måndag 26 oktober 2009

Kaxiga ekorrar

Var ute pa promenad med skuggan (Sadie) for en stund sen och kunde da snabbt konstatera tva saker. Ekorrarna har ar mycket storre an de svenska (och gra), dessutom ar de mycket kaxigare an de svenska sma rackarna som flyr bara man slanger ett oga pa dem. Sadie och jag traffade pa tva ekorrar som for upp och ner i ett trad, antar att de haller pa att samla mat nu. Den ena trodde tydligen att Sadie var nagot slags trad ocksa och var precis pa vag att ta ett skutt upp pa hennes rygg nar jycken sag det hela i ogonvran, tog ett skutt at sidan och skallde till. Ekorren blev dodsforskrackt och for ivag som en raket. Snacka om nargangna!

Tydligen star tulpanlokar hogt i kurs pa ekorrarnas meny, for det verkar som om de har gravt upp de flesta pa framsidan. Men pa baksidan har de inte rort ett smack. Kanske beror det pa den helt otroligt effektiva(!?) vakthunden:)
Varfor kan de inte noja sig med kottarna i jumbostorlek,i storlek som en mindre hummer,
som finns har?

Chipmunks finns det ocksa. De ar val Piff & Puff figurerna i ett notskal. Snabba som fa. Har forsokt att fota en men det ar helt omojligt da forsvinner med blixtens hastighet. Men jag ar nastan saker pa att en har sin bostad under skjulet. Sadie brukar ligga och spana i de sma hal som den lilla varelsen har gravt for att ta sig in under skjulet. Man vet ju aldrig om den kommer ut sa att man kan halsa verkar hon tanka. Skulle inte tro det:)

Ska ta med en kopp kaffe och knackemacka, satta mig i soffan och forsvinna in i bokens varld ett tag. Jycken tar en powernap innan det ar dags for nasta aventyr.

Tjingeling

1 kommentar:

Nena in da USandA sa...

Ja, de där ekorrarna får man se upp med, tycker att de alldeles för ofta gör sig ärenden på vägen när man kommer körandes...

Ha det gott med läsandet, låter så mysigt att krypa upp med en bra bok så där! (Har nästan glömt hur det känns, hinner ju aldrig läsa nuförtiden...) :)