måndag 5 oktober 2009

Tankar om OS

I fredags var det ju dags att utse vilken stad som skulle fa arrangera sommar-OS 2016. Utnamningen skulle ske i Kopenhamn och det var fyra stader som var inblandade i kampen om att fa arrangera varldens storsta tavling. Tokyo, Madrid, Rio och Chicago.
Michelle Obama hade tagit sig hela vagen till Kopenhamn for att hjalpa till med att forsoka fa spelen till Chicago. Vad hon skulle kunna ha for inverkan vet jag faktiskt inte riktigt.
Nu blev Chicago snuvade pa OS da hela spektaklet kommer att ga i Rio. Forsta gangen nagonsin i Sydamerika sa det var val ett bra val.
Det basta var att hora kommentarerna pa nyheterna efter att det blivit kant att Chicago blev snuvade pa OS. Den mest spektakulara kommentaren var val att det mer eller mindre var en konspiration mot USA! Foljt av kommentaren att man tagit bort baseball fran sommar-OS, en sport som amerkaner ar valdigt bra pa. Ma sa vara, men denna sport utovas val inte sarskilt mycket nagon annanstans an just har. Vissa sporter provas och ibland ar de kvar och ibland forsvinner de fran det olympiska programmet. Om jag inte ar helt ute och cyklar sa ska val golf fa en chans i nasta OS.
Sen klamde manniskan i med att USA ger en massa pengar till OS. Ehhh, hur tankte de har da? Att man ska kunna kopa sig ett OS??

Kvallen innan utnamningen lyssnade jag pa en professor fran nagon handelshogskola har som talade om OS och de ekonomiska aspekterna for en stad som arrangerar detta spektakel.
Ekonomiskt ar det val i princip nastan alltid en forlustaffar da det kostar enorma summor att arrangera ett OS.
Sa kanske ska Chicago istallet vara glada for att de inte lyckades fa OS. Nu kan de koncentrera sig pa att ordning pa ekonomin istallet for att dra pa sig annu mer skulder.
Battre lycka nasta gang..

5 kommentarer:

Annika sa...

Exakt, bättre lycka nästa ggn! Håller med!
OCH USA har minsann haft sin beskärda del av OS genom åren...
Bra att Rio fick det.
Precis, det är ju urdyrt att arrangera ett OS. Svindyrt. Tror faktiskt att Stockholm drog en suck av lättnad då de inte fick det 04...
Hur ha råd, liksom?
Nej då, USA har haft så många vinter och sommar OS, och kommer att ha så många i framtiden. Helt rätt att det gick till Rio.
Ja, vad skulle Michelle O i KPH att göra? Bara lobba för chicago?? Märkligt, så märkligt.
Kramar!!

Annika sa...

FÖRRESTEN, även om baseball (tack och LOV) är bortplockat så lär nog amrisarna ta hem en hel del medaljer. Det gör de ju alltid. So no sweat. Typ ;-)

Camilla sa...

Annika:
Jag tyckte ocksa att det var helt ratt att Rio fick OS.
Jag tror ocksa att Sthlm blev lite lattade nar de inte fick OS. Bara ansokan kostar ju en hel del att satta ihop. Pengarna rullar snabbt..
Meningen med MO:s KPH-resa var val att lobba. Lite sent tycker jag nar det var dags att tillkannage vem som skulle fa det. Mysko minst sagt.
Amerikanerna kommer nog att vinna en dros medaljer i vanlig ordning utan baseball. Sa de behover nog inte vara sa ledsna for det.
Kram

Nena in da USandA sa...

Håller helt med! Kul med Rio, lite annorlunda, även om jag personligen gillar Chicago också.
Tack för uppdateringen; är urusel på att hänga med i nyhetsfloran, hinner liksom inte...
Ha det! :)

Camilla sa...

Magdalena:
Ja, jag tycker ocksa att det var helt ratt att Rio vann kampen om OS.
Jag ar lite av ett nyhetsfreak. Vill/maste veta vad som hander och sker:), sa jag aterkommer med lite nyheter ibland.
Ha det gott