onsdag 7 oktober 2009

En tankestallare i tiden

Vi var pa bio igarkvall och Michael Moore's nya film, Capitalism - A Love Story. Den var mycket sevard och en film som verkligen ligger ratt i tiden. Manga grejer var rent ut sagt skrammande. En grej som gjorde mig riktigt upprord var att foretag tar ut livforsakringar pa sina anstallda. Och det innebar inte att om den anstallde dor sa gar pengarna till dennes familj, nej de gar till FORETAGET!! Har nagon hort nagot sa snedvridet nagonsin?? En kvinna var med i filmen vars make dog av cancer. Han var bara ca 40 ar och foretaget fick, hall i er, 5 miljoner dollar fran den livforsakring som de hade tecknat!! Frun fick inte ett ore av dessa pengar. Detta fenomen talas det inte om och ingen vet i princip om foretaget tagit en livforsakring pa sina anstallda.
Man kan ju nu tro att det handlade om mindre nograknade foretag, men har pratar vi t ex om Bank Of America och andra storforetag. Att de inte skams!

Filmen far en verkligen att tanka till om hur girigheten har drabbat manga medan andra kampar for att bara leva ett dragligt liv.
Jag rekommenderar den verkligen till alla.

1 kommentar:

Caroline sa...

Japp...den ska jag absolut se!