söndag 19 december 2010

4:e advent, snökaos & vattenbrist

Äntligen är livet som det ska vara!
T har kommit och bloggen lär väl bli lidande ett tag framöver, men jag hoppas att ni har överseende med det. Ska försöka att åtminstone plita ner några rader i veckan i allafall.

Som vanligt blev det ju strul med resandet. Denna gången på svensk mark. SJ är ett klart överreklamerat företag som jag faktiskt inte fattar hur det överhuvudtaget överlever med tanke på hur urusel service de ger sina resenärer.
Det hela började med att tåget på sista delsträckan blev inställt. Det löste jag med Sj här på plats. Allt frid och fröjd, trodde jag i min enfald. HA!!!
10 min innan SJ's bokning stängde i onsdagskväll får jag ett sms om att tåget på delsträcka 2 var inställt. Ringde upp och hamnade i telefonkö, 45 min väntetid sa de. Efter 10 min kommmer en ny röst: "Tyvärr har bokningen stängt". Vad fasen??!!
Som väl var fick jag i sista minuten tag i T och sa till honom att ta tåget till Lund där jag hämtade honom.
Vädret var ju ingen höjdpunkt kan jag tala om. Snöstorm hela vägen hem! Sikten var typ, i bästa fall 20 meter och snabbare än 60km/h var inte att tänka på att köra. Så hemfärden tog sin tid. Och mina ögon sved som om jag fått ett helt grustag i dem.
Men nu är det mer eller mindre glömt. Ja, förutom att det fortsätter att snöa här då.
Vi sitter inne och myser förutom då vi behöver sticka ut nosen. Idag ska vi ta en tur till pållen vi lite ridning. Men sen blir det nog hem och en god middag.

Igår hade vi inget vatten här i stan. Någon huvudledning hade gått sönder. Diverse hinkar och flaskor grävdes fram för att traska ner till parkeringen där kommunen satt ett gäng med vattentankar. Smidigt att det var så nära. Helt omsidigt i övrigt att vara utan vatten. Tänk vad beroende man är att bara kunna sätta på kranen och ut kommer hur mycket vatten som helst. Fick mig att tänka på alla kvinnor i Afrika som vandrar hur långt som helst med vatten på huvudet. Jag är väldigt glad att vi slipper det här.

Nej, dags att hitta på något.

Ha en trevlig 4:e advent.

Tjingeling

2 kommentarer:

Annika sa...

Nu är han där, men fy fasiken vilken mardröm för dig att köra i den snön till och från Lund. Hur många mil?
USCH. HATAR att köra i snö när ingen sikt finnes.
Tack och lov att det gick bra. NU får ni mysa som bara den. Hur länge stannar T?
VISST är man tungt beroende av vatten, och man uppskattar det verkligen då man ställs inför såna prövningar som ni gjorde. Må det vara tillbaka nu.
KRAM!!

Camilla sa...

Annika:
Ja, den där bilturen hade jag gärn kunnat vara utan. ToR är det ca 50 mil (+-). Alldeles för många i det vädret. Men det gick ju bra som väl var.
Nu är det skönt att inte behöva göra några längre resor på ett tag. T åker tillbaka den 12 jan, förhoppningsvis med tåg;)
Vattenläckan är lagad nu som väl är. För vem kan duscha utan vatten? Ingen höjdare precis. Men man märker hur beroende av vatten man är näär det inget kommer ur kranen.

Kram