halvklotet njuta av längre dagar. Det märks kanske inte så mycket om man bor relativt nära ekvatorn, men här uppe i norr brukar det märkas. Inte minst med att vi ändrar tid i helgen. Sommartid ska vi visst ändra till på lördag. Trevligt, men jag och T gillar att det nu bara är 5 timmars tidsskillnad. Jag tror att jag mest uppskattar det frö då kan jag gå och lägga mig i vettig tid:)

Åhh, vad jag längtar efter sommar. Då kvällarna aldrig tar slut. Jag hoppas verkligen att T kan komma hit i sommar och uppleva detta med mig. Han har ju bara varit här när det är snöstormar och elände. Och ta mig tusan, han klagade inte en enda gång även om vi fick gräva fram bilen vareviga dag. Det tycker jag är helt otroligt med tanke på hur jag förmodligen lät:)

Jaha, alla ser vårtecken utom mig. Jag får nog ge mig ut på torsdag och titta ordentligt, givetvis utrustad med kamerna i högsta hugg så att jag kan visa er också:)
Själv längtar jag efter riktig vår då orkidéerna på Öland står i blom. De första såg jag från hästryggen förra året. Men i år har jag bestämt mig för att föreviga dessa på bild och dela med mig till er.

Nej, nu är det dags att realxa lite innan det är dags att sova.

Hoppas ni alla får en bra dag imorgon.

Tjingeling

måndag 19 mars 2012

Crazy weather

Ja, det var det verkligen här idag. Eller vad sägs om alla vädertyper på en förmiddag. Kollade ut genom på fönstret på jobbet och får se värsta snöstormen. Då trodde jag nästan att jag hallicunerade!
Nu säger väderfolket att det kan bli riktigt varmt under veckan. Det återstår väl att se. Med tanke på att de hade lovat sol igår så är jag rätt skeptisk, för solen var väldigt frånvarande kan jag meddela.

Dags att försöka få lite sömn för imorgon blir det full rulle. Ett flyg kom inte iväg nu ikväll så det blev några extra gäster på hotellet som vi inte räknat med. Sånt är livet.

God natt:)

fredag 16 mars 2012

Det blir inte alltid som planerat

Jaha, dagen blev inte riktigt som jag planerade imorse när jag satt med en kopp kaffe och skrev mitt inlägg. Jag hade väl knappt hunnit att publicera inlägget förrän jag var tvungen att snabbt dra iväg till jobbet. Så allt jag hade planerat gick upp i rök.
Men Riskas och jag hade vår premiär i paddocken utomhus idag. Så himla skönt det var. Och han var pigg och med på allt. 40 minuter senare gick en svettig häst och ryttare tillbaka in i stallet. Någon dusch blev det inte för honom idag, eftersom jag jobbar imorgon kände jag att jag ville hem och äta lite innan det blev för sent.

Nu ska jag mätt och belåten bara softa lite i soffan innan det är dags att slå ihop ögonlocken.

Tjingeling

Dans & olyckor

Som jag skrev igår så kör ju Let's Dance igång här den 30 mars. Jag är ju rätt trött på alla tävlingsprogram av den anledningen att jag tycker att det är för många sådana program, men Let's Dance är ett undantag.
Jag kollade precis vilka som skulle vara med i årets upplaga. Och så här ser startfältet ut:
  • Pernilla Wahlgren
  • Marcus Schenkenberg
  • Pär-Ola Nyström, hästbonden i förra årets Bonde söker fru som gifte sig i vintras.
  • Helena Paparizou, Mellovinnare både för Sverige o Grekland.
  • Anton Hysén, fotbollsspelare, son till Glenn Hysén & första manliga fotbollsspelare som kommit ut som gay.
  • Camilla Läckberg
  • Camilla Henemark
  • Anders Timell, radiomänniska i Mix Megapols morgonshow
  • Bengt Frithiofsson, vinguru
  • Molly Nutley, skådespelerska och dotter till Helena Bergström & Colin Nutley
Vilka av dessa personer som kan ha någon chans att gå långt eller till och med vinna har jag ingen aning om. Å andra sidan så kan man väl tro att Pernilla skulle kunna ha någon slags fördel av att ha dansat på scen tidigare. Men det är ju å andra sidan en helt annan grej. Det ska bli spännande att se och ni kan nog räkna med att jag kommer att återkomma till detta när det hela väl kör igång.

Nyhetsmässigt har det hänt två tragiska olyckor med bara två dagars mellan rum. I Schweiz kraschade häromdagen en buss med många unga in i en vägg i en tunnel och över 20 barn och 6 vuxna omkom . Helt fruktansvärt för alla anhöriga och för de skadade. Men även för dem kanske klarade sig utan några skador i olyckan.
Igår hände en annan olycka. Den här gången i fjällvärlden, nära Kebnekaise. Där störtade ett Herkulesplan som var på väg för att hämta upp norska soldater som deltagit i någon övning. Än så länge har de inte hittat planet och vädret hjälper verkligen inte till då det är rätt så hårt väder där. Kanske har de drabbats av en sk white-out, då det snöar och blåser så mycket att det inte går att se något överhuvudtaget. Nu ska de försöka ta sig ut och försöka hitta planet. Hoppas att de gör det snabbt om det finns några överlevande i planet.

Min egen dag kommer att bestå av lite städande här hemma. Jag ska också dra iväg några jobbansökningar. Och sedan blir det en tur till Riskas som jag tänkte skulle få duscha när vi har ridit klart. Han är liksom i stort behov av det. Torrdräkt brukar vara att föredra när man ska ägna sig åt den aktiviteten eftersom han ruskar på sig som en hund under mer eller mindre hela tvättprocesssen. Nu äger jag tyvärr ingen torrdräkt så jag lär väl bli nästan lika blöt. Men det är det värt för att han ska bli riktigt ren. Vi brukar ha kul och han gillar att duscha som tur är även om han tycker att det är tråkigt att stå där för det finns ju inget att göra.

Tjingeling

torsdag 15 mars 2012

Våren tog paus

Våren har kommit. Och avstannat lite. Eller iallafall värmen, men den ska visst göra en återkomst imorgon. Får väl se hur det blir med det. Jag håller tummarna.
Tanken var att jag skulle ha tagit lite kort för att visa er hur långt våren kommit här, såhär i mitten på mars, men det är ju en fördel om batteriet i kameran är laddat. Nu är det gjort så jag återkommer inom de närmaste dagarna med en rapport.

Let's Dance kör igång den 30 mars igen och jag läser att Marcus Schenkenberg ska vara med. Mmmm, lite ögongodis blir det den här gången med andra ord. Hoppas jag iallafall.

Idag var det dags för Anja Pärsons sista tävling. Hon avslöjade ju tidigare i veckan att hon nu hade bestämt sig för att avsluta sin karriär. Och det tycker jag hon gör rätt i.
Men Anja ska verkligen ha tack för alla de helt otroliga resultat som hon har gjort genom åren. Hon har alltid varit bäst när det gällde. Och en tuffare kvinna får man verkligen leta efter. Som att hon dagen efter den hemska kraschen i OS i Vancouver då vi nog alla trodde att OS var över för hennes del, tog en bronsmedalj i Super G. Helt otroligt!



Tack Anja för all spänning som du skänkt oss! Och lycka till med vad du nu tar dig för i framtiden.

Nehej, nu är det dags att snart slå ihop ögonen innan magen börjar kurra:)

Godnatt

onsdag 14 mars 2012

Fina blommor

Oj, vad snabbt tiden går och jag har inte hunnit skriva något alls.

Födelsedagen var mycket trevlig med familjen som bjöds på lasgane och vit chokladcheesecake.
Jag fick fina presenter bl a en sodastream, så nu slipper jag släpa hem Ramlösa i parti och minut. Smidigt tycker jag. Och så måste jag bara visa den fina blombukett som T skickade till mig.




Förutom denna bukett, som för övrigt doftar underbart, så fick jag lite hudgrejer från Shiseido som jag önskat mig.


Vädret har de senaste dagarna visat sig från sin allra bästa sida. Igår var det t ex 15 grader med strålande sol. Idag väntas temperaturen bli lite lägre men fortfarande kommer det nog att vara tvåsiffrigt. Jag njuter som bara den:)

Mellon såg jag i lördags. Jag ruckade lite på min bojkott och insåg att det kunde vara vettigt att åtminstone se finalen för att höra vad som skulle bli Sveriges bidrag i Baku. Och jag måste faktiskt säga att den bästa låten vann. Min andra favorit var Lisa Miskovskys låt som jag gillar skarpt. Tur att radiostationerna också verkar gilla den. Men det finns en låt som går jämt på radio nu och som jag börjar bli trött på, och det är Flickan o Kråkan med Timbaktu. Visst är den bra, men inte 2 ggr i timmen!!

Nehej, nu är det dags att fixa till mig lite innan det är dags att dra iväg till jobbet.

Ha en skön dag!

Tjingeling

fredag 9 mars 2012

Bakning pågår

Cheesekaken, den med vit choklad och mängder med Philadelphiaost är i ugnen, och kommer att serveras imorgon till familjen när de kommer på födelsedagsmiddag. Som alltid kommer jag att sakna pappa enormt, men kommer samtidigt att med glädje minnas sista gången vi alla såg honom för 4 år sedan på min födelsedag. Han mådde så bra och var så pigg. Nu vill jag bara minnas det bra. Jag har kommit så långt, tack och lov, för sorg kan vara väldigt länge som jag sa till två väninnor som har mist sina mammor.  Särskilt om man är väligt nära.
En annan insikt är att det blir en massa disk när man bakar. Jag måste säga att jag saknar min "diskmaksin Tom", han är bra på detta med att diska. Medan jag tycker att det är urtrist. Som tur är har vi diskmaskin i hans hus och den använder jag flitigt när jag är där. Önskar att jag hade en också. Om jag skulle kunna önska en köksmaskin så skulle det definitivt vara diskmaskin.

Kollar på Skavlan och där frågade de folk på stan vilken kroppsdel de gillade bäst, på sig själva. Så nu slänger jag ut samma fråga till er. Min är nog rumpa och ögonen.

Nu är det nog för idag.

Tjingeling

TV överraskning

Åhhej, satte på TVn när jag kom he´m från pållen och fick en väldigt positiv överraskning, VM i friidrott inomhus. I Moskva desutom så vi kan se det hela i vettig tid!
Måste kolla vidare.

Dagens punkter

Idag tror jag att jag använder mig av punkform. Annars riskerar inlägget att bli hur spretigt som helst. Fast ni är ju vana vid att inläggen är det vid det här laget ändå:)

  • Gårfagens stora nyhet verkade vara att Fredrik och Filippa Reinfeldt ska separera. Jaha, trist för dem och jag bara undrar vem som bryr sig, egentligen.
  •  På lördag är det final i mellon. Eftersom jag kommer att ha famlijen här på middag så lär nog inte jag kika på detta spektakel. Men om de är kvar när det hela kör igång så vet ju åtminstone en som kommer att sitta klistrad framför TVn och det är A, min systerdotter. Hon är, enligt säkra källor, ett riktigt fan. Loreen är tydligen favoriten. Himla tur då att hon är med i startfältet på lördag.
  • Vissa av mina växter verkar ha drabbats av någon slags vårdepression. De tappar blad och ser rent anskrämliga ut. En del har rent av stendött. Det är nog dags att införskaffa några nya. Den första fick jag av mamma igår. En liten rosa Begonia. Hoppas att den inte drabbas av samma fenomen som vissa andra.
  • Igår skulle det bli snö enligt de där som vet, väderfolket alltså. Men som tur är så blev det inte mycket med det. Jag känner att det räcker med vinter nu. Särskilt eftersom jag häromdagen såg några påskliljor som stack upp någon centimeter. Tidgt med allt verkar det vara i år.
    På söndag verkar det som om det ska bli riktigt fint väder med sol och hyfsad temperatur runt 7 grader. Sånt gillar jag.
  • Idag kommer det att bli full fart med lite inköp av diverse saker inför morgondagens middag, tillverkning av en vit chokladcheesecake, städning och så förstås en tur till pållen. Det sistnämnda är dagens höjdpunkt helt klart.
  • Föresten, jag har ju glömt tala om att jag och min syster var på bio i lördags. Vi såg The Descendants. Det var inte den bästa film jag sett med George Clooney, men det var absolut inte dålig. Det är lite svårt att sätta något betyg på den tycker jag, men om jag skulle vara tvungen så får det väl bli 3 av 5. George Clooney gjorde en bra roll och jag tittade inte på klockan en enda gång trots att filmen var 1.55 lång så därför är det svårt att sätta ett vettigt betyg på den.
    Det finns en hel del filmer som jag skulle vilja se, både på bio och dvd, så det är väl bara att försöka beta av dem. Kanske blir det bio med bästa väninnan på måndag för det har vi pratat om lite löst. Vi får väl se:)
Nej, nu är det dags att köra igång här så att jag inte hamnar på efterkälken helt.

Ha en trevlig fredag.

Tjingeling

    tisdag 6 mars 2012

    Behöver en ny mackapär

    God morgon!

    Tänkte att jag skulle plita ihop ett litet inlägg såhär på morgonkvisten innan det är dags att ta itu med andra saker. Jag är ledig idag och solen strålar för fullt. Visserligen finns det moln på himlen så frågan är hur länge solen kommer att skina. Men en liten promenix har jag tänkt att jag ska dra ut på.

    Och sedan måste jag dra iväg och köpa en ny väckarklocka. Min har fått något slags knäpp. Klockan funkar hur bra som helst, men ringsignalen har gett upp totalt. Och det är ju liksom den som jag är beroende av. Har provat att ha mobilen som väckarklocka, men det har visat sig att den där ringsignalen inte skriker tillräckligt högt. Och jag avskyr verkligen att försova mig. Det finns inget värre än att vimsa upp och börja dagen som en totalt utstressad själ. Då brukar resten av dagen gå åt skogen och humöret är i botten. Sånt vill jag undvika till varje pris. Jag behöver starta dagen i lugn och ro för att vara redo för att må riktigt bra.

    Dags att ge mig ut i jakten på en ny väckarklocka och njuta av vädret.

    Tjingeling

    lördag 3 mars 2012

    Dåligt med inspiration

    Dåligt med inspiration blir det när dagarna ser likadana ut. Men häromdagen tog jag en promenad på morgonen och fångade denna bild som jag tänkte visa er.


    Det som reser sig i dimman är Kalmar Domkyrka. På tillbakavägen hade dimman dragit ännu längre in och det gick överhuvudtaget inte att se något alls. Detta ställe är bara ett par minuters gångväg från huset jag bor i. Jag måste säga att jag bor på en mycket bra plats här i stan. Nära till allt, men ändå inte mitt i smeten. Kanon tycker jag.

    Återkommer nästa vecka full med nya idéer hoppas jag:)

    Ha en skön helg.

    Tjingeling