fredag 16 mars 2012

Dans & olyckor

Som jag skrev igår så kör ju Let's Dance igång här den 30 mars. Jag är ju rätt trött på alla tävlingsprogram av den anledningen att jag tycker att det är för många sådana program, men Let's Dance är ett undantag.
Jag kollade precis vilka som skulle vara med i årets upplaga. Och så här ser startfältet ut:
  • Pernilla Wahlgren
  • Marcus Schenkenberg
  • Pär-Ola Nyström, hästbonden i förra årets Bonde söker fru som gifte sig i vintras.
  • Helena Paparizou, Mellovinnare både för Sverige o Grekland.
  • Anton Hysén, fotbollsspelare, son till Glenn Hysén & första manliga fotbollsspelare som kommit ut som gay.
  • Camilla Läckberg
  • Camilla Henemark
  • Anders Timell, radiomänniska i Mix Megapols morgonshow
  • Bengt Frithiofsson, vinguru
  • Molly Nutley, skådespelerska och dotter till Helena Bergström & Colin Nutley
Vilka av dessa personer som kan ha någon chans att gå långt eller till och med vinna har jag ingen aning om. Å andra sidan så kan man väl tro att Pernilla skulle kunna ha någon slags fördel av att ha dansat på scen tidigare. Men det är ju å andra sidan en helt annan grej. Det ska bli spännande att se och ni kan nog räkna med att jag kommer att återkomma till detta när det hela väl kör igång.

Nyhetsmässigt har det hänt två tragiska olyckor med bara två dagars mellan rum. I Schweiz kraschade häromdagen en buss med många unga in i en vägg i en tunnel och över 20 barn och 6 vuxna omkom . Helt fruktansvärt för alla anhöriga och för de skadade. Men även för dem kanske klarade sig utan några skador i olyckan.
Igår hände en annan olycka. Den här gången i fjällvärlden, nära Kebnekaise. Där störtade ett Herkulesplan som var på väg för att hämta upp norska soldater som deltagit i någon övning. Än så länge har de inte hittat planet och vädret hjälper verkligen inte till då det är rätt så hårt väder där. Kanske har de drabbats av en sk white-out, då det snöar och blåser så mycket att det inte går att se något överhuvudtaget. Nu ska de försöka ta sig ut och försöka hitta planet. Hoppas att de gör det snabbt om det finns några överlevande i planet.

Min egen dag kommer att bestå av lite städande här hemma. Jag ska också dra iväg några jobbansökningar. Och sedan blir det en tur till Riskas som jag tänkte skulle få duscha när vi har ridit klart. Han är liksom i stort behov av det. Torrdräkt brukar vara att föredra när man ska ägna sig åt den aktiviteten eftersom han ruskar på sig som en hund under mer eller mindre hela tvättprocesssen. Nu äger jag tyvärr ingen torrdräkt så jag lär väl bli nästan lika blöt. Men det är det värt för att han ska bli riktigt ren. Vi brukar ha kul och han gillar att duscha som tur är även om han tycker att det är tråkigt att stå där för det finns ju inget att göra.

Tjingeling

4 kommentarer:

mammaxtre sa...

Camilla, jag hade noll koll på detta men är nu väl uppdaterad :-)

Jag har noll koll nuförtiden då jag prioriterat bort tv-tittandet.

Hoppas allt är bra med dig.

Camilla sa...

Vilken tur att jag kunde hjälpa till med informationen:)
Jag tittar en hel del på TV, eller åtminstone är den på och då lyssnar jag på den istället.

Allt är bra här och jag hoppas att det är detsamma med dig. Du har ju ett spännande år att se fram emot.

Kram

Annika sa...

OCH här drar nya säsongen av Dancing with the stars igåg ikväll...
OCH jag kommer i skrivande stund inte ihåg en enda en som ska vara med...
Kramar!

Camilla sa...

Annika:

Jag var tvungen att tjuvkika vila som skulle vara med. Jag kom bara ihåg Marcus. Han råkade väl fastna i mitt huvud bara;)

Kram