torsdag 6 februari 2014

Äntligen har dimman lättat

Äntligen har dimman som svept in Kalmar och Öland i en tjock filt i flera dagar lättat. Inte nog med att det varit som att köra i en mjölkförpackning det har ju dessutom varit kallt och väldigt halt. Men nu hoppas jag att den där dimman har dragit någon annanstans.

Förkylningen hoppar runt så det är inte klokt. Men igår drog jag till Apoteket och köpte en nässpray som tydligen även ska hjälpa mot bihåleinflammation. Jag provade den igår och den verkade vara effektiv. Jag har ju haft så in i bänken ont i huvudet och supertäppt i näsan. Jag hoppas att snart vara frisk igen, och att sedan hålla mig frisk, för det här börjar bli rätt så tröttsamt.

Nu håller jag på att tvätta och för att liva upp det hela så lyssnar jag på P4 Extra. Jag gillar verkligen det programmet men lyssnar tyvärr alldeles för sällan. Men nu ska det bli ändring på det. Nu har jag ju lagt till det som favorit i telefonen så då kan jag lyssna när jag har tid.

Imorgon är jag ledig så jag tänkte att jag skulle städa innan det är dags att åka iväg och rida, för första gången på en vecka. Tänker börja städa redan idag så att jag har tid att läsa min bok också.
Just nu läser jag Orange is the new black. Så himla bra säger jag bara. Jag har inte sett den på TV. Här kan man bara se den på Netflix tydligen.
 Men jag måste säga att det precis var en sådan bok som jag verkligen längtat efter, en sådan där bok som är bra redan efter ett par sidor. Me like :)

En vän till mig i stallet odlar potatis, och de är verkligen supergoda. Annars tycker jag att potatis smakar mest likadant men dessa har en väldigt god smak. Solist heter de, så om ni råkar springa på dem tycker jag att ni ska smaka dem. Jag rekommenderar de verkligen.

Jag blir så glad över att det fortfarande är ljust ute vid klockan fem. Jag känner att jag verkligen är i behov av ljus och blir väldigt trött i december och januari när det är mörkt mest hela tiden. Jag skulle aldrig kunna bo i norra delen av Sverige för då hade jag nog gått i ide som en björn.

På lördag innan jobbet tänkte jag dra in till stan för att köpa Alla hjärtans dags kort. Dags att få iväg det till Tom så att det hinner fram i tid. Något annat till honom blir det nog också. Mamma ska få ett extra fint för det förtjänar hon verkligen.

Nehej, dags att ta tag i tvätten.

Tjingeling

2 kommentarer:

Annika sa...

Orange is the new black går bars på Netflix här också. UNDERBAR!!!
SÅ jädra bra. Skulle gärna läsa boken. Ska nog ta och beställa hem den från Amazon.
Älskade serien, betade av alla avsnitt på en vecka. SÅ top of the line.
Nu ska du få ett radiotips: Söndagar med Stina på P4. Lyssnade just på ett av hennes program. SÅ BRA! OCH ingen är som Stina Wollter. Vilken kvinna hon är!! Lyssnar och BRYR sig. Måste lyssna på p4 Extra, brukar bara hära när Zimmergren och Tengby har programledaren inbjuden en stund på söndagarna under sitt program. Nu lär ju många radioprogram få stryka på foten under OS. TUR att arkivet finns.
Ha en fin helg.
Kram!!

Camilla sa...

Annika:

Jag pratade med en av mina anställda igår, vi brukar prata om böcker, film och TV, och hon hade sett serien på Netflix och älskade den! Nu skulle hon läsa boken. Jag tycker att den är så himla bra. Precis en sådan bok som jag verkligen längtade efter att läsa. Så beställ boken. Du kommer inte att ångra dig.
Tack för tipset om Söndagar med Stina. Jag gillar henne skarpt ända sedan hon och Sven var med i På Spåret för väldigt längesedan. Jag har ju köpt en smartphone för första gången, det känns skönt att kunna lyssna på radio. Särskilt de helger som jag har stalltjänstgöring och traskar runt där i min ensamhet. Jag ska helt klart spara den i mina favoriter så att jag bara kan plocka upp den senare.
Precis som du så kommer jag att titta mycket på OS. Jag gillar verkligen det.
Och arkiven är en guldgruva, faktiskt.

Kram